reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

A dla mnie niechęć do słodyczy przed ostatnim okresem, ktory się nie pojawił, to był znak, że może jestem w ciąży:) przed m zawsze jadłam czekoladę jak głupia, a tym razem nic, zero ochoty. No i potwierdziło się;)
Ja dokladnie to samo! I do teraz slodkie moze nie istniec.
W niedziele jednak zjadlam po raz pierwszy w tej ciazy z apetytem pprcje lodpw z bita smietana. Ale lody same kwasne.smaki takze pewnie dlatego

reklama
Ja dziś podjechalam na zakupy spożywcze, mówię pani przy kasie, że część zapłacę gotówką, a resztę kartą, a tu pyk: karta odrzucona. No ok, to wchodzę na konto, żeby sobie przelać szybciutko na konto główne więcej kasy, a tu na minusie 400 zl:errr:. Oddałam część rzeczy, ładnie przeprosiłam ludzi w kolejce (na szczęście byli wyrozumiali;)) i w domu sprawdzam o co chodzi. Okazało się, że hotel, w ktorym byliśmy we Wrocławiu dwa razy pobrał kasę za pobyt:mad:
O fuck. Mam.nadzieje ze nie bedzie problemu z odzyskaniem tej.kasy!

O masz jacy zachłanni. Dobrze, że to były tylko zakupy a nie coś pilniejszego. Powinni jeszcze jakaś rekompensate Wam dać za to.
Dokladnie..za zblokowanie Waszej gotówki...

Mi za tygodniowa zwłokę w przywiezieniu lozka ( bedzie w ta sobote) beda wnosic gratis
Powiedizalam ze jak nie dowioza..to i montowac beda gratis..
Clowiek sie specjalnie organizuje w terminie ktory sami oni wyznaczyli.... zero informacji ze jednak odwolany transport....

Tak, termometr bym tez brała jakbym nie miała, z kolei osłonki też nie każdemu są potrzebne, a jak nie będą to kasa zaoszczedzona :) ja przy córce nie używałam, jeśli teraz byłyby potrzebne to stacjonarnie mąż w aptece kupi. jak mówiłam kupiłam tylko 'niezbędnik' w razie szpitala :)

Patrzac na cyce powinnam miec oslonki, ale jeden i drugi sobie swietnie poradzil bez... wiec okazaly sie zbedne w moim przypadku...
raz chcialam uzyc bo bylam pogryziona... ( obaj zabki mieli w 4 miesiacy) slady zębów juz mialam... ale dzieci nie chcialy jesc przez oslonki....wiec linomag mi pozostał... ktorego tez na razie nie kupuje bo po co....
Bedzie trzeba.. to apteki sa....
Majtek tych siatkowych tez nie kupuje... podklady sa w szpitalu.... w moim przypadku na wyjscie ze szpitala bardziej chlonne podpaski wystarczyly.... te mega specjalne okazaly sie zbedne :) w ogole duzo niepotrzebnych rzeczy mialam na 1 poród :) no ale to ze mi sie nie przydalo nie znaczy ze komus sie nie przyda.... zawsze wszystko mozna dokupic

Ostatnia edycja:
Właśnie to zalatwiam, twierdzą, że nic takiego nie miało miejsca. Mam historię operacji na koncie, ślepa nie jestem. Wrrrr
Zadzwon na infolinie banku. Ja mam konto w mbanku i kiedys przy wyplacie 1000 zl z bankomatu pobralo drugie 1000 zlotych. Zestresowana bylam niezle bo myslalam ze ktos skopiowal moja karte gdy wmwyplacalam i ukradl kase, ale okazalo sie ze to wina banku (jakis blad w systemie) i wielu klientom zdublowalo operacje. Po kilku dniach na szczęście pieniądze zwrócili.

Dzięki, też skorzystam bo ja nie ogarniam co tam trzeba do szpitala. Ile tych podkładów, majtasów i w ogóle [emoji1]
Tak naprawdę to zalezy jak dlugo trzeba bedzie zostac. Ja bylam z malym tydzien, a pieluszek dziennie brudzil okolo 12, wiec takie zapasy to phi :D warto miec wszystkiego zapas w domu i zeby ktos dowozil w razie W;)

Patrzac na cyce powinnam miec oslonki, ale jeden i drugi sobie swietnie poradzil bez... wiec okazaly sie zbedne w moim przypadku...
raz chcialam uzyc bo bylam pogryziona... ( obaj zabki mieli w 4 miesiacy) slady zębów juz mialam... ale dzieci nie chcialy jesc przez oslonki....wiec linomag mi pozostał... ktorego tez na razie nie kupuje bo po co....
Bedzie trzeba.. to apteki sa....
Majtek tych siatkowych tez nie kupuje... podklady sa w szpitalu.... w moim przypadku na wyjscie ze szpitala bardziej chlonne podpaski wystarczyly.... te mega specjalne okazaly sie zbedne :) w ogole duzo niepotrzebnych rzeczy mialam na 1 poród :) no ale to ze mi sie nie przydalo nie znaczy ze komus sie nie przyda.... zawsze wszystko mozna dokupic

Ja to samo, jedna paczka tych antygwałtów siatkowych starczyła, później już normalne podpaski ;)
Na gemini widziałam laktatory w dobrych cenach, bo okazało się, że 4 lata temu medeli się pozbyłam, ale w sumie nie rozpaczam, cholernie głośna była, wiec odrazu nie polecam ;p

reklama
Ale ale, to nie chodzi o to ze w ogole, tylko po glukozie ;)
no wiem, wiem. ale po glukozie to ja już zaczynam odlatywać. trzy tygodnie temu na badaniu to samo było, wróciłąm do domu i koło południa padłam (nie robiąc nic innego oprocz badan krwi) i wstalam wieczorem.
Mam nadzieje że dzisiejsze wyniki jednak pokazą ze jednak tej cukrzycy nie ma (ostatnio bylo w normie ale podwyzszone)

Do góry