reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Oglądałam, w pełni się zgadzam. W upał sięgam jedynie po warke 0.0% cytrynową jak mam ochotę na coś gazowanego. Strasznie mnie irytują hasła części rodziny, że jak kobieta ma ochotę na szklankę normalnego piwa czy coś to jej nie zaszkodzi "bo ciocia się napiła i coś tam, coś tam...." albo jak piją jakieś likiery przy mnie i mówią "zrób sobie łyczka, poliż, skosztuj" a ja twardo , że po co mam kosztować, nie mam takiej potrzeby, to potrafią 3 razy zapytać... zamiast wspierać, robią głupie miny... macie tak?
Taaaaa też tak mam. Bez sensu, nawet jeśli miałabym ochotę ale wiem że nie powinnam to co to zmieni że wezmę łyczka [emoji23]myślą że się nasyce tym lyczkiem czy tylko podkurwie ?

reklama
Słuchajcie dziewczyny wysłałam moje wyniki do gina, który jest na urlopie odpisał mi:,, Proszę zrobić profil glikemii. Po 5 dniach diety cukrzycowej proszę oznaczyć glukozę 1 godz. po śniadaniu, po obiedzie , po kolacji,,. Jutro chce iść do poradni nfz (gdzie biorę skierowania na badania) ale lekarz z poradni ostatnio olal mój wynik glukozy 104 :) nie wiem czy teraz też tego nie oleje, więc poradzcie.

Co ja mam robić wg tego co odpisał mi lekarz prowadzący? 5 dni mam zrobić dietę cukrzycowa i po tych 5 dniach mierzyc codziennie cukier godzinę po głównych posiłkach? Ta dietę cukrzycowa mogę sobie z internetu wziąć?

Ja sie boje 3 rzeczy przy porodzie
1 wenflon bo raz zyla mi bolesnie pekla....
2 znieczulenie w kregoslup, ani razu mnie nie bolalo, ale sie naczytalam glupot etc... i strach jest...a eas bolalo..?? Lekki dysnkofort, ale nie bólm....boje sie ze za 3 razem zaboli
3 znieczulenie jest od pasa w dół, ja ruszam nogami i stopami a oni juz tną...... dziwne uczucie..... bo myslalam ze strace czucie cqlkiem....

Za 1 razem jak jechalam na cc bylam w takim juz stanie ze nic nie widzialam obok co sie dzieje...
Za 2 gim razem na spokojnie... zapraszamy...a tam mnóstwo srebrnych narzedzi skalpeli nozyczek i nozy.... na mysl mi przeszlo ze uciekne :) ale co z tego..i tak bym musiala tam wrocic.....stres ogggromny
Teraz znowu to samo :(
juz bym chciala zeby bylo po...... ja juz chce październik

Mnie na cc brali na szybkosci bo mialam stan przedrzucawkowy, obsrana bylam po pachy i wchodzac na sale od razu jakos zwrocila sie do mnie pani anestezjolog ale raczej byla jakims pomocnikiem bo ona nie robila wkucia, i caly czas patrzylam na nia, glaskala mnie po policzku, mowila do mnie, byla przeee kochana nie zapomne nigdy jej oczu bo tylko tyle widzialam bo miala maseczke, jak przyniesli pokazac mi syna to ja odwrocilam glowe od niego i sie rozplakalam tak nie bylam gotowa na to co sie dzieje, a ona tak spokojnie do mnie mowila ... nie zapomne jej, miala jakas niezwykla energie i tak czuwala nade mna
Potem na pooperacyjnej przyszla do mnie ale niewiele z tego juz pamietam bo schodzilo mi znieczulenie mialam syna przy piersi i jakies mega drgawki

Sama cc zaskoczyla mnie tym ze wyobrazalam to sobie jako stan blogiej nieswidomosci ze leze a oni cos dlubia a ja niewiele z tego wiem, a w efekcie to bylo dla mnie mega przezycie z przeroznymi bolesnymi odczuciami generlanie zaskakujaco negatywnie ( jako reakcja organizmu na to co sie dzieje) jednak co jak co trwa bardzo krotko a porod naturalny to jest pewnie bol i przezycie wiec ja chyle czola przed wszystkimi rodzacymi sn

Tez nie rozumiem czemu miałam taka. A nie jak dziewczyny 3 punktowa. Ale grunt ze ok. Mocz tez ok te szczawianu mogą się pojawiać to nic złego, morfologia ok. Szew trzyma. Mała wazy 825 g jest pomiędzy 10-50 centylem na swój tydzień. Wszystkie inne wymiary idealne wstrzelone w tydzień i dzień ciąży [emoji173]️
Ja też miałam dzisiaj taką na czczo i po dwóch godzinach

Nie stresuj się jak to oczywiście możliwe. Mam nadzieję że wyniki będą ok.
Napisz proszę, jaki magnez bo ja biorę ten asmag forte 6 tabletek a magnez taki bez szału ale w normie.

A ktoś widział ten rumień? Może antybiotyk przezornie lepiej wziąść??
Dzięki za troskę :-) Ostatnio magnez miałam niby w normie, a skurcze łydek i macicy tragiczne... Zaczęłam brać magnez 4x2 - 2 razy dziennie Asmag forte i 2 razy Magne B6. O dziwo ostatnio przeszły mi te skurcze łydek. Macica 10-15 razy dziennie się spina (czasami zaczyna się robić to naprawdę bolesne), ale mam też teraz luteinę, więc poza odpoczynkiem nic więcej zrobić nie mogę. Dziś wzięłam swoje pierwsze L4. Jutro po tych wszystkich badaniach będę na pewno wykończona, a jeszcze córka mi się coś rozślimacza i chyba będzie chora... Może jednak uda się coś odpocząć w końcu.
Rumień dziś pokazywałam lekarce rodzinnej. Mówiła, że to może być niestety borelioza, ale w tej poradni mają mnie pokierować. Podobno są badania, które nawet na wczesnym etapie wykryją, czy się zaraziłam, a wtedy na pewno dostanę antybiotyk.

Dziekujemy Igorowelove za liste,
Dzis zaktualizowalam 1 strone....

Aaaale nas duuuuzo sie zrobilo :)
Dziewczynki i chlopcy ida łeb w łeb... :)
I sporo jeszcze plci nie znamy jak na wchodzenie zaraz w 3 tymestr... :)
Nooo ja np nie znam, ale Nasz Dzidek to wstydziocha [emoji4] i tak stwierdziłam, że jak po tym 3 usg się nie dowiemy to trudno. W październiku się wyjaśni, a to już tuż tuż [emoji6] a pierwsze ciuszki, rzeczy i inne i tak kupimy unisexy, a część i tak dostaniemy po chłopaku [emoji65]

Ja już po wizycie ... 26+4

Synek urosl haha tak jak i mamusia wieloryb też urosła z wagą :)

1 107 g waży , łożysko ok , wody płodowe ok , szyjka dalej miekka ( lekarz twierdzi że raczej nie ma szans na stwardnienie jej na tym etapie ciąży ) , zamknięta , znowu przez 2 tygodnie skrotla z 2,8 cm do 2,5 cm co mnie oczywiście martwi :( ( twierdzi lekarz że on na cm nie patrzy bo to może być też błąd mierzenia dopuszczalny ) o żadnym szwie czy krążku nie mówi obecnie nie ma potrzeby wg niego . Ufam mu . Dalej mam brać luteine dopochwowo ale już mniej tylko 1*1 dawka 100 mg. I asmag forte 3*1 .

Mimo że ja mam minus i mąż ma minus dał mi skierowanie na zastrzyk i mam z krwi zrobić tego coombsa między 28-30 TC . Mówił że zastrzyk jest bezpłatny na NFZ .
No no waga konkret:) duży już chłopczyk. Uważaj na siebie nadal i będzie dobrze.

Ja już też po wizycie. Mała waży 1300 g :D generalnie waży praktycznie idealnie w wiek ciazy ale lekarz będzie obserwował ze wzgledu na tendencję rosnąca wagi moich dzieci (pierwszy syn 3,5 kg, drugi 4, 06 kg). Dal mi do zrozumienia ze jeśli mała będzie wazyla więcej niz drugi syn będzie cc.
A jeśli chodzi o szyjke to jest jakieś tam rozwarcie ale podobno tak może być w przypadku wielorodki.
O kurcze ładna waga:)

reklama
Nie wiem gdzie się wybierasz, ale w Żeromskim jest podobno dobry ten oddział zakazany i poradnia. Koleżanka tam leczył chorobę kociego pazura i szybko ją postawili na nogi a chodziła 4 tygodnie od lekarza do lekarza.
Moze jak tak bardzo boli to jakaś kroplowka z magnezu by pomogła? Ostatnio widziałam że w przychodni podłączali komuś i potem szedł do domu.
A to już wzięłaś l4 na dłużej czy jeszcze wracasz do pracy?

Dzięki za troskę :-) Ostatnio magnez miałam niby w normie, a skurcze łydek i macicy tragiczne... Zaczęłam brać magnez 4x2 - 2 razy dziennie Asmag forte i 2 razy Magne B6. O dziwo ostatnio przeszły mi te skurcze łydek. Macica 10-15 razy dziennie się spina (czasami zaczyna się robić to naprawdę bolesne), ale mam też teraz luteinę, więc poza odpoczynkiem nic więcej zrobić nie mogę. Dziś wzięłam swoje pierwsze L4. Jutro po tych wszystkich badaniach będę na pewno wykończona, a jeszcze córka mi się coś rozślimacza i chyba będzie chora... Może jednak uda się coś odpocząć w końcu.
Rumień dziś pokazywałam lekarce rodzinnej. Mówiła, że to może być niestety borelioza, ale w tej poradni mają mnie pokierować. Podobno są badania, które nawet na wczesnym etapie wykryją, czy się zaraziłam, a wtedy na pewno dostanę antybiotyk.

Do góry