reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

byłam u siostry, ma kroplówkę za kroplówką, wygląda strasznie, jak ją zobaczyłam to prawie się poryczałam :( na szczęście po tych kroplówkach czuje się lepiej, miała bardzo dokładne USG, jakiś markier wyszedł nie za dobrze i do kontroli będzie miała za 3 dni, czeka też na wizytę neurologa, co do zastoju w nerce to nic nie zrobią, narazie kilka dni w szpitalu spędzi.
Ja po wizycie, wymierzył młodego, wszystko jest ok, widziałam siusiaka ;) niestety nie znam jego wagi, powiedział że oni ważą tylko 3x w ciąży.... także mam zamiar się wybrać do innego lekarza prywatnie, bo chcę mieć pamiątkę w formie zdjęcia no i konkretne dane na temat dziecka, obecny lekarz jest dobrym specjalistą, ale małomówny i wszelkie informacje zachowuje dla siebie, (właściwie wpisuje tylko w komputer) a mi już głupio się tak co chwile wypytywać o wszystko... szyjka długa i zamknięta, usłyszałam tylko jak sam do siebie mówił 35mm...
To poproś o kartę do wglądu.

Dziewczyny ja wzięłam swoją kartę ciąży z przychodni od tego barana. Wiecie ze wpisał mi ze miałam usg I trym i powymyslal dane w tej karcie! Jak napisałam skargę, to w prosty napisałam fałszowanie wyników badań! Mam nadzieję że wstrzymana zostanie mu licencja lekarska!

reklama
O i tak z tymi chlopami jak z dziecmi wlasnie, wszystko trzeba palcem pokazac, powtarzac w kolko to samo, a ja bede miec 2 synów w domu... i juz cale zycie nikt nie wpadnie na oczywiste rzeczy ktore w domu trzeba zrobic...
takze dziewczyny ktore spodziewaja sie corek zazdroszcze wam cholernie !!! Corka to zawsze zrozumie tematy ktorych facet nie pojmie pomoze wtedy kiedy trzeba bez proszenia sie przy gotowaniu przy sprzataniu... ehh bedziecie miec super

Łącze się w bólu :| ja i ich trzech będzie.

U nas tak będzie od czerwca przyszłego roku. Na 4 ostatnie miesiące macierzyńskiego rezygnuje na rzecz taty i Tata będzie z synem i z 8 miesięczna córka. Łatwo nie będzie :)
Hmm, musze pomyslec nad taka opcja :) Czyli bierzesz 8 mc macierzyskiego? 6 platne 100% i 2 na 60% ?

To może weź jednorazowo jakaś osobę do ogarnięcia mieszkania.

No zobacze co mi gin powie na nastepnej wizycie, napewno sie pogarsza ale moze nie drastycznie wiec sama cos poogarniam ?? Ale teraz piszac to widze jakie to bez sensu [emoji85][emoji52] oczywiscie ze potrzebuje kogos!! tesciowa ma pania do sprzatania pozycze ja jak sie
da bo do wrzesnia to ja psychicznie nie wytrzymam zreszta odkopac taki syf pozniej niby kiedy bede miala na to czas ?? [emoji20]

Nic nie biorę bo nic nie.chce na wlasna reke a nikt mi nie chce nic ogarnac. Gin umywa rece (zapisal rajtuzy) i na.zyczenie moje dal.skierowanie do naczyniowca a ten hak pisalam na 15.01. Szukam gdzie w innym miescie moze wczesniej bo sie boje o te zylaki

Jako ciężarna musza Cię przyjąć w ciągu tygodnia albo na piśmie możesz domagać się podania przyczyny odmowy wizyty i złożyć skargę do NFZ.

Hmm, musze pomyslec nad taka opcja :) Czyli bierzesz 8 mc macierzyskiego? 6 platne 100% i 2 na 60% ?
Nie. Ja jest teraz na macierzyńskim wtedy to macierzyński ale te typu kosiakowe że tylko 1000 zł. My chcemy się o kredyt starać. Mężowi w maju przedłużają umowę na czas nieokreślony i wtedy on idzie na tacierzynski a ja do pracy aby mieć zdolność :)

Nie. Ja jest teraz na macierzyńskim wtedy to macierzyński ale te typu kosiakowe że tylko 1000 zł. My chcemy się o kredyt starać. Mężowi w maju przedłużają umowę na czas nieokreślony i wtedy on idzie na tacierzynski a ja do pracy aby mieć zdolność :)
Aaa, ok, to bardziej skomplikowane ;) ale widze, ze wszystko przemyslane macie :) w kazdym razie odwaznego meza masz! Super,ze mozesz isc do pracy i masz na kogo liczyc.

reklama
Pewnie coś palne głupiego A krwi nie rozrzedza się wodą ? Że po prostu wody więcej i już ?
Czy to inna gęstość ?
Nic głupiego w tym nie ma,ale nie potrafię Ci profesjonalnie odpowiedziec. Sądzę,że woda tutaj nie ma zbyt wiele do rzeczy bo ja generalnie heparyne przyjmuje(i duzo pije!),a i tak cis gdzieś za gesto jest.
@Pilades żebyś wiedziała,ze z glukozy się strasznie cieszę bo wreszcie mam prawidłową(zawsze było niedocukrzenie). Badania robilam najzwyklejsze:morfo,mocz i tę nieszczesna glukoze,ale oni patrzą na zestawienie dwóch parametrów(rwd i cos jeszcze)do tej gęstości

Do góry