reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
To lepiej nie opowiadaj Kochana o tych bułkach ale wyobrażam sobie, że to jest zło zła:p
Ja wzięłam ta śniadaniowa kanapkę i sałatkę. Wątpię i tak czy to jest choć trochę zdrowsze ale....
Ale ... o i skubnęłam trochę frytek :p
Wiadomo, że happymeal to szczęście młodego człowieka.
Trzeba raz na jakiś czas zgrzeszyć :-D
Ale tymi ogórkami małosolnymi narobiłaś mi smaka :-D

za ty Ty mnie na maca namówiłaś! byłam z cieżarną siostra na śniadaniu w macu, potem na łowach w lumpku a na koniec herbata i ciasto :p

Cześć dziewczyny. Dwa tygodnie temu mieliśmy chrzest synka i od tej pory ciężko mi Was nadrobić :) W piątek byłam na glukozie - oczywiście nie obyło się bez leżenia na kozetce w zabiegowce :) masakra, dobrze ze to ostatni raz. Wyniki mam dobre (aż mi się za niskie wydają :D). Ogólnie mam ostatnio spadek formy. Coraz ciężej mi jest :/ do tego ból spojenia łonowego i pachwin - teraz już nie tylko przy wysiłku, wystarczy że 2 minuty postoje lub bez majtek chwile pochodzę. Mam nadzieję ze to nie rozejscie spojenia... do tego tak jak u mama po raz drugi wyszły mi bakterie w moczu. Jutro oddaje mocz na posiew chociaż nie wiem czy zdążę z wynikiem do wizyty (3 lipca mam).
A tak poza tym gratuluję wszystkim udanych wizyt :D

Zobacz załącznik 871739 Cześć , ja dziś rano miałam wizytę emergency u swojego giną, bo od godz 7 miałam mocne, regularne skurcze..... okazało się za fałszywy alarm, Polka zmieniła ułożenie o 180 stopni i to pewnie pobudziło macice do skurczy... ogólnie wszystko ok , dostałam na wszelki wypadek luteinę do pobrania ,szyjka długa 6 cm, Pola rośnie , łożysko ok ... więcej odpoczynku w domu i lecimy dalej :p;):happy2:

Wow szyjka jak u żyrafy ;D

Ja w przychodni i po sie dobrze czulam. Do domu wróciłam spacerkiem 4km. Jak zjadłam śniadanie to mnie rozłożyło totalnie. Do wieczora spalam co chwile. I prawie nic już nie jadlam

Mnie dalej nic nie jest. Zjadłam śniadanie wypiłam kawę, teraz robię obiad i uczę się na egzamin.

A o 16 jadę na warsztaty bezpieczny maluch ;)

Dokladnie. Ja wyczuje wszedzie cukier. Nie cierpie glukozy fuj, woda z cukrem okropienstwo... ciekawe kiedy mnie to czeka. Jutro sie dowiem

Mnie na szczęście w ciąży bardzo kusi słodkie i jem dość sporo [emoji23] natomiast przed ciąża słodycze i cukier mogłyby dla mnie nie istnieć. Wolałam zjeść soczystego hamburgera niż zjeść czekoladę choćby.

Pewnie dlatego mi gładko ta glukoza weszła

reklama
Wyjściowa 58 kg. BMI sprzed ciąży około 20, a więc w porządku. Ja tyję w ciążach bardzo szybko, w pierwszej miałam na koniec +25 kg, bez cukrzycy i innych zaburzeń. A teraz muszę tę wagę kontrolować i o ile bym przetrawiła, że w jeden dzień przybyło mi 1,5kg (chociaż to dziwne na tej diecie), to czemu kolejnegi dnia spada o kilogram:confused: no nic, w sobotę idę do diabetologa to pogadam z nim o tym.
Myślę że woda Ci się zatrzymuje dlatego aż takie różnice wychodzą.

Do góry