reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja mam termin na 26.09 ale lekarka mówiła że cc chyba 21 już zrobimy. Ale może i być tak że urodze już 15 tego. Jak dla mnie to już wolę być po, jestem już zmęczona ciągłymi badaniami, do tego mam ograniczyć cukier troszkę a marzę o wielkiej kremowce.

Także więcej nas będzie we wrześniu :-)

W sumie się cieszę ze szybciej urodzę, nie boje się tego 37 tyg, pierwszego syna urodziłam w 35 bo okazało się ze już jest mało wód płodowych i nie chcieli go tak w brzuchu na pustaka zostawiać :-p wszystko było ok tylko był chuderlakiem 2350 , tez odliczam teraz oby do 30 tyg , aktualnie u mnie 26 ale jakoś szybciej mi teraz lecą te tygodnie niż na początku , jak pierwsze cztery miesiące byłam trupem .....

reklama
U mnie wszyscy myślą, że jestem w 8-9 miesiącu... Tutaj mam zdjęcie sprzed 2 tygodni i nie wydaje mi się tak tragicznie? Mam niestety przepuklinę pępkową i rozejście mięśni brzucha (chyba spore) po pierwszej ciąży, więc bardzo mi wypycha górę brzucha - nic tam nie trzyma. Wiedziałam, że mam jakieś rozejście, ale nie miałam pojęcia o przepuklinie. I teraz mam okropny wystający pępek...Zobacz załącznik 870791

Mam chyba taki sam brzuch o ile nie większy. Także normalnie wyglądasz. Ludzie się chyba nie znają
IMG_3083.jpg

Załączniki

• IMG_3083.jpg
    IMG_3083.jpg
    367,8 KB · Wyświetleń: 289
Oki. U mnie na opisie pappa nic nie ma na ten temat.
Z usg to nie wchodzi. Z testu krwi wychodzi. Po prostu lekarz opisuje zagrożenie ale dlaczego tak jest? Nie wiem nie jestem lekarzem. Chyba chodzi o substancje we krwi na podstawie której to oceniają @Kocurek . Zaraz Ci zrobię zdjęcie fragmentu opisu jaki otrzymałam po teście pappa z krwi

O wow. Co za szczegółowy opis. Ja tego nie mam. A teraz jakie masz ciśnienie? Rozumiem że acard bierzesz już do końca ciązy?

@Kocurek To mój opis po tescie Zobacz załącznik 870738 pappa.
zaznaczyłam długopisem ryzyko A później już w treści lekarz opisał jakie jest zagrożenie i właśnie, że zaleca acard czyli kwas acetylosalicylowy bo mogę mieć nadciśnienie tętnicze które prowadzi do rzucawki. Zahamowania wzrostu Dzidziusia, w efekcie zatrucia ciazowego.
Dodam że ja nigdy nie miałam problemu z ciśnieniem. Żadnych.
Zobacz załącznik 870739

reklama
Do góry