reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny trzymajcie się jakoś, z nogami na suficie ale jeszcze chwile wytrzymać !
@oczekujac123 mecz ich o ten steryd, nie ma żartów, ratują 500 gramowe dzieciaczki Franek ma już dużo więcej - da radę nawet gdyby coś :) maja ogarniętą neonatologie w tym szpitalu ? Jak nie to bym się przenosiła.

reklama
No właśnie dlatego dziś nic nie mówił o tym bo mam dziś 2,8 cm szyjkę .. Czekamy 2 tygodnie i zobaczymy co z tą szyjka...

Ale za 2 tygodnie będzie już 26+ 4 .

Czytałam że te szwy krążki i passer do jakiegoś tygodnia ciąży można tylko .. chyba że się myle ....
Koleżance w 34tc w tamtym tyg pessar zakładali więc z tego rozumiem, że można w zaawansowanej ciąży.

@Oczekująca123 trzymam kciuki za Franka, niech jeszcze się nie spieszy na ten świat. Liczę, że lekarze coś wymyślą i że chociażby te nogi w górze pomogą przytrzymać ten pęcherz.
Oni może nie chcą za dużo obiecywać i stąd odniosłaś wrażenie, że jesteś bez szans. Musi być dobrze, musi &
Dobrze, że trafiłaś do szpitala, że to plamienie dało do myślenia i pojechałaś.
Spokojnej nocy kochana :* Odmówię zdrowaśkę.

Hej dziewczyny, ja dzisiaj po południu zaczęłam kiepsko się czuć. Boli gardło :( mam nadzieję że nic poważnego się nie rozwinie z tego. Na razie pije mleko z czosnkiem co wyraźnie młodej nie pasuje ;) bo wierci się w brzuchu strasznie. No i jeszcze spróbuję płakać gardło woda z solą.... Zobaczymy. Jutro idę do gina może coś doradzi.

Brzuszka niech nie głaszcze! To wywołuje napinanie macicy. A resztę popieram :-)

Ja mam tak przewrażliwioną macicę, że nawet położyć ręki na brzuchu nie mogę, bo od razu jest skurcz.
Fakt przy skurczach czy innych problemach z ciaza nie powinno sie gladzic brzucha, ale u mnie w 1 ciazy bylo tak, ze jak maly czul cieplo dloni to sie przysuwal w to miejsce i przestawal sie ruszac, prawdopodobnie zasypial.

Brzuszka niech nie głaszcze! To wywołuje napinanie macicy. A resztę popieram :-)

Ja mam tak przewrażliwioną macicę, że nawet położyć ręki na brzuchu nie mogę, bo od razu jest skurcz.

Poważnie ? Można mieć aż tak czuły brzuszek pod kątem skurczy ? To nie wiedziałam ... Ja nie głaszcze , słyszałam już o tym żeby nie głaskać bo macica się napina ...

jak moja siostra miała krwotok w 12tc to lekarz stwierdził poronienie nie robiąc USG, natychmiast pojechałam z nią do drugiego szpitala i tam zrobili USG, dziecko żyło, dziś siostra jest w 27tc i ma się całkiem dobrze, także ten.....

Hmm mowa o tym żeby u 2 lekarzy porównać ? Co powie jeden i drugi .... Może i coś w tym jest ale nie raz można zdrowo namieszać jak mówią co innego ... Ehhh

Dziewczyny trzymajcie się jakoś, z nogami na suficie ale jeszcze chwile wytrzymać !
@oczekujac123 mecz ich o ten steryd, nie ma żartów, ratują 500 gramowe dzieciaczki Franek ma już dużo więcej - da radę nawet gdyby coś :) maja ogarniętą neonatologie w tym szpitalu ? Jak nie to bym się przenosiła.

Jaki steryd ? Ktoś coś kiedyś pisał o jakimś sterydzie właśnie... o nazwę mi chodzi albo co ma na celu ?

Poważnie ? Można mieć aż tak czuły brzuszek pod kątem skurczy ? To nie wiedziałam ... Ja nie głaszcze , słyszałam już o tym żeby nie głaskać bo macica się napina ...
Nie wiem czy moja macica jest tak przewrażliwiona, czy to kwestia tego, że ja ogólnie jestem przewrażliwiona cała [emoji1] Jak to niektórzy mówią: czuję świat bardziej [emoji6] I może normalnie takich skurczy nawet się nie zauważa, a ja już to czuję jako silny skurcz. Ale ja miewam skurcze przy pełnym żołądku, czy pęcherzu i przy ruchach dziecka...

reklama
Do góry