reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Odpoczywaj, ciezka decyzja przed Toba.

Moj ma 10,5 kg i ja nie nosze, czasem musze dzwignac z lozeczka, z wanny i do krzesełka wsadzic, ale poza takimi sytuacjami, musi chodzic sam. Duze masz dziecko w domu? Moze uda Ci sie wytlumaczyc, ze nie mozesz brac na raczki. Nawet jesli bedzie sie to wiazalo z kilkudniowymi awanturami i domaganiem sie noszenia to warto dla dobra malenstwa.

reklama
Mały ma 10kg. I całymi dniami jestem z nim i wszędzie na rękach go noszę,w domu do auta i rehabilitację parę razy w tygodniu... wszędzie go pełno i wszędzie wchodzi i ucieka ....ahhhh muszę po powrocie do domu zmienić to.

Aga34
ale krwawienie juz ustalo? Duzo tego bylo/ jest?...czy to plamienie? Patrzyli czy nie z krwiaka/ torbieli? Organizm dal sygnal ze masz zwolnic..jak zwolnisz to sie wyciszy wszystko ...ja tez ogolnie jestem przeciwnikiem jakichkolwiek lekow...tylko w ostatecznosci...jak nie ma wyjscia.. pytanie jak lekarze to oceniają...jak duze jest ryzyko przedwczesnego porodu? Jak szyjka?
Pogadaj z lekarzem o swoich obawach ..o dziecku ponospowym.... zeby nie potraktowali Cie jak kolejny przypadek...i faszerujemy bo procedura ich tak obowiazuje.... jak sie zagadnie lekarza to czasem bardziej sie wczuwa... rodzic nie zaczelas.... a jak zaczniesz to mozna to jakos odwlec w czasie. I wtedy podac sterydy.... tak mysle na głos....
Lekarzami nie jesteśmy, ale zawsze co 70 glow to nie jedna...lepsza analize sobie w glowie zrobisz.....wiecej pytan zadasz lekarzowi......to . lepsza decyzja bedzie podjęta... trzymam kciuki

Dużo krwi miałam a teraz takie brązowe,szyjka ma 4cm.twarda i zamknięta dzidzia wszystko ok,nie mam skurczy,brzuch już nie boli i czekam na obchód lekarzy.Rano zabrali mi mocz do badań krew i nawet próby wątrobowe będę miała.Wczoraj wieczorem rozmawiałam jeszcze z lekarzem i mam odpoczywać i co do sterydów to wrócimy do tematu podobno w poniedziałek...a ja myślałam że dziś wyjdę ze szpitala.

Czekałam trochę na Twoja opinie (właśnie taka obszerniejasza). Bardzo dziękuję. :) ja też mieszkam w mieście i głównie tu będzie nam służył,ale właśnie przez to,ze jesteśmy bardzo wyjazdowi to zależy mi na czymś lzejszym i niewielkim po zlozeniu. :) kupimy piankowe... jak będzie kiepsko to dokupimy pompowane. Z którego roku masz ten wózek? Bo chyba od któregoś tam roku jest dodatkowa amortyzacja... i jak z dodatkami?co uważasz za niezbędne?

Kupowalismy rok temu nowy z ta dodatkowa amortyzacja jest z przodu ale szalu nie ma ale tak jak mowie te bujane anexy kolysza sie na kilka cm ten jest „miękki” ale nie pobujasz, no ale nasz syn jak mial kolki to w mieszkaniu duzo korzystalismy z wozka usypialam go w gondolce, moze teraz jest jeszcze cos nowszego i polepszyli amortyzacje ?? W komplecie byla moskitiera (nigdy nie uzywalismy) i tyle.
Mnie nie zalezalo na dodatkach nie patrzylam na to, bo ja osobno kupowalam z skip hop torbe i organizer
IMG_2523.JPG
IMG_2524.JPG

Torba miala byc duza i tak zawsze brakuje miejsca, organizer sprawdza sie wysmienicie

Z przewijaka korzystamy do dzis, mata na ktorej kladziesz dziecko jest odczepiana wiec teraz zostala nam sama ta teczuszka w ktorej jest miejsca na pampersy i chusteczki, przypina sie to do ramy wozka super wygodna sprawa jak potrzebuje przebrac syna biore ze soba jedna mala rzecz a nie wypchana torbe
IMG_2525.JPG

Załączniki

• IMG_2523.JPG
    IMG_2523.JPG
    99,9 KB · Wyświetleń: 288
  • IMG_2524.JPG
    IMG_2524.JPG
    40 KB · Wyświetleń: 292
  • IMG_2525.JPG
    IMG_2525.JPG
    90,1 KB · Wyświetleń: 290
A może macie pogotowie stomatologiczne w mieście? Mój brat tak kiedyś jechał z bólem zęba, załatwili mu to od razu właściwie.
Tak, mamy. Dzwoniłam, czy mogę przyjechać i mi powiedzieli, żeby po 8 dzwonić :]

@Szalona 29 Nic nie pomaga. Ani maść z lidokainą, ani paracetamol doustnie. Może trochę tantum verde, ale generalnie masakra jakaś jest. Marzę o antybiotyku, serio, szczególnie, że ciągle odkrztuszam flegmę. W ogóle może te zęby to od zatok (mam bardzo blisko).

To ja tak z samego rana przymarudzę... mam już dość. Jak nie krwiak, to przeziębienie, a teraz potworny ból zęba/dziąseł, nigdy takiego nie miałam. Oczywiście schiz, że bakterie przenikną i zaraz urodzę. Czekam do godziny 8 i dzwonię po stomatologach, już mi słabo, jak widzę ofertę w moim wspaniałym wielkim mieście wojewódzkim. :( :( :(

Kurde... napewno kogos znajdziesz ! Bralas paracetamol zeby dotrwac zanim gdzies pojedziesz?
Dawaj znac

Mały ma 10kg. I całymi dniami jestem z nim i wszędzie na rękach go noszę,w domu do auta i rehabilitację parę razy w tygodniu... wszędzie go pełno i wszędzie wchodzi i ucieka ....ahhhh muszę po powrocie do domu zmienić to.

Ja mam probelmy z kregoslupem i od poczatku jest zakaz noszenia syna dla rodziny zebym pozniej ja nie musiala, nie wiem ile ma twoj maluszek? Moj syn ma 15 mies i wazy 14 kg, kupilismy juz stolik i krzeselka wiec do jedzenia uczymy go juz bez wkladanego krzeselka zeby nie podnosic kupilismy tez drugie lozeczko ( bo i tak dla dzidzi bedziemy potrzebowac) z wyciaganymi szczebelkami ( wyciagasz dziecko wlazi i zakladasz spowrotem) i do spania tez juz bez podnoszenia wiec tak na dobra sprawe caly dzien mozna go nie dzwignac (zostaje kapiel to zawsze maz i do wozka) wiadomo mimo ze nigdy nie byl duzo noszony domaga sie „opa” ale moze uda sie tlumaczyc dlaczego i odmawiac?

reklama
Dużo krwi miałam a teraz takie brązowe,szyjka ma 4cm.twarda i zamknięta dzidzia wszystko ok,nie mam skurczy,brzuch już nie boli i czekam na obchód lekarzy.Rano zabrali mi mocz do badań krew i nawet próby wątrobowe będę miała.Wczoraj wieczorem rozmawiałam jeszcze z lekarzem i mam odpoczywać i co do sterydów to wrócimy do tematu podobno w poniedziałek...a ja myślałam że dziś wyjdę ze szpitala.

Brązowe to się oczyszcza .dobry news .
O nie . Nie puszczą Cię na pewno tak szybko.
Na pewno póki się nie oczyści a widmo sterydu się oddala. Lekarz wczoraj moim zdaniem przesadził i Cię wystraszył. Bez diagnozy walnął o sterydzie.
Najważniejsze że nic w obrazie USG nie wyszło a szyjke masz marzenie :-)
Bardzo dobrze, że Cię zostawią! W domu znowu byś coś robiła a tak naprawdę odpoczniesz.
Zdaje się, że będziesz musiała przeprowadzić rozmowę ze swoją pociecha i naprawdę już nie dźwigać:-***

Do góry