reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja z makaszki koc piknikowy kupiłam. Na LM boję się wchodzić. Bardziej to chyba mój portfel się boi. Ale kocham ich produkty.

Długo się wstrzymywałam, bo wiadomo jak to się skończy.
Usprawiedliwiam się „okazją” :D ale nie powiem portfel bolało, ale tylko raz tak a porządnie, dokupie już tylko bambus i prześcieradło do kompletu :)

reklama
Co do wagi to ja ostatnie usg przed porodem miałam w 36 tyg. Serio nie przypominam sobie, żeby mi robili tuż przed porodem, nie wiem czy to normalne? W każdym razie na tum usg w 36 tyg. Mały ważył 2800, a urodził się prawie z 4 kg. Także albo sobie szybko urósł, albo trochę źle podali wagę. Nie wiem jak to jest, ale mam wrażenie, że to często taka niespodzianka z jaką wagą urodzi się Maluch.

Rodziłaś Synka naturalnie ?

Gdzieś znalazłam niedawno taka fajna tabelę z normą i odchyleniami w każdym konkretnym tygodniu ale posiałam to. Może uda się znaleźć. Wtedy miałaś 20 tc + 6 ?
To ładna waga. A teraz widzisz, że to poszybuje już w górę i zaraz się zaczną konkretne kilogramy i wszystko będziemy bardziej odczuwały :-D i ruchy :-)
Pamiętam, że jak ja byłam na weselu była szwagierka która jest teraz na wybuchu to mówiła że czasami jej te kopniaki spać nie dają, że Mała się kręci A że wbija jej nóżki gdzieś i to jest uciążliwe a ja jej z takim rozrzewnieniem że ja na to bardzo czekam i chce. Tak spojrzała na mnie łaskawie ale już nic nie powiedziała. Pewnie jej powiem za parę miesięcy dokładnie to samo co ona mi na weselu ale wiadomo że każda Matka na właśnie skórze musi przeżyć coś.
Pierwszy raz :-)
No ja sie tą wagą za bardzo nie przejmuję. U mnie był wtedy dokładnie 21+0 tc :)
Kopniaczki za to czuję bardzo wyraźnie,nawet bym powiedziała,że synus jest strasznie aktywny :)
A teraz jak u Ciebie z ruchami?

Dobrze już dobrze z tą wagą niech rosną zdrowe czego Ci życzę z całego serca !
My na dkg dzisiaj a faceci na centymetry ;-)

Właśnie czy crl jest do jakiegoś momentu oceniane ? Czy przez całą ciążę ?
Hue hue, ostatnio byl u nas siostrzeniec meza, teraz ma 4,5 r. Poszedl do toalety, zostawil otwarte drzwi, my siedzimy w pokoju i slyszymy komentarz "mam siusiaka duzego" :D poplakalismy sie.

Ja mialam na wydrukach z trzeciego trymestru crl i chl. Na polowkowym samo crl, teraz tez. Podobno to zalezy jeszcze od lekarza, czasem na polowkowym podaja juz chl.

Ja juz po wizycie, jutro zaczynam 24tc.
Mlody ponoc juz bez pepowiny wokol szyji :)
Wszystko z nim ok, wazy 600g :)
Nadal nogami w dół jest :)
[emoji173][emoji173]
To super [emoji173] cieszę się, że wszystko jest dobrze. U mnie też [emoji6] tylko główką w dół. No ale jeszcze fikołki robią [emoji6][emoji6][emoji6]

Ja mialam maly brzuszek w 1 ciazy, doskonale wiedzialam kiedy sie mlody obracal, szczegolnie jak sie ukladal w poprzek. Mozna bylo oprocz tego przez brzuch wyczuc gdzie ma głowke, chyba ze byla na dole, to nie. Jak jest nogami do gory, to jeszcze dochodzi watpliwa przyjemność kopania po zoladku i przeponie, glowka dziecko tak nie "kopie" ;)
Hahahaha. ...no i mam tak samo [emoji23][emoji23][emoji23] dokładnie wiem kiedy jest na gorze główką a kiedy na dole...

reklama
Długo się wstrzymywałam, bo wiadomo jak to się skończy.
Usprawiedliwiam się „okazją” :D ale nie powiem portfel bolało, ale tylko raz tak a porządnie, dokupie już tylko bambus i prześcieradło do kompletu :)
Jeszcze ceratke, len albo inny ochraniacz na materac dokup, bo latwiej to uprac niz materac ;) u nas nie dosc ze mlody czesto ulewal i przez przescieradlo przesiakalo to i inne awarie sie zdarzaly ;)

Do góry