reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
To moja ma chyba głównie nóżki w dole bo większość ruchów czuje na dole. Sporadycznie po bokach to wtedy wtedy się obkreca tak ?
Wiesz...jakiś czas temu w nocy obudziło mnie rozpieraranie na boki to aż bolało... wtedy się przekreciła. A jak wcześniej byłam u mojego gina 25.05 i mówił, że mała jest główką do góry (ale jeszcze ma czas ). Dziś 11.06 główką w dół i bardzo wyraźnie czuję jej czkawkę bardziej niżej. A jak była odwrotnie to czułam dużo wyżej.

Co do wagi to ja ostatnie usg przed porodem miałam w 36 tyg. Serio nie przypominam sobie, żeby mi robili tuż przed porodem, nie wiem czy to normalne? W każdym razie na tum usg w 36 tyg. Mały ważył 2800, a urodził się prawie z 4 kg. Także albo sobie szybko urósł, albo trochę źle podali wagę. Nie wiem jak to jest, ale mam wrażenie, że to często taka niespodzianka z jaką wagą urodzi się Maluch.
To dokladniw jak.u mnie. Martwilam sie ze w 36 tyg mala wazyla 2700g, a urodzila sie 3,5 kg w 39 tyg. Więc to albo odchylenia usg alvo tak urosla nie wglebialam sie w to

Na 24.09. Po prostu z moich obliczeń wychodził początek września. Z ostatniej miesiączki koniec wrzesiesnia a jak zrobił mi usg to wpisali 24. 09. i tego się trzymam a w Pazdziernikowych Mamusiach już zostałam. [emoji6]
Przetrzesz szlaki ;) ja bede miala cc na poczatku pazdziernika. Ciekawe ile mamus tutaj zostanie jak juz maluchy beda na swiecie ;)

reklama
Do góry