reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

@NaturalnaMama
Serio nie martw się.Mleczaki wypadają i otworki po nich są małe, nowe żeby to łopaty, rosną krzywo, ale jak obok wypadnie kolejny mleczak to na ogół się prostuja.
Owszem nie zawsze, nie zawsze idealnie,.ale.odczekaj i zobacz.Mojemu synowi wyszły łopaty takie jak królikowi i krzywe, a gdy wypadły dwójki to nagle mu się żeby poprzesuwały.
Znowu młodszemu jedynki wyrosły tak że szkoda gadać.Jedna mniejsza prosto, druga wieksza krzywo i z wielką szpara.
Nadal jeden ząb ma większy, drugi mniejszy ale są prosto jak wyrosły dwójki to się ustawiły i szparka jest dużo mniejsza.
Wszyscy mówią że to urocze, ale początkowo byliśmy przerażeni z mężem.Bo chłopakom żeby rosły w tym samym czasie.
Ja mam żeby idealnie równe, proste duże a mąż niestety ma krzywe i baliśmy się że to po nim, ale na szczęście nie.
Dentystka mówiła że to się zmienia i dopiero jak jest większość zębów stałych i nadal są mocno.krzywe to aparat.Kolo 10 czy 11 roku życia najszybciej.
To zdecydowanie za późno na aparat. Chyba że nie robi komuś różnicy, bo chodzi prywatnie. Dzieci mają ortodonte na nfz tylko do 12 roku życia potem już tylko prywatnie można robić i poprawiać ewentualnie aparat jeśli zachodzi potrzeba. A aparat dzieci noszą różnie jeśli chodzi o czas, zależy od wady.

reklama
Komodę mam właśnie trochę za wąska i za wysoka a nie będę jej wymieniac bo meble malowałam sama wiec są pod kolor. Zastanawiałam się właśnie czy ten przewijak w ogóle kupować...bo wiele kobiet przewija na łóżku
Ja na pewno będę mieć przewijak. Akurat u nas będzie taki najzwyklejszy na łóżeczko. Łóżeczko mamy wysokie, więc będzie na idealnej wysokości. Choć zastanawiam się nad osobnym mebelkiem. Muszę tym razem bardzo, bardzo dbać o swój kręgosłup - ma się tylko jeden, a po ostatnim niemowlaku mam już zwyrodnienia w kręgosłupie. Więc kupujemy nowy wózek jak najwyższy (poprzedni jest za niski) i jak najlżejszy fotelik (widziałam 2,5 i 2,9 kg).

Komodę mam właśnie trochę za wąska i za wysoka a nie będę jej wymieniac bo meble malowałam sama wiec są pod kolor. Zastanawiałam się właśnie czy ten przewijak w ogóle kupować...bo wiele kobiet przewija na łóżku
Ja szybko zrezygnowałam z przewijaka, bo było mi zwyczajniej wygodnie na łóżku. Ale łóżko mamy bardzo duże i do przewijania zawsze siadalam naprzeciwko małej - na pewno byłoby mi niewygodnie jakbym miała nad nią stać.

Ja szybko zrezygnowałam z przewijaka, bo było mi zwyczajniej wygodnie na łóżku. Ale łóżko mamy bardzo duże i do przewijania zawsze siadalam naprzeciwko małej - na pewno byłoby mi niewygodnie jakbym miała nad nią stać.
Tzn tak bokiem trochę siadalas ? No bo jak na przeciwko inaczej? Chyba że jakoś nogi podkurczalas ?

Bo rozumiem zepzna pózniej użytkować to łóżeczko jako całkowicie osobny mebel ? Co z przewijakiem? Gdzie w takiej sytuacji przy dostawce go kłaść ? Bo tymbardziej nie mam miejsca na osobny mebel w postaci przewijaka
Moja córka ma teraz 22 miesiące i nadal mamy dostawkę przy łożku. Zasypia raczej na mojej poduszce, ale potem ją przesuwam do dostawki i tam spędza noc, z dokładnością do kręcenia się, czyli zwykle jednak głowę ma gdzieś już na naszym łóżku, a nogi w dostawce. Także nie ma się co oszukiwać, że dostawka jest na lata, nam to rozwiązanie pasuje, bo jest poszerzeniem łóżka a nie chcieliśmy wcześniej córki przenosić do innego łóżka/innego pokoju. Przy synu mieliśmy kołyskę i realnie spał w niej ok. pół roku, potem 2 lata w naszym łóżku i niestety czasem spadał.

Tej dostawki, którą mam ja i @NaturalnaMama , nie da się stosować jako osobny mebel dla większego dziecka - tylko dla małego niemowlaczka, który się nie podciąga, nie siada.

Przewijak mam na komodzie z ubrankami, pieluchami i kosmetykami.

To zdecydowanie za późno na aparat. Chyba że nie robi komuś różnicy, bo chodzi prywatnie. Dzieci mają ortodonte na nfz tylko do 12 roku życia potem już tylko prywatnie można robić i poprawiać ewentualnie aparat jeśli zachodzi potrzeba. A aparat dzieci noszą różnie jeśli chodzi o czas, zależy od wady.
Tylko do 12 roku życia... Fajnie ciekawe ile dzieci ma w tym czasie coś do prostowania... Moja córka kończy 10 lat w sierpniu i puki co ma 4 stale zęby. Nic więcej się nie rusza i nie chce wypasc, mam kuzynkę dentystkę i ona mówi że im później tym lepiej, nie ma co poganiać.

Tylko do 12 roku życia... Fajnie ciekawe ile dzieci ma w tym czasie coś do prostowania... Moja córka kończy 10 lat w sierpniu i puki co ma 4 stale zęby. Nic więcej się nie rusza i nie chce wypasc, mam kuzynkę dentystkę i ona mówi że im później tym lepiej, nie ma co poganiać.

Sporo, bo kolejki są takie ze hoho, nie doczekasz się ;D

reklama
Ja nie kupuje :) będę przewijała na tym co mam czyli na lozku, wersalce itd. Jak stwierdzę ze mi nie wygodnie to kupię ale wątpię szczerze. W żłobku przewijalam dzieci na zimie na takim
Piankowym materacyku i było mi super wygodnie ;)
Ja też nie miałam przewijaka :) przewijalam na stole lu ba łóżku teraz będzie tak samo :)

Do góry