Emol
Fanka BB :)
To jest jak Magdą i Magdalena. Są to dwa osobne imiona ale na Magdalenę można zdrabniac MagdąMi się wydaje ,że Iza to zdrobnienie od Izabeli .
Nie ma dwóch [emoji85]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To jest jak Magdą i Magdalena. Są to dwa osobne imiona ale na Magdalenę można zdrabniac MagdąMi się wydaje ,że Iza to zdrobnienie od Izabeli .
Nie ma dwóch [emoji85]
Moja gin wczoraj odpowiadała mi, że zna panią która ma na nazwisko Mąka, a po mężu przyjęła drugie nazwisko Poznańska Pani Mąka-PoznańskaWy się smiejcie, odnośnie Izy remizy, wujek znajomego nazywa się Konstanty Pukadełko. Ja nie wiem, ale zawsze mnie to śmieszy
Moja kardiolog ma na nazwisko Dziadzio - Bolek. Lucyna [emoji14]
Ma kobieta poczucie humoru [emoji23][emoji23]Moja gin wczoraj odpowiadała mi, że zna panią która ma na nazwisko Mąka, a po mężu przyjęła drugie nazwisko Poznańska Pani Mąka-Poznańska
Jejku,to jakież to imię?Ja akurat sama bym chętnie zmieniła imię na skróconą wersję swojego imienia, bo w pełnej wersji jest strasznie długie i brzydko brzmi. A niektórzy tak do mnie mówią... Krótka wersja jest super, ale właśnie nawet jakbym znalazła przychylnego urzędnika, to bym później miała problem z tłumaczeniem ludziom, że nie tak mają zapisywać :-) Miałam już trudne nazwisko (panieńskie) i miałam dość tłumaczeń. Teraz po mężu mam proste i ładne, i jestem z tym szczęśliwa. Ale moje popularne imię już mnie wkurza. Dlatego córka ma Wanda, a jak będzie druga córka, to będzie Kinga. Lubię też Ida. A jakbym wybierała imię dla synka, to bym dała Witold (ale mąż wybiera męskie).
Zawsze mogę zmienić imię na Pelagia, bo tak do mnie mówi mama, albo na Felicja, bo maż mówi do mnie Felinka [emoji1]
Mnie się jeszcze bardzo Ada podoba. Miałam taka jedna słodka w żłobku [emoji173]️cudna dziewczynka.
Ale jednak co Hania to Hania
Jejku,to jakież to imię?
Mnie sie nigdy moje nie podobało,szczególnie jak ktoś mówi do mnie Kaśka. Jakiś uraz czy co..
Jejku,to jakież to imię?
Mnie sie nigdy moje nie podobało,szczególnie jak ktoś mówi do mnie Kaśka. Jakiś uraz czy co..
Mi sie niestety slabo sie kojarzy i narazie kazda Kasia no procz jednej potwierdza mi ze Kasie sa dwulicowe. Ale to tylko obserwacje z mojej okolicy [emoji23][emoji23]Ja mam Siostrę Kasie. Dla mnie imię bardzo dobrze się kojarzy :-)
Ojacie kobitka z dystansem mega musi być i ogromnym poczuciem humoru.Moja gin wczoraj odpowiadała mi, że zna panią która ma na nazwisko Mąka, a po mężu przyjęła drugie nazwisko Poznańska Pani Mąka-Poznańska
SorryAno dokładnie takie same mam :-) Nienawidzę form Katarzyna i Kaśka. Od maleńkości. A niektórzy mówią do mnie ciągle Katarzyno...
Chciałam bym anonimowa i nie wyszło [emoji6]