Margonelka
Fanka BB :)
Oby nie z hardkorowym łobuzemNa pewno będzie miała czasem ochotę na chwileczkę zapomnienia [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Ale mi to utkwilo,ta koleżanka...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oby nie z hardkorowym łobuzemNa pewno będzie miała czasem ochotę na chwileczkę zapomnienia [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Właśnie widzimisię ma zastosowanie. Niektórzy urzędnicy nie trzymają się reguł. Chociażby ten urzędnik, który pozwolił jednej polskiej gwieździe nazwać córkę nieistniejącym imieniem Alikia (a rodzice Polacy). Albo urzędnik, który poszedł na rękę mojemu kuzynowi, który chciał dać córce Hania, a nie Hanna. I jest w papierach Hanią. Teraz pluje sobie w brodę, bo zawsze jak go pytają o imię dziecka i mówi Hania, to wszyscy od razu zapisują Hanna. I potem musi wszystko odkręcać i tłumaczyć. A mała dopiero do przedszkola chodzi. Ile będzie problemów później...No ale widzimi się nie ma tu zastosowania bo jest lista imion dozwolonych w pl i te imiona tam są 'legalnie'
Cześć Dziewczyny.
Ja dziś dzień pełen wrażeń.
Trzeba było posprzątać w domu. Pościel zmienić. Obiad zrobić i dla Siostry zakupy bo moja K. Została z naszą Miszą w domu A my właśnie po zakupach garnitur, koszula, buty.
Ruszyliśmy w drogę.
Mamy 400 km do Krasiczyna na wesele.
Zobaczę jak się będę czuła bo albo dojedziemy do Starachowic, do Teścia i z Nim jutro rano.
Może też w planach być Przemyśl i rano zwiedzanie.
Zobaczę jak się będę czuła bo na razie jest Ok.
Oby droga była spokojna...
Dobrego wieczoru dla Was :-*
Tylko nie Celina. My mowimy na.nasza Marcysia, ale to juz nie odrębneTylko o to chodzi, że to nie skrót, tylko odrębne imię to tak jak ja mam córkę Marcelinę i ktoś mógłby powiedzieć, że Celina to skrot od tego imienia.
Moja uznaje tylko Cyśkę albo Cysię. Ewentualnie CysioraTylko nie Celina. My mowimy na.nasza Marcysia, ale to juz nie odrębne
No ale jeśli imię jest dozwolone to nie powinien odmówić.Właśnie widzimisię ma zastosowanie. Niektórzy urzędnicy nie trzymają się reguł. Chociażby ten urzędnik, który pozwolił jednej polskiej gwieździe nazwać córkę nieistniejącym imieniem Alikia (a rodzice Polacy). Albo urzędnik, który poszedł na rękę mojemu kuzynowi, który chciał dać córce Hania, a nie Hanna. I jest w papierach Hanią. Teraz pluje sobie w brodę, bo zawsze jak go pytają o imię dziecka i mówi Hania, to wszyscy od razu zapisują Hanna. I potem musi wszystko odkręcać i tłumaczyć. A mała dopiero do przedszkola chodzi. Ile będzie problemów później...
To spokojnej drogi i dobrego samopoczucia.Cześć Dziewczyny.
Ja dziś dzień pełen wrażeń.
Trzeba było posprzątać w domu. Pościel zmienić. Obiad zrobić i dla Siostry zakupy bo moja K. Została z naszą Miszą w domu A my właśnie po zakupach garnitur, koszula, buty.
Ruszyliśmy w drogę.
Mamy 400 km do Krasiczyna na wesele.
Zobaczę jak się będę czuła bo albo dojedziemy do Starachowic, do Teścia i z Nim jutro rano.
Może też w planach być Przemyśl i rano zwiedzanie.
Zobaczę jak się będę czuła bo na razie jest Ok.
Oby droga była spokojna...
Dobrego wieczoru dla Was :-*