reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Jeśli ktoś chce nazwać dziecko skrótem imienia to przecież nikomu nic do tego ;) tez znam takie przypadki
Tylko chodzi o to,że generalnie to nie jest skrót. Skomplikowane :D

A widzialyscie ile jest odmian Brajanów?
Nie mam nic przeciwko imieniu,choć mnie sie nie podoba,ale tak z ciekawości kiedyś spojrzalam

reklama
Ale już Marcysia czyli zdrobnienie Marceliny jest zarówno zdrobnieniem jak i może być nadane jako odrębne imie
Ale to już wbrew zasadom j. polskiego, bo takie imię samodzielnie nie funkcjonuje. Podejrzewam, że jakby się ktoś uparl i trafił na przychylnego urzędnika to by zarejestrował, ale nie mówimy o takich przypadkach, tylko o takich właśnie, kiedy imiona brzmiące podobnie są odrębnymi

Ja dziecko rejestrować będę online, wiec rządem urzędnik mi nic nie powie choć ja mam proste imiona ogólnie znane wybrane

Akurat według przepisów jest to zabronione :-) Ale wszystko zależy ostatecznie od widzimisię urzędnika. Niektórzy się godzą, niektórzy zgodnie z przepisami odmawiają nadawania zdrobnień. Ale faktycznie jest tak, że niektóre imiona myślimy, że są zdrobnieniami, a tak naprawdę mają różne pochodzenie.
No ale widzimi się nie ma tu zastosowania bo jest lista imion dozwolonych w pl i te imiona tam są 'legalnie'

Ciekawe czy Amy- Rose
Tam jest bo moja znajoma tak nazwa córkę hehehe szczerze wątpię wiec jednak zależy od widzimisie kogoś ;D
No ok przy jakis ekstremalnych to się zgodzę,ale jakbym tak chciała jednak Iza córce na imię dac to juz widzimisię nie ma zastosowania.
A może znajoma ma jakieś korzenie zagraniczne? Wtedy o ile wiem też dopuszcza się 'obce' imiona.

No ok przy jakis ekstremalnych to się zgodzę,ale jakbym tak chciała jednak Iza córce na imię dac to juz widzimisię nie ma zastosowania.
A może znajoma ma jakieś korzenie zagraniczne? Wtedy o ile wiem też dopuszcza się 'obce' imiona.

Nie nie ma. Po prostu jest dziwna. Syna nazwała Bryan a zrobiła go sobie z kolesiem który siedzi w pace za kradzieże także ......

Mnie się Iza podoba bardziej niż Izabela i sama się rak często podpisuje ;P

Nie nie ma. Po prostu jest dziwna. Syna nazwała Bryan a zrobiła go sobie z kolesiem który siedzi w pace za kradzieże także ......

Mnie się Iza podoba bardziej niż Izabela i sama się rak często podpisuje ;P
Mnie też się Iza bardzo podoba,ale gdyby była córcia to i tak by nie dało rady takie piękne imię. Z nazwiskiem niezbyt by wspolgralo bo to wtedy brzmialo mniej więcej jak Iza Remiza:rofl2:

Takie głupie pytanie może,ale jak ona z tym kolesiem skoro on siedzi? :unsure:

reklama
Do góry