reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Wlasnie sobie uswiadomilam, ze gin kazal mi zaliczyc wizyte u okulisty a skierowania nie dal, wiec podejde do rodzinnego, nosze okulary wiec skierowanie zawsze daja mi w okienku, ale tez powinnam powiedziec ze jestem w ciazy? Z ta wizyta mi sie nie spieszy w sumie ;p

reklama
Dziewczyny czego używacie do higieny intymnej? Miałam lactovaginal, ale skoro się taka grzybica przyplatala, to nie wiem, czy powinnam na coś zmienić?

Dziewczyny czego używacie do higieny intymnej? Miałam lactovaginal, ale skoro się taka grzybica przyplatala, to nie wiem, czy powinnam na coś zmienić?
Polecam ten, odkad go stosuje to nie lapie infekcji a lapalam dosc czesto niestety
Screenshot_20180509-122036.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180509-122036.jpg
    Screenshot_20180509-122036.jpg
    40,2 KB · Wyświetleń: 364
U mnie kompletnie się nie zgadza. Kształt czaszki to jednak silna cecha genetyczna. Mój syn jest "kopią" taty i obaj mają przekrój czaszki niemal okrągły. Córka za to odziedziczyła kształt czaszki wąski i wydłużony po mnie (a ja po dziadku, który miał silne cechy nordyckie).

Ech, zawsze przywożą mi zakupy około 9, a teraz czekam jak na szpilkach, bo na 10:30 umówiłam się do rodzinnego.

Dziewczyny ja tez w to nie widzę ale do podobno tak jest :)

@Margonelka pisalas do szalonej, ze nie masz dopisanej plci dzieciatka. Juz tlumacze :) Ja mam liste na lapku i na bierzaco staram sie wychwytywac informacje i dopisuje, ale wysylac szalonej bede w kazda niedziele, bo w tygodniu zarowno nowe mamy przychodza jak i wciaz pojawiaja sie nowe info nt plci dzieciatek :)
Wiem, ze u Ciebie bedzie chlopczyk, mam zakodowane :)
A jeszcze jedno, na liscie nie mam wpisanego z ktorego roku jest Twoj synek. Nie podawalas czy mi to umknelo? ;)
A to przepraszam :D mnie się w ciazy strasznie kiełbasi :D
Syn mój jest z 2002 roku :D Tak,tak,młoda bardzo byłam ale za to teraz mam mega pomoc i wsparcie ,a młoda dupa jeszcze ze mnie :D

Dziewczyny a jak się macie do akcji którą zapoczątkowała mama ginekolog odnośnie 'Narodowego Wietrzenia'? Ja osobiście od zawsze do spania unikalam zakładania bielizny bo mi po prostu zawsze było niewygodnie. Może dlatego nigdy nigdy nie miałam żadnych infekcji okolic intymnych (raz zapalenie pęcherza). Od kiedy spotykam się z moim T. jego też tego nauczyłam i mówi że mu lepiej po jajkach bez tych majtek i śpi nago. A wy jak się do tego odnosicie?

Dziewczyny a jak się macie do akcji którą zapoczątkowała mama ginekolog odnośnie 'Narodowego Wietrzenia'? Ja osobiście od zawsze do spania unikalam zakładania bielizny bo mi po prostu zawsze było niewygodnie. Może dlatego nigdy nigdy nie miałam żadnych infekcji okolic intymnych (raz zapalenie pęcherza). Od kiedy spotykam się z moim T. jego też tego nauczyłam i mówi że mu lepiej po jajkach bez tych majtek i śpi nago. A wy jak się do tego odnosicie?
Mi się zawsze wydawało że nie śpię w majtkach ;) ale za to spałam w piżamie w spodniach.. no i nie wymieniałam jej codziennie tylko raz na tydzień. Teraz właśnie zaczęłam spać w koszuli nocnej i zobaczymy czy poprawi mi się z tymi moimi infekcjami ;)

reklama
Która z was miała/ma problemy z krótką szyjką? @monami @NaturalnaMama
Mam przyjaciółkę w 28tc. Wczoraj gin nastraszył ją że skróciła jej się szyjka (nie wiem do ilu) i zamiast pocieszyć że można szew założyć, że jest duża szansa, że donosi ciążę to on ją poronieniem nastraszył-sic!
O szwie nie wspomniał! Szpitalem straszył, kazał leżeć...a I tak leży od początku bo miała krwiaki, łożysko jakoś kiepsko umiejscowione (blisko szyjki czy jakoś tak) no I to ciąża z inseminacji więc od początku dmuchają I chuchają na dzidziolka.

Jak ją pocieszyć?
Jedyne co mi przychodzi do głowy to to,żeby powiedziec jej żeby skonsultowała dla świetego spokoju. Zawsze jak lekarz powie to jednak inaczej i stąd cos przezywamy ale nas to podnosi na duzchy.

Do góry