reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

Jak myślisz że coś nie tak to idź do lekarza. Nie ma co się denerwować.
Ja czuję tylko ruchy wieczorem i pod warunkiem że wcześniej się poruszam i coś zjem. Inaczej nic nie czuje. Ale zaczęłam 19tc. To pierwsza ciąża więc narazie się nie martwię. Może dziecko jest spokojne i będzie takie po porodzie :)

Tylko ja mam jakieś dziwne przeczucie że coś jest nie tak.

reklama
Jest ebay ale chyba nikt sprzedac nie chce bo nie znalazlam. Chodzilam co dwa tyg na.usg teraz co trzy bede. Ja wiem ze to i tak dobrze ale po moich przejsciach ma schizy. Położna przyjezdza do mnie a ginekologa mam 300 m od domu
Ja mysle, ze faktycznie z aliexpress fajnie kupic, bo wysylka czy do pl czy de kosztuje tyle samo :)
Dzień dobry. Dzisiaj znowu ma być upal ja już tego nie mogę znieść. Kupiłam wczoraj żel do stóp z kasztanowca myślałam że jest chłodzący a tu nic. Beznadzieja.
Mi pomagal krem/zel na opuchniete nogi z bielendy. Wlasnie fajnie chlodzil :) ale to bylo 3 lata temu :p
O rety a gdzie Ty mieszkasz? U nas na pomorzu ledwie wczoraj bylo 16-17 C i wiatr...
Nie mogę się doczekać aż naprawdę będzie mi ciepło jak wyjdę na spacer.
Mimo odczuwalnego chłodu byłam na spacerze od godz. 13 do 20...z krótką przerwą na siku w domu [emoji12]
Nie chcę się zastać...2 dni wcześniej rower...wczoraj długi spacer...o wiele łatwiej mi wejść na 4 piętro [emoji1] po takich dreptaniach.
U mnie bylo wczoraj 13/14 i dla mnie rewelacja, cieplo ale nie za goraco. Ogolnie ciesze sie, ze mieszkam przy morzu, bo w takiej warszawie czy krakowie latem bym sie chyba usmazyla [emoji85]

Niezalezna tzn.? Ze masz swoje zarobki i swoje osobne konto etc..a na jedzenie i dzieci zrzucacie sie po połowie??

Tylko w zyciu jest roznie...zawsze noga sie powinac moze każdemu....i partner czy mąż powinien byc wsparciem wtedy... ktoras stracila tu prace tuz przed ciążą... i nie wyobrazam sobie ze wtedy nie starczylo by mi na tak jak inna mamusia tu pisala ze banany musiala odlozyc przy kasie...owoc powinno dziecko jesc raz dziennoe wiec to nie byla fanaberia zakupowa

Ja tez akurat niezalezna kobieta jestem... i zgadzam sie z tym co piszesz w 100 %
oboje zarabiamy, ale ale jak któreś tracilo prace to drugiemu nic nie brakowalo, a oboje bylismy juz w takiej sytuacji i moglisny na siebie liczyc... mamy wspolne konto ..zyjemy wspolnie..wydajemy wspólnie..wlasciwie to ja :)
Niezgadzam sie z zachowaniem faceta ktory skapi na dziecko i na żonę/ partnerkę
Ani ja się z tym nie zgadzam.
Dokładnie jak piszesz...tylko dodałabym wszystkie rachunki do tego, wszystko co do domu... wakacje itp.
Wiesz...
Zawsze możemy na siebie liczyć. Sytuacje były i w jedną i w drugą stronę. Przeżyliśmy wypowiedzenie męża kiedy ja byłam w ciąży z pierwszym dzieckiem...przeżyliśmy wychowawczy...Nie było sytuacji by ktoś komuś czegoś żałował...Jesteśmy dorośli, z pewnością sami sobie pewnych rzeczy odmawialiśmy, bo życie z jednej pensji to nie nie z dwóch...wiadomo.
Ale nie zdecydowalabym się na drugie dziecko gdybyśmy nie mogli na siebie liczyć...to przecież podstawa.
Niezależność to dla mnie czas dla siebie...że zarankuje o jadę gdzie chcę...że umawiam się z przyjaciółką do restauracji i mogę kupić to na co mam ochotę...że wchodzę do sklepu i coś mi jest potrzebne więc kupuję. Nie jestem typem rozrzutnym...myślę co robię...nim coś droższego kupię to kilka razy się zastanowię...ale cenię tę wolność.

Dziewczyny zastanawiam się czy wszystko ze mna ok. Dzis 17 tydzien i 2 dni i nie czuje żadnych ruchów dziecka. Wizytę mam dopiero 11.05. Myślicie że jakby coś stało się z dzieckiem to miałabym jakieś objawy? Ból brzucha lub krwawienie?

Echhh te obawy.
Ja mam je codziennie.
Mam 15 tc i 2 dzień. To moja pierwsza ciąża i pewnie zdecydowanie za wcześnie na ruchy.
Jednak siusiam często. Jestem delikatnie zmęczona jak więcej się poruszam i jakoś te symptomy sprawiają, że jeszcze nie sfiksowałam i nie poleciałam po detektor.
To Twoja druga ciąża?
Jestem pewnie walnięta ale dzisiaj po raz drugi oglądałam usg z prenatalnych.
Dzisssss.
Chyba taki niepokój Matka już ma w sobie i to nie ustępuje.
Chyba już nigdy.
Ja zaczęłam się codziennie ważyć.
Co śmieszne. Teraz jakby waga spadała byłabym w strachu.
Echhh paradoks.

Każdy ma inny pomysł na dysponowanie finansami rodzinnymi, i jeżeli dwóm stronom to odpowiada to ok, najważniejsze żeby ustalić zasady by nikt a zwłaszcza kobieta i dzieci nie czuły się dziwnie i niekomfortowo i co najważniejsze żeby nie musieli o te pieniądze prosić bo to jest dla mnie niezrozumiałe.

U mnie tak 19tc :)

Załączniki

• IMG_20180505_134244.jpg
    IMG_20180505_134244.jpg
    215,7 KB · Wyświetleń: 94
reklama
Siedzę dzisiaj nad planami mieszkania i wychodzi mi, że będę musiała zrobić projekt, żeby deweloper zmienił punkty wodne w łazience, bo aranżacja projektantów jest kompletnie od czapy dla mnie. Rzeźbię też ustawienie aneksu kuchennego i w pewnym momencie mówię do męża: "a gdzie postawimy Twój Thermomix?" Jakiż był błysk w jego oku, że pomyślałam :D

Do góry