reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Aaaa, weźcie mi powiedzcie, żebym nie googlala tego gronkowca. Byle do jutra - byle do jutra - byle do jutra.

No ja mam ciągle te krwawienia i gin mówi, że to jest idealna pożywka dla bakterii. Do tego w szpitalu były wspólne toalety na kilkadziesiąt kobiet, więc...

Proszków nie stosuję od dawna, bo mnie pył denerwuje. Mam doświadczenie tylko z płynem Lovela. Całkiem dobrze dopiera, zapach neutralny. W cenie regularnej jest drogi, ale często jest promocja w marketach, w tym w Biedronce. Nie mam porównania z innymi.
Lezac na patologii w pierwszej ciazy tuz pezed porodem zalapalam jakas grzybice dzieki takim wspolnym toaletom. Ale miałyśmy taką dziewczynę złośliwą na oddziale ze potrafiła kal zostawić na klapie sedesu... specjalnie. Masakra.
Jeśli chodzi o pranie to tez stosuje wyłącznie płyny do prania - po proszku swędzi mnie skora - wiec nie ryzykuje i niemowlęcia również piorę w plynach. Ostatnio kilka razy trafiłam na promocję loveli w Tesco. Po przeliczeniu opłacało się nawet bardziej niż w biedronce.

reklama
Wow, ale stron się zrobiło. Tak czytam to wszystko i myślę sobie, że ja jestem chyba jakaś dziwna:/ raz, że jeszcze nic nie oglądam, nie mówiąc już o kupowaniu, a dwa, że większości tych rzeczy, o których piszecie nie miałam, kiedy urodził się pierwszy syn.
Pamiętam, ze dostałam rożek, ale nie używałam, bo było mi niewygodnie (musialam czuć dziecko). Poza tym w naszym mieszkaniu bylo niekiedy 30 stopni, więc synek leżał w bodach i skarpetkach, jak spal przykryty pieluszka, a w nocy kocykiem. Nie otulalam. Nie miałam wyparzaczy, podgrzewaczy itp., garnek, goraca woda i do przodu. Butelka jedna z aventu i była ok. Smoczek kupiliśmy potem.
Mydło okazało się za mocne (nivea baby), więc przeszliśmy na oilatum a potem na emolium. Proszek albo jelp, albo lovela (oba u nas się sprawdziły). Przewijak mieliśmy, nam się przydał, ale mimo wszystko kladlam go przeważnie na łóżku, a nie na łóżeczku. Kąpiele robiliśmy w sypialni na łóżku, bez stelaża.
Oparzeń syn nie miał, a jak coś tam sie podraznilo to linomag stosowalam.
Nie wiem jak to będzie teraz, bo dziecko urodzi się na jesień, ale jakoś jeszcze totalnie nic nie patrze:/ myślę, że będę bazować na tym, jak robiłam z pierwszym dzieckiem i najwyżej na bieżąco kupować pewne rzeczy.

A co do terminow z om i z usg, to powiem tak. W pierwszej ciąży trzymalam sie tego z usg (byl 11 dni pozniejszy). Po prostu wiedziałam, ze nie zaszlam w ciążę te kilkanascie dni wcześniej. No i miarodajny byl ten termin z usg. Teraz trzymam sie tego z om, ale tym razem różnica z usg to 3 dni, więc obojętne mi to.

Dziewczyny, ale się cieszę :D właśnie odebrałam telefon od mojej najlepszej przyjaciółki właśnie zrobiła test i jest w ciąży :) jak dobrze wyliczyła będzie rodzic w grudniu więc dzieciaki będą w tym samym wieku! Pomiędzy naszymi pierwszymi dziećmi jest 2 lata różnicy więc też fajnie, już mi się buzia śmieje na myśl o wspólnych wyjazdach i spotkaniach w przyszłości :-D

Wakacje :) taki wyjazd zaręczynowy. Kościelny 15 sierpnia za rok, a tak to myślimy o cywilnym żeby wziąć teraz w czerwcu :)

gratulacje kochana :) jakbys chciala pomocy w wyborze fotografa to sluze pomoca, zawsze profesjonalnym okiem rzuce czy sie nadaja :)

a co do proszkow to plyn lovela u nas rowniez, ale tez moze byc tak, ze jedno dziecko toleruje a na drugie niestety nie. do odplamiania, mydelko becker z rosmanna lub oxy z biedronki - zwlaszcza kupki :) i trzeba szybko zapierac, bo potem jest zle

co do prezentu o czym pisala @Szalona 29 to wlasnie jest bardzo fajny pomysl :) u nas tez byly i bedzie, mlody juz nie moze sie doczekac

a jesli chodzi o ista- mam, ale nie obserwuje

polecicie za to jakas apliakcje, bo cos mam, ale takie gowniane jest

Jak na lozeczku przewijak ? W powietrzu ??? To bezpieczne?
Dziewczyny, ale się cieszę :D właśnie odebrałam telefon od mojej najlepszej przyjaciółki właśnie zrobiła test i jest w ciąży :) jak dobrze wyliczyła będzie rodzic w grudniu więc dzieciaki będą w tym samym wieku! Pomiędzy naszymi pierwszymi dziećmi jest 2 lata różnicy więc też fajnie, już mi się buzia śmieje na myśl o wspólnych wyjazdach i spotkaniach w przyszłości :-D
Super, ja i moja przyjaciółka mamy termin na październik, tematy rozmów zmieniły nam się na dzieciowe :)

Dziękuje! 15 sierpnia, przyszły rok. Myślimy żeby od razu zrobić tez chrzest wtedy :)
Gratulacje!! U nas była ta sama data :D

Dzisiaj grzesze. Idę na chińczyka. Tak mi się chce. Będzie ryż sojowy i sos orzechowy a mięso wybiorę. Od dwóch dni myślę. Myślę. Myślę, że bardzo chce iść zjeść chińczyka echhhh
Hihi ja tu już mam dość chińczyka, marzę o jakichś typowo polskich potrawach... ;)

Dziewczyny, a czy ja dobrze kojarzę, że te laktatory z ali, co tu były polecane to były firmy RealBubee?

normalnie czytam i czytam a postów wciąż przybywa!

co do niani to serdecznie polecam tę
Link do: SANNCE Home Security Kamera Wi Fi Wireless Mini Kamera Sieciowa IP Nadzoru Wifi 720 P Night Vision CCTV Kamery Niania w SANNCE Home Security Kamera Wi-Fi Wireless Mini Kamera Sieciowa IP Nadzoru Wifi 720 P Night Vision CCTV Kamery Niania od Surveillance Cameras na Aliexpress.com | Grupa Alibaba

jest tania, działa na wi-fi, wszytstko widac w nocy, można do niej mówić no i oczywiście wszytsko słychać, ma funkcję nagrywania, mozna z 2 końca świata podglądac co się dzieje ;)

syn (5l) jeszcze nie zazdrosny, zdaje sobie sprawę z tego że będzie starszym bratem (tak mysle) całuje brzuszek i mówi do niego ;)

my oboje z mężem jesteśmi typowymi podróżnikami, wolimy zjeść "suchy chleb" a pojechać gdzies i coś zobaczyć, oczywiście syn równiez pokochał wyjazdy :)
w czrwcu lecimy do Holandii ale na pewno ruszymy jeszcze gdzieś w Polskę (nie daleko mamy ukochane bieszczady <3 )
no a za rok z maluszkiem Teneryfa ;)

co do pępka to na 100% będę używała spirytusu tak jak z 1 synem, to samo z napletkiem, mam zamiar od początku to pielęgnować (takie miałam zalecenia z 1 dzieckiem - tak zrobię teraz - w nosie mam co mi powiedzą)

reklama
Czesc dziewczyny ja zaraz jade na wizyte. Z corka nie miala otulacza ale tutaj chyba sie skusze. Jesli chodzi o pranie to pralam w proszku bobini i plukalam plynem tej samej firmy.Mojemu mezowi tak sie spodobal zapach ze kazal mi sobie plukac koszulki w tym plynie

Do góry