reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja jak robię badania to też się zawsze boję. Nawet jak na hiv robiłam to się bałam, a żadnych ryzykownych zachowań nie było ani u mnie, ani u męża (mam nadzieję;)).
Będzie dobrze. A jeśli chodzi o tsh to ja jakos w 10 tygodniu tez mialam 2,8. Akurat ja się leczę, więc po prostu wzięłam większą dawkę leku i obniżyłam te wszystkie wartości. Więc endo konieczny i pewnie leki i bedzie ok:)
Ja teraz robiłam igg i igm na toxoplazmoze, do tego antygen hbs i kiłę.
Działam charytatywne w stowarzyszeniu na rzecz bezdomnych zwierząt, głównie kotów, dlatego ta toxo pewnie mi tak po głowie chodzi...

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

reklama
W 17

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

Wiesz co pampersy bym się wstrzymała z robieniem zapasów. Niestety to rzecz która jest najbliżej pupy i mogą odparzac. Tym bardziej ze w tamtym roku zmienili skład oryginalnych pampersow care i dużo dzieci uczulaja teraz. Ja kupiłam na początku po małej paczce z każdego rodzaju pieluszek. Tak zobaczyłam które mi wygodnie zapinac ale i które bobasowi odpowiadają. Chusteczki ja robię duże płatki kosmetyczne dla bobasow i zalewam przegotowana woda i dolewamy trochę oliwki. To nie uczyła na 100% i jest dużo tańsze niż chusteczki. Chusteczki mam tylko na wyjście.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04
Słyszałam, że dada jest lepsza od pampersa, od wielu osób... Sama nie wiem co myśleć. A Wy jakie macie doświadczenia z pieluszkami? Które się sprawdzają? Fajny pomysł z tymi płatkami nawilżanymi.

Ja teraz robiłam igg i igm na toxoplazmoze, do tego antygen hbs i kiłę.
Działam charytatywne w stowarzyszeniu na rzecz bezdomnych zwierząt, głównie kotów, dlatego ta toxo pewnie mi tak po głowie chodzi...

Badania na toxo są stresujące, rozumiem. Też nie mam przeciwciał. Ale podobno wcale nie tak łatwo się tym zarazić, a jesli chodzi o koty to tylko od odchodów można złapać:/

aaaa właśnie, hormony ciążowe mi dziś pokazały na co je stać, jak jechałam na badanie to akurat jechał samochód z kasą do skarbca z obstawą policyjna na sygnałach i prawie sie poryczałam,potem się śmiałam sama z siebie hah!

Badania na toxo są stresujące, rozumiem. Też nie mam przeciwciał. Ale podobno wcale nie tak łatwo się tym zarazić, a jesli chodzi o koty to tylko od odchodów można złapać:/
No kuwet to ja czyscilam dziesiątki... Co prawda zawsze w rękawiczkach ale i tak się cholera martwię... :(

reklama
Do góry