reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

O, a po czym tak stwierdził ? Jakie predyspozycje trzeba do tego mieć? :D w pierwszej ciąży coś koło 16 tygodnia poczułam, teraz myślę, że wczesniej z racji, ze wiem czego się spodziewać, ale juz w 13 tygodniu ? :O
Hehe nie wiem. Tak szczegółowo go nie pytałam. Może też chodzi o ułożenie w macicy. Ważne że się sprawdziło. Masz rację że wiadomo teraz czego się spodziewać i jakie to uczucie.

rr7luqh.png

reklama
Dla mnie dady byly ok, ale tylko rozmiar 2 i 3. Nastepne rozmiary mialam wrazenie ze strasznie bylo czuc moczem jak tylko maly nasikal i zwisaly do kolan, czyli chyba jakos slabo chlonne byly. Od 4 uzywalam pampersa i nic sie mlodemu nie dzialo, nie czulam zapachow i nie wisial do kolan po jednym nasikaniu. A od rozmiaru 5 to juz na pielochomajtki przeszlismy. Chusteczki tylko z dady mialam, ale musialam zmieniac kolory, bo na dluza mete zapach mi juz przeszkadzal [emoji14] Bardzo fajne tez byly chusteczki z netto, ale nie pamietam jak sie ta ich marka nazywa..

A ktoras uzywala pieluch z lidla? Bo one ponoc tez sa rewelacyjne

4c3tskjoa7ptmvui.png

moja siostra używa (rozmiar bodajże 5) i mówi że akurat ten rozmiar dużo lepszy niż DADA czy pampers ;)

Ojej, jaki ładny. U mnie jeszcze nie widać, ale jestem baaardzo drobna i niska, może dlatego.
Też jestem bardzo drobna i niska mam tylko 156. Zawsze byłam najnizsza w klasie [emoji14]. U mnie widać może dlatego wcześniej że to już 3 ciąża jakby nie było. Z synem dopiero było coś widać w 6 miesiącu.

rr7luqh.png

Sama jestem zaskoczona bo z synem czułam bardzo późno ok 19 tc.
Wczoraj jak gin mi mówił że lada dzień powinnam czuć już ruchy to myślałam że chyba mu się coś pomyliło. Ogólnie był zdziwiony że jeszcze nic nie zaobserwowalam [emoji14]

rr7luqh.png

A na jakiej podstawie tak powiedział ? Wielkości dziecka ? Ułożenia łożyska ? Ja mam na tylniej ścianie wiec tez powinnam szybko poczuć ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

O, a po czym tak stwierdził ? Jakie predyspozycje trzeba do tego mieć? :D w pierwszej ciąży coś koło 16 tygodnia poczułam, teraz myślę, że wczesniej z racji, ze wiem czego się spodziewać, ale juz w 13 tygodniu ? :O

Ja powiem szczerze ze jestem pogubiona. W pierwszej ciąży czułam ruchy w 16 tc. W drugiej w 14. A teraz jestem w 11, mały ma ok 4cm a ja czułam już dwa razy te lekkie łaskotania początkowe. Takie jakby motyl trzepotał skrzydłami. Normalnie nawet nie powiedziałam gin bo mi było wstyd w 3 ciąży gadać ze tak wcześnie czuje ale skoro tak piszecie to może faktycznie nie mam omamów [emoji6]

A na jakiej podstawie tak powiedział ? Wielkości dziecka ? Ułożenia łożyska ? Ja mam na tylniej ścianie wiec tez powinnam szybko poczuć ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Powiedział że wielkość dziecka na to wskazuje. Wiem że łożysko mam wysoko na tylniej ścianie macicy.

rr7luqh.png

reklama
Do góry