reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

ło masakra ale się rozpisałyście......
ja dla synka miałam 99% ciuszków od kuzynki, ja młody miał ok roku to rodzina z Holandii mu kupowała, kilka razy w roku przychodzi paczka z ciuchami dla niego ;) ja osobiście bardzo mało mu ciuszków kupiłam bo zwyczajnie nie potrzebował aż tyle ;)

Ja dziś byłam na genetycznych, siusiak widoczny, także drugi syn będzie ;)
Maleństwo zdrowe, wychodzi aż tydzień starszy, ma 69,5cm, serduszko 161 uderzeń na minutę, NT 1,6mm, kość nosowa widoczna, inne narządy również, ryzyku chorób niskie, także PAPPY nie robiłam.
Z zakupami wstrzymuję się jednak po końca czerwca ;)
maleństwo bardzo się wierciło i ciężko było zmierzyć NT, ale na każdym z ujęć wychodziło tak samo :) mały ciągle zasłaniał buźkę rączkami, i takie tez mam zdjęcie ;)
Cudowne wieści :) mały wstydziuch...oczy zasłania a siusiaka pokazuje [emoji14]

U mnie też wychodzi, że drugi synek więc dla chłopca większość rzeczy mam bo nie rozdałam.
Z tym czego mi brak i co nowe ma być do się to bliżej wakacji planuję zakupić.

wizyta 30.04 :)

reklama
My zaczeliscmy kupowac uzywane rzeczy (typu wozek, meble, laptopy, smartfony), gdy odkrylismy, ze nie umiemy sie cackac z rzeczami. Nie żebyśmy byli psujami (moj maz ma super zmysl techniczny i duzo rzeczy naprawia z elektronika wlacznie), ale tu nam sie cos obtlucze, tam nam sie pobrudzi czyms niespieralnym. Przykro nam bylo jak dzialo sie to z nowiutkim przedmiotem. A sa ludzie, ktorzy po 2 latach uzywania sprzedaja rzecz w stanie lepszym niz po tygodniu w naszych rekach ;)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

ja dla synka miałam 99% ciuszków od kuzynki, ja młody miał ok roku to rodzina z Holandii mu kupowała, kilka razy w roku przychodzi paczka z ciuchami dla niego ;) ja osobiście bardzo mało mu ciuszków kupiłam bo zwyczajnie nie potrzebował aż tyle ;)

Maleństwo zdrowe, wychodzi aż tydzień starszy, ma 69,5cm, serduszko 161 uderzeń na minutę, NT 1,6mm, kość nosowa widoczna, inne narządy również, ryzyku chorób niskie, także PAPPY nie robiłam.
maleństwo bardzo się wierciło i ciężko było zmierzyć NT, ale na każdym z ujęć wychodziło tak samo :) mały ciągle zasłaniał buźkę rączkami, i takie tez mam zdjęcie ;)
Gratuluje udanej wizyty [emoji5]

Quinny mood. Jak pisałam moja córcia też urodziła się w październiku kupiliśmy wozek 2 w1 i jeździła w nim do marca kwietnia. Wozek został sprzedany za bezcen a ja przesadzilismy do parasolki. W tamtym w ogóle nie podobała mi się spacerówka. Zobaczymy jak będzie w tym przypadku. W razie czego parasolka czeka; )

Nawet nie wiedziałam,że są takie 2w1 gondola+fotelik. Teraz mam zagwozdkę..czy przypadkiem nie skusić się na taki zestaw własnie bo akurat maluch bedzie miał pol roku jak nadejdzie wiosna i trzeba się będzie przerzucić na spacerówkę, a tę kupię mniejszą,lżejszą.

Gratulacje :-D a to mały model rośnie :-D

Ja to bede sobie robic obciach, bo wozek mam z 2008, kupiony po dwojgu dzieciach i uzywany przez moich dwoje ;) Parasolke rozkladana na plasko i dosc lekka mam po najstarsztym i mysle, ze dla trzeciego tez posluzy, choc nie jest to Mercedes. Do zmiany wozka moze przekonac mnie tylko zepsucie sie albo brak miejsca w aucie ;)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
O to ja też mam taki wózek z 2008 i zamierzam przy nim pozostać;) spacerówkę będę kupować jakąś fajną, a gondolka zostanie ta, która jest:)

Ja mam piękny wózek x-lander od siostry narzeczonego. Jak nowy, więc bardzo się cieszę. Ciuszki też mi oddała po malej. Oczywiście takie, które mi sie nie podobały, albo np. miały plamki, wyrzuciłam, a zachowalam same perełki. Dziś byłam w pepco i nie mogłam się oprzeć i kupiłam 2 pary spodni na rozmiar 56. :biggrin2: w pepco ciuszki są bardzo tanie i uważam, że skoro dziecko i tak bardzo szybko z nich wyrasta to nawet opłaca się tam kupować. Mam zamiar już pomału gromadzić zapasy takie jak pampersy, chusteczki itp. Wolę przeznaczyć trochę pieniędzy co miesiąc, niż później kupować na hurra i wydać bombę kasy. Mojej koleżance takie zapasy służyły prawie rok, chusteczki dopiero teraz jej się skończyły, a mała ma 11 msc. Ale mnie mdliii :-( :(

Nawet nie wiedziałam,że są takie 2w1 gondola+fotelik. Teraz mam zagwozdkę..czy przypadkiem nie skusić się na taki zestaw własnie bo akurat maluch bedzie miał pol roku jak nadejdzie wiosna i trzeba się będzie przerzucić na spacerówkę.

Gratulacje :-D a to mały model rośnie :-D
Chyba się nie dogadalysmy. To był wózek 2w1 gondola + spacerówka, adaptery + fotelik :)

Właśnie przed chwilą dzidziuś poruszyl mi się w brzuchu i czułam te ruchy wyraźnie[emoji4]. Mój gin miał rację że szybko poczuje pierwsze ruchy[emoji5]. Człowiek już zapomniał jak to jest...

rr7luqh.png

Ja mam piękny wózek x-lander od siostry narzeczonego. Jak nowy, więc bardzo się cieszę. Ciuszki też mi oddała po malej. Oczywiście takie, które mi sie nie podobały, albo np. miały plamki, wyrzuciłam, a zachowalam same perełki. Dziś byłam w pepco i nie mogłam się oprzeć i kupiłam 2 pary spodni na rozmiar 56. :biggrin2: w pepco ciuszki są bardzo tanie i uważam, że skoro dziecko i tak bardzo szybko z nich wyrasta to nawet opłaca się tam kupować. Mam zamiar już pomału gromadzić zapasy takie jak pampersy, chusteczki itp. Wolę przeznaczyć trochę pieniędzy co miesiąc, niż później kupować na hurra i wydać bombę kasy. Mojej koleżance takie zapasy służyły prawie rok, chusteczki dopiero teraz jej się skończyły, a mała ma 11 msc. Ale mnie mdliii :-( :(
Wiesz co pampersy bym się wstrzymała z robieniem zapasów. Niestety to rzecz która jest najbliżej pupy i mogą odparzac. Tym bardziej ze w tamtym roku zmienili skład oryginalnych pampersow care i dużo dzieci uczulaja teraz. Ja kupiłam na początku po małej paczce z każdego rodzaju pieluszek. Tak zobaczyłam które mi wygodnie zapinac ale i które bobasowi odpowiadają. Chusteczki ja robię duże płatki kosmetyczne dla bobasow i zalewam przegotowana woda i dolewamy trochę oliwki. To nie uczyła na 100% i jest dużo tańsze niż chusteczki. Chusteczki mam tylko na wyjście.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

reklama
Ranny.ptaszek- dziekuje za pozytywna recenzje wózka mutsy igo- jeszcze zanim zaszłam w ciąże wypatrzyłam go sobie, ale jak czytałam informacje w necie- to opinie miał średnie i trochę się bałam zaryzykować. Ale teraz chyba już raczej z niego nie zrezygnuje. Wracając do porodów- ja urodziłam duże dzieci ( 3.950kg i 4.050kg) i niestety pomimo ze mnie nacinali - porządnie popekalam :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry