reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny czy morfologia zawsze naczczo ????

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom
Najlepiej zadzwonić do laboratorium. Ale nie słyszałam żeby morfologia w ciąży nie była na czczo. [emoji50] zawsze mi powtarzają przy skierowaniu że na czczo morfologia.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Igg igm na pewno nie musi być na czczo. Robiłam kilka razy i zawsze się pytałam. Nie wiem jak te inne. Ale ja zawsze dzwoniłam do laboratorium z takimi pytaniem.

Pojechałam po śniadaniu. Zapytałam Pani, która pobierala. Ona mi mówi, że pracuje też w szpitalu i tam nawet morfologię pobierają nie raz po posiłku i właściwie nic się nie dzieje.

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Pojechałam po śniadaniu. Zapytałam Pani, która pobierala. Ona mi mówi, że pracuje też w szpitalu i tam nawet morfologię pobierają nie raz po posiłku i właściwie nic się nie dzieje.

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
To super. A z tą morfologią to oczywiście że się nic nie dzieje...ale obraz wyników może być lekko niemiarodajny. To podobnie chyba z robieniem testu ciążowego [emoji1] też zalecają z pierwszego porannego siusiania bo wynik będzie bardziej prawdopodobny.

Powiedzieli mi, ze jak wszystko mam na kodzie B 100% platne, to nie ma zadnego znaczenia dla nich, ze sie naklada. No to uff.

Na syrop dla ciezarnych szkoda pieniedzy (i zdrowia) - tam sa wyciagi owocowe i czosnek, ale w syropie, czyli slooodkie.

Fiorda jest spoko, biore bardzo czesto, ale bardziej na chrypke niz na bol.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Jest kilka lekow na gardlo, ktore mozna w ciazy. A masz, Szalona 29, jakis, ktory zawsze Ci pomaga? Dla mnie najbardziej przeciwbolowy jest spray tantum verde (teraz sa tez odpowiedniki innych firm).

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Bylam u pediatry z malym dzisiaj.. i przy okazji zajrzal mi do gardla :) wlasnie mowil o tantum ze moge psikac..a mam go akurat w domu...i psikam..on jest wlasnie odkazajacy znieczulajacy.. a ze ja malo lekow za zycia bralam..wiec mysle ze pomoże
... dopiero wrocilam do domu i zjadlam..

Dzień dobry ja ostatnio jak byłam przeziębiona to po za naturalnymi lekami typu sok z malin i syrop z cebuli, brałam na gardło Prenale n Gardło to tabletki nadla kobiet w ciąży za 8zl. I do tego miałam hipertonic spray sól morska do nosa i to było naprawdę super, katar przeszedł bardzo szybko.

Życzę zdrówka
Jannie mam kataru ani kaszlu ani goraczki.mtylko te opuchniete migdaly ze przelykanie sliny boli....

A malinki mam z wlasnej dzialki....juz rozmrozilam :)

Zdrówka dla synka wiem co przechodzisz ja mam problemy z chorowaniem mojej 5 letniej córki :( już nie wiemy do jakiego lekarza jechać jedni każą do neurologa a inni do reumatologa zwariować idzie :no:
U nas na szczescie wyniki krwo dobre wyszly..stany zapalne byly.... teraz czekamy na to co laryngolog powie i zleci....ale stres jest..a policzki go bola nadal juz 4 miesiace...

reklama
Szalona jak ja byłam chora to piłam ten syrop i brałam Fiorde ale ją też można podobnie jak te dla kobiet w ciąży.
No i dużo herbaty z malina ale najlepiej taką bez cukru...naturalna plus imbir.
Ja jeszcze na ból gardła tarłam imbir do pepsi i to bardzo mocno podgrzewałam...też zwalcza bakterie a przynosi wielką ulgę.
77bbb4c5d69e4d23e37777e422686a50.jpg

Ja ciagle herbate. Z miodem cytryną i imbirem... a juz mi sie znudzila... to dzis z malinami bede pic :)
A od slodkiego mnie odrzuca... no i pewnie mi ta cukrzyca wyjdzie

Do góry