Pytam bo niby to moja druga ciaza ale nie jestem pewna nie odbierz tego jako atak mysle Ze to ciekawy temat do obgadania, jesli byly by jakies nieprawidlowosci w rozwoju dziecka w zyciu plodowym to czy nie wyjdzie to na badaniu polowkowym i pozniejszych usg ktore mam co miesiac na bardZo dobrym sprzecie ? I wtedy jesli cos jest nie tak szukaja przyczyny nieprawidlowosci i robia badania by potwierdzic czy wyklucZyc cytomegalie czy inne choroby?
A po porodzie czy powazne choroby nie wychodza z tych badan przesiewowych?
Badania krwi robia w szpitalu po porodzie ale nie wiem jakie, usg glowy tez napewno robili.
PoZniej pediatra robi usg narządów wszystkich, ekg itp i spr czy wszystko ok juz 2 tyg zycia.
Powiem wam ze w pierwszej ciazy czekalam ale nie widzialam na na co, teraz jak juz wiem co to znaczy byc matka i miec dziecko duzo bardziej sie stresuje zeby wszystko bylo ok z drugim dzidzusiem, mam lekarza ktoremu ufam wiem ze jest bardzo dobry i doswiadczony i ma dobry sprzet i mnostwo pacjenetek chodze prywatnie i czekam min 2 h bo tyle kobitek wszystkie w ciazy na jedna godzine po 3 pacjentki
Bo tyle ich ma a wiadomo co miesiac musi kazda zobaczyc, ustalilismy z mezem ze nie sprawdzamy go u innych lekarzy tylko ufamy i wierzymy ze chce jak najlepiej. Widze ze czesc z was jest bardziej dociekliwa zastanawiam sie czy nie popelniam bledu zebym pozniej nie zalowala zwazywszy na to ze pierwsza ciaza byla bezproblemowa a teraznod poczatku ten krwiak i rozwarstwienie kosmowki ...
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
To brzmi jak poród w prywatnej klinice. Serio dziecku narodzonemu o czasie nie robią tylu badań Nawet z ekstremalnym wcześniakiem wiele razy chodziłam prywatnie, bo owszem przysługiwało mnóstwo specjalistów, ale kolejki na kilka miesięcy. Absurd. Pamietam, ze z wynikiem cytomegalii z ciąży chodziłam do okulisty z dzieckiem, bo wątpliwości były czy to z powodu cytomegalii czy z innego i trzeba powziąć leczenie.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom