reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Trochę bez sensu. Przecież zapłodnienie nie jest często ostatnim stosunkiem, teoretycznie ryzykowne zachowania mogą być również w ciąży jesli się współżyje.

Ja jutro robię dodatkowo cytomegalie. Nie ma jej w tabeli jest groźna i poświęce te 70zl

Organizm potrzebuje około 12 tygodni na wyprodukowanie przeciwciał w ilości możliwej do wykrycia przez test. Ten czas tzw. okienko serologiczne. Tak więc, aby uzyskać wiarygodny wynik testu, musi upłynąć co najmniej 12 tygodni od ostatniej ryzykownej sytuacji, w której mogło dojść do zakażenia. Czyli jak jestem w 8 tygodniu ciąży to po 4 tygodniach mam powtórzyć.

Trochę bez sensu. Przecież zapłodnienie nie jest często ostatnim stosunkiem, teoretycznie ryzykowne zachowania mogą być również w ciąży jesli się współżyje.

Ja jutro robię dodatkowo cytomegalie. Nie ma jej w tabeli jest groźna i poświęce te 70zl
Dlatego powinno się powtórzyć w 3 trymestrze badanie na hiv zgodnie z zaleceniem. "W ciąży test na HIV powinno się wykonać dwa razy: do 10. tygodnia i między 33. a 37. tygodniem."

Hej dziewczyny. Podczytuje Was od dluzszego czasu, nie ujawniałam się bo miałam dużo wątpliwości co do mojej ciąży. 15 stycznia poroniłam w 6 tyg ciąży, ciąża od początku słabo się rozwijała więc przeczuwałam co mnie czeka... ale chwile po poronieniu zaszłam w kolejną ciąże. Aktualnie 7 tydz 2 dzień. Serducho bije 155 razy na minute, maluch ma 94mm. Mam nadzieje, że wszystko tym razem będzie w porządku :) nazywam się Martyna, mam 24 lata, jestem mamą 3,5 letniego Ernesta i jestem z pod Warszawy :)

Widziałam, że piszecie już o wózkach. Ktoras z Was pisała że przymierza sie do quinny. Osobiscie mam quinnu mood czarny na bialym stelazu, Ernest do tej pory miesci sie w spacerowce, bardzo polecam :) ale teraz zachorowalam na mima xari srebrnym z ramą w różowym złocie. Jest przepieeeeeknyyyy... oczywiscie dla dziewczynki:p jezeli bedzie chlopiec to pewnie zostane przy tym wozku co mamy. Pod koniec gwarancji wymienili nam caly wozek na nowy, jest prawie jak nowka sztuka.

Widziałam, że piszecie już o wózkach. Ktoras z Was pisała że przymierza sie do quinny. Osobiscie mam quinnu mood czarny na bialym stelazu, Ernest do tej pory miesci sie w spacerowce, bardzo polecam :) ale teraz zachorowalam na mima xari srebrnym z ramą w różowym złocie. Jest przepieeeeeknyyyy... oczywiscie dla dziewczynki:p jezeli bedzie chlopiec to pewnie zostane przy tym wozku co mamy. Pod koniec gwarancji wymienili nam caly wozek na nowy, jest prawie jak nowka sztuka.
A dokładnie jak spod Warszawy? Bo ja Warszawa :)

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

Hej dziewczyny. Podczytuje Was od dluzszego czasu, nie ujawniałam się bo miałam dużo wątpliwości co do mojej ciąży. 15 stycznia poroniłam w 6 tyg ciąży, ciąża od początku słabo się rozwijała więc przeczuwałam co mnie czeka... ale chwile po poronieniu zaszłam w kolejną ciąże. Aktualnie 7 tydz 2 dzień. Serducho bije 155 razy na minute, maluch ma 94mm. Mam nadzieje, że wszystko tym razem będzie w porządku :) nazywam się Martyna, mam 24 lata, jestem mamą 3,5 letniego Ernesta i jestem z pod Warszawy :)
Witamy :) trzymam kciuki żeby tym razem się udało

dziewczyny czy przy usg prenatalnym zawsze sie robi test z krwi? Bo dostalam skierowanie tylko na usg i nie wiem czy prywatnie w takim razie tej krwi nie robic. Ciekawe na ile samo usg jest w stanie pokazac czy wszystko jest ok pod wzgl jakichs wad.

reklama
dziewczyny czy przy usg prenatalnym zawsze sie robi test z krwi? Bo dostalam skierowanie tylko na usg i nie wiem czy prywatnie w takim razie tej krwi nie robic. Ciekawe na ile samo usg jest w stanie pokazac czy wszystko jest ok pod wzgl jakichs wad.
A mnie z kolei zastanawia czy mozna isc na samo USG, bo moja siostra zrobila oba badania i jej prowadzacy lekarz mowil jej, ze jesli na USG jest w porzadku, to test pappa jest zbedny, ze to tylko niepotrzebny wydatek...

4c3tskjoppjijysx.png

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry