reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Hej,
niestety, ale w niedziele byłam w szpitalu i zostałam przyjęta na oddział. Diagnoza pustego jaja płodowego się potwierdziła, dostałam tabletki, jeden dzień i do domu.
Nie będę październikową mamą, ale nie poddamy się i za 2-3 miesiące znów będziemy się starać :)
Przykro mi ale ważne, że się nie poddajecie. Walczcie Kochani [emoji4][emoji8]

Hej,
niestety, ale w niedziele byłam w szpitalu i zostałam przyjęta na oddział. Diagnoza pustego jaja płodowego się potwierdziła, dostałam tabletki, jeden dzień i do domu.
Nie będę październikową mamą, ale nie poddamy się i za 2-3 miesiące znów będziemy się starać :)

Dużo zdrówka i obyś szybko została Mamusią bo będziesz wspaniałą. <3

Hej,
Gratuluję Ci nastawienia. Niepowodzenia zdarzają się każdemu ale grunt to się nie poddawać i iść do przodu. Życzę Ci wszystkiego dobrego. Pozdrawiam

Napisane na Lenovo P2a42 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć, dziewczyny ja bylam dzisiaj na wizycie kontrolnej w lux med ale dodatkowo mam swoją lekarka do której idę 22.03 na genetyczne. Dzisiaj 11tc, wszystko ok. Wyniki dobre. Mam pytanie czy która z was planuje zrobić test podwójny do usg? PAPP-A plus Pod. Beta.Ja będę robić GP chce wykluczyć wady ganetyczne a usg robi to tylko w 80%.ale niestety zapytalam kiedy mam go zrobić a na internecie piszą że w dniu usg i później porównuję się wynik a inni piszą że 3 dni przed usg. Czy coś wiecie na ten temat?

Pewnie, że będzie :) Miałam na myśli postępowanie u kobiet z cukrzycą. Ty to brałaś żeby ułatwić zajście w ciąże tak?
W porządku ;).Mi m apomóc na poronienia nawykowe. Moja lekarka uważa, że gdy występuje pewien zespół nieprawidłowości w organizmie, zaskakująco często on jest bardzo podobny u kobiet (insulina na czczo powyżej jakiejs wartości, za niska witamina d, homocysteina, oraz mutacje w genach u mnie MTFHR oraz PAI) leczy sie to zestawem leków i witamin (heparyna, metformina, metylowany kwas foliowy, accard, i od groma witamin) plus progesteron wedle potrzeby.
Ale dziewczynom z pcos pomaga zajść.
Cukrzycy ciążowej chyba sie tak nie leczy, ale jak ktos miał cukrzyce przed ciążą to może tak. Ja nie miałam (poki co) ale teraz glukoza na czczo rośnie niestety i zobaczymy.

Hej,
Przykro mi :( Ale mam nadzieje, ze starania beda owocne i nastepnym razem wszystko bedzie dobrze :*

4c3tskjoppjijysx.png

Cześć, dziewczyny ja bylam dzisiaj na wizycie kontrolnej w lux med ale dodatkowo mam swoją lekarka do której idę 22.03 na genetyczne. Dzisiaj 11tc, wszystko ok. Wyniki dobre. Mam pytanie czy która z was planuje zrobić test podwójny do usg? PAPP-A plus Pod. Beta.Ja będę robić GP chce wykluczyć wady ganetyczne a usg robi to tylko w 80%.ale niestety zapytalam kiedy mam go zrobić a na internecie piszą że w dniu usg i później porównuję się wynik a inni piszą że 3 dni przed usg. Czy coś wiecie na ten temat?
Mi lekarz mówił, że najpierw usg, a po badanie z krwi. Tego samego dnia albo następnego. Ale z tego co kojarzę to dziewczyny pisały też, że można przed.
Może zadzwoń tam gdzie będzie usg o zapytaj?

Co do wózka to ja mam 3w1 po synku (szaro czarny więc jak będzie dziewczyna to nie będzie w męskim wózku) Riko Brano Natural. Ale kupiliśmy wczoraj parasolke abym miała wygodniej do października. W październiku wracam do gondolii z taką dostawka która pasuje do każdego wózka
f0df5d1a8522e6379d775a4bf71658f4.jpg
040591dd6097d1f6820d9f5fe2e1249c.jpg

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

reklama
A bierzesz acard? . Podobno nawet bez wskazań jest nie szkodliwy i chroni przed zawałem łożyska.

W porządku ;).Mi m apomóc na poronienia nawykowe. Moja lekarka uważa, że gdy występuje pewien zespół nieprawidłowości w organizmie, zaskakująco często on jest bardzo podobny u kobiet (insulina na czczo powyżej jakiejs wartości, za niska witamina d, homocysteina, oraz mutacje w genach u mnie MTFHR oraz PAI) leczy sie to zestawem leków i witamin (heparyna, metformina, metylowany kwas foliowy, accard, i od groma witamin) plus progesteron wedle potrzeby.
Cukrzycy ciążowej chyba sie tak nie leczy, ale jak ktos miał cukrzyce przed ciążą to może tak. Ja nie miałam (poki co) ale teraz glukoza na czczo rośnie niestety i zobaczymy.

Do góry