Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To ja podobnie. Robiłam hiv i babka mówi że powtórkę po 12 tygodniu ciąży się robi u kobiet ciężarnych.Cześć dziewczyny ja dzisiaj po badaniach tych pierwszych szczuplejsza o 295zł ale trudno aby wyniki były tylko dobre
Asiaxkk przykro mi ale trzymam kciuki aby następnym razem się udało
Mi narazie nic o powtorce nie mówili ale może lekarz za tydzień mi powieTo ja podobnie. Robiłam hiv i babka mówi że powtórkę po 12 tygodniu ciąży się robi u kobiet ciężarnych.
To ja podobnie. Robiłam hiv i babka mówi że powtórkę po 12 tygodniu ciąży się robi u kobiet ciężarnych.
Pierwsze słyszę aby powtarzać HIV.
Tu jest fajna ściąga.
https://mamotoja.pl/pub/checklisty/badania-w-ciazy.jpg
Może jeszcze będziesz miała do zrobienia na kolejnej wizycie. Ja mialam kile, glukoze, toksoplazmowe, rozyczke, hiv, cyto coś tamObowiązkowe? Ja miałam na nfz robione jedynie morfologię, glukozę, mocz, wagę i pomiar ciśnienia..
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Może jeszcze będziesz miała do zrobienia na kolejnej wizycie. Ja mialam kile, glukoze, toksoplazmowe, rozyczke, hiv, cyto coś tam
Organizm potrzebuje około 12 tygodni na wyprodukowanie przeciwciał w ilości możliwej do wykrycia przez test. Ten czas tzw. okienko serologiczne. Tak więc, aby uzyskać wiarygodny wynik testu, musi upłynąć co najmniej 12 tygodni od ostatniej ryzykownej sytuacji, w której mogło dojść do zakażenia. Czyli jak jestem w 8 tygodniu ciąży to po 4 tygodniach mam powtórzyć.Pierwsze słyszę aby powtarzać HIV.
Tu jest fajna ściąga.
https://mamotoja.pl/pub/checklisty/badania-w-ciazy.jpg