reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Czytałam że można już po 12 tc tylko na początku jest ciężko znaleźć. A lekarz mi powiedział że wg niego najlepiej ok 20 tc. Zapytałam też czy częste słuchanie szkodzi dziecku a on powiedział że nie to tak jak z ktg.

Link do: DETEKTOR TĘTNA PŁODU JUMPER 100 S6 - MEGA ZESTAW !

ny0z5ax.png
Wtedy to już ruchy będziemy czuły więc to będzie dla nas znak że z dzidzią ok.

Mnie stresowało to szukanie tętna jak w szpitalu leżałam a na ktg było za wcześnie...czasem długo pielęgniarce schodziło a ja na zawał prawie umierałam czekając aż usłyszę.

usg wizyta 19.03

reklama
@Otoona też słyszałam,zeże to proste nie jest ale w końcu się uda.
@Kamsi a co to za krwiak? Pojawił się tak po prostu czy jest jakaś przyczyna?
Ja póki co walczę o każdy dzień i każdy kolejny jest sukcesem bo wiem,że Maluszek jest coraz silniejszy:) i właśnie schrzanilam zastrzyk za płytko połowę dałam i mi się guzek zrobił...o ja durna
Współczuje tych zastrzyków i podziwiam! Nie wiem czy dałabym rafę sobie robić... krwiak był od początku, mimo leżenia rośnie, nie ma żadnej przyczyny, nic takiego nie robiłam szczególnego, ale siostra tez miała w dwóch ciążach. Te krwiaki to odklejające sie łożysko podobno
m3sxdqk3krm39qgl.png

To ty miałaś kiepskie wyniki moczu, prawda? Coś gin zlecił?

U mnie wyszły b.liczne fosforany, liczne bakterie, śladowe leukocyty...zaczęłam więc pić więcej wody bo z tym u mnie kiepsko. Nie wiem czy przyspieszać wizytę czy czekać.

usg wizyta 19.03
Tez mialam dosc liczne bakterie w moczu.. co zdecydowalas? Przyspieszasz wizyte? Ja swoja mam 23 marca ale mysle czy nie pojsc na poczatku tygodnia z wynikami.. póki co pije sok z czarnej porzeczki i wode z cytryna. Objawów ani problemów z oddawaniem moczu nie zauwazylam zadnych.. juz sama nie wiem..

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ciekawe, która z nas pierwsza pozna płeć :) i czy będzie przewaga dziewczynek czy chłopców :) my z mężem mamy przeczucie, ze dziewczynka, chyba tak w środku czujemy, juz mamy u siostry dwóch małych chłopców to byłoby w sam raz. Chociaż reszta rodziny obstawia tez chłopca. Zobaczymy. Obojętnie, byle sie urodziło zdrowe. Ale nie mogę sie doczekać :D
m3sxdqk3krm39qgl.png

Tez mialam dosc liczne bakterie w moczu.. co zdecydowalas? Przyspieszasz wizyte? Ja swoja mam 23 marca ale mysle czy nie pojsc na poczatku tygodnia z wynikami.. póki co pije sok z czarnej porzeczki i wode z cytryna. Objawów ani problemów z oddawaniem moczu nie zauwazylam zadnych.. juz sama nie wiem..

Mi lekarz mówił że jakby mnie łapało jakieś zapalenie pęcherza to brać urosept to delikatne siłowe tabletki więc dziecku nie zaszkodzą

Napisane na Lenovo P2a42 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny oczywiście, ze sie zgłosić. Na zakażenie bakteryjne przepisuje sie antybiotyk, to nie przejdzie od soku porzeczkowego...
Jeszcze warto zrobic posiew moczu, zeby wykazac jaki antybiotyk zadziala na nie.
Koniecznie z wynikiem do gina.

reklama
Do góry