reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

czesc dziewczyny! Postanowilam do Was dolaczyc w ten sloneczny poranek. Dopiero 22marca mam usg genetyczne, do tego czasu chyba wyrwe sobie wszystkie wlosy z nerwow...najgorsza jest ta niepewnosc. Fajnie, ze tutaj mozemy sie wspierac nawzajem, bo nikt nie zrozumie lepiej, jak druga ciężarowka:)

reklama
czesc dziewczyny! Postanowilam do Was dolaczyc w ten sloneczny poranek. Dopiero 22marca mam usg genetyczne, do tego czasu chyba wyrwe sobie wszystkie wlosy z nerwow...najgorsza jest ta niepewnosc. Fajnie, ze tutaj mozemy sie wspierac nawzajem, bo nikt nie zrozumie lepiej, jak druga ciężarowka:)
Witaj :)
Ja mam dopiero 13.04 więc Twój 22 marca to na prawdę za chwilę ;)

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Witaj :)
Ja mam dopiero 13.04 więc Twój 22 marca to na prawdę za chwilę ;)

Ja ostatnio widzialam malenstwo w 7tc, a jestem juz po jednym poronieniu, wiec troche panikuje.
pewnie czas do badania zleci zanim sie obejrzymy, niezla szkola cierpliwosci z tej ciazy:)
tesknie tez za gorami, za rowerem, silownia i troche szybszym zyciem, na szczescie nie musze lezec ale i tak zwolnienie trybu zycia jest troche szokiem dla organizmu. Byle do 2trymestru...;)

A ja dzisiaj jestem mega śpiąca... mimo, ze sie wyspalam to dalej mi sie chce spać. Wcześniej tak nie miałam. Tyle czekałam na wiosnę, a nie mogę nawet wyjsć z domu. Hmmm chodzenie po górach...? Cieszcie sie, ze możecie funkcjonować normalnie, a nie być przykutym do łóżka 24h jak ja... z moich marzeń na teraz to moc bez wyrzutów sumienia wstać zrobić sobie herbatę, wziąć prysznic lub wyjsć z domu chociaż na 5min raz na 3dni lub moc zrobić obiad czy pranie... :D wiec doceniajcie to jak jest :)
m3sxdqk3krm39qgl.png

A ja dzisiaj jestem mega śpiąca... mimo, ze sie wyspalam to dalej mi sie chce spać. Wcześniej tak nie miałam. Tyle czekałam na wiosnę, a nie mogę nawet wyjsć z domu. Hmmm chodzenie po górach...? Cieszcie sie, ze możecie funkcjonować normalnie, a nie być przykutym do łóżka 24h jak ja... z moich marzeń na teraz to moc bez wyrzutów sumienia wstać zrobić sobie herbatę, wziąć prysznic lub wyjsć z domu chociaż na 5min raz na 3dni lub moc zrobić obiad czy pranie... :D wiec doceniajcie to jak jest :)
m3sxdqk3krm39qgl.png
Ja pierwsza ciąże spędziłam w łóżku plus dwa pobyty na patologii... Teraz chciałabym po prostu funkcjonować normalnie, a góry dla mnie to właśnie normalne funkcjonowanie :) ale poczekam do wizyty i zapytam ginekolog.

Ja też mam usg genetyczne 22.03 m, teraz w 11tc. Byłam na usg i narazie widać że dziecko ma dwie rączki, nóżki, ogromna głowę i brzuszek- co akurat jest prawidłowe bo ma tam duża wątrobę. Wszystko ok. Pomału wraca mi też energia bo od 6 tc usypialam na siedząco i stojąco, a teraz widzę że już trochę lepiej i poza mdłości mam ale głównie w przypadku głodu mam tylko zawroty głowy. Staram się jeść co 2 godziny i pić 2 litry wody, zdecydowanie pomaga. Nadal mam luteine 50x2, brzuszek dostrzegam zrobiła mi się taka mała piłka pod pepkiem. Mieszkam na południu więc niestety większość czasu siedzę przy oczyszczaczu powietrza z uwagi na smog.

A ja tęsknię za łażeniem po górach. Chodziłam dużo i często ale teraz jakoś się boję. 17 kwietnia prawdopodobnie lecę z córką do rodziców, Lot krótki, ginekolog poqiedziala, że jeśli wszystko będzie ok, to nie ma przeciwwskazań. A 13go prenatalne

Ja nie mogę się doczekać aż śnieg zejdzie i nie będzie obawy że się poslizgne. Z domu mam taki widok
dd88fc5c766757a8e1756de1f8465174.jpg

28whj6yx23ga2o8q.png

100%pewności nie mam ale oscypki chyba nie sa dla nas dobre. Chyba ze jest pewność że są z mleka pasteryzowanego. Ja też je uwielbiam ale odpuscilam na wszelki ;)

Mój mąż jest własnie w Zakopcu, pojechał służbowo na 4 dni. I zamiast połazić po dolinkach i ponapawać się widokami mają rząd imprez mediowych z piciem do 4 rano :p A ja mu tak zazdroszczę że mógłby po prostu wyjść z hotelu i za 4 minuty być w dolinie Białego :( Ech. Przynajmniej oscypków ma nam przywieźć, syn uwielbia tak samo jak ja :)

reklama
Do góry