reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

czesc dziewczyny! Postanowilam do Was dolaczyc w ten sloneczny poranek. Dopiero 22marca mam usg genetyczne, do tego czasu chyba wyrwe sobie wszystkie wlosy z nerwow...najgorsza jest ta niepewnosc. Fajnie, ze tutaj mozemy sie wspierac nawzajem, bo nikt nie zrozumie lepiej, jak druga ciężarowka:)

reklama
czesc dziewczyny! Postanowilam do Was dolaczyc w ten sloneczny poranek. Dopiero 22marca mam usg genetyczne, do tego czasu chyba wyrwe sobie wszystkie wlosy z nerwow...najgorsza jest ta niepewnosc. Fajnie, ze tutaj mozemy sie wspierac nawzajem, bo nikt nie zrozumie lepiej, jak druga ciężarowka:)
Witaj :)
Ja mam dopiero 13.04 więc Twój 22 marca to na prawdę za chwilę ;)

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Witaj :)
Ja mam dopiero 13.04 więc Twój 22 marca to na prawdę za chwilę ;)

Ja ostatnio widzialam malenstwo w 7tc, a jestem juz po jednym poronieniu, wiec troche panikuje.
pewnie czas do badania zleci zanim sie obejrzymy, niezla szkola cierpliwosci z tej ciazy:)
tesknie tez za gorami, za rowerem, silownia i troche szybszym zyciem, na szczescie nie musze lezec ale i tak zwolnienie trybu zycia jest troche szokiem dla organizmu. Byle do 2trymestru...;)

A ja dzisiaj jestem mega śpiąca... mimo, ze sie wyspalam to dalej mi sie chce spać. Wcześniej tak nie miałam. Tyle czekałam na wiosnę, a nie mogę nawet wyjsć z domu. Hmmm chodzenie po górach...? Cieszcie sie, ze możecie funkcjonować normalnie, a nie być przykutym do łóżka 24h jak ja... z moich marzeń na teraz to moc bez wyrzutów sumienia wstać zrobić sobie herbatę, wziąć prysznic lub wyjsć z domu chociaż na 5min raz na 3dni lub moc zrobić obiad czy pranie... :D wiec doceniajcie to jak jest :)
m3sxdqk3krm39qgl.png

A ja dzisiaj jestem mega śpiąca... mimo, ze sie wyspalam to dalej mi sie chce spać. Wcześniej tak nie miałam. Tyle czekałam na wiosnę, a nie mogę nawet wyjsć z domu. Hmmm chodzenie po górach...? Cieszcie sie, ze możecie funkcjonować normalnie, a nie być przykutym do łóżka 24h jak ja... z moich marzeń na teraz to moc bez wyrzutów sumienia wstać zrobić sobie herbatę, wziąć prysznic lub wyjsć z domu chociaż na 5min raz na 3dni lub moc zrobić obiad czy pranie... :D wiec doceniajcie to jak jest :)
m3sxdqk3krm39qgl.png
Ja pierwsza ciąże spędziłam w łóżku plus dwa pobyty na patologii... Teraz chciałabym po prostu funkcjonować normalnie, a góry dla mnie to właśnie normalne funkcjonowanie :) ale poczekam do wizyty i zapytam ginekolog.

Ja też mam usg genetyczne 22.03 m, teraz w 11tc. Byłam na usg i narazie widać że dziecko ma dwie rączki, nóżki, ogromna głowę i brzuszek- co akurat jest prawidłowe bo ma tam duża wątrobę. Wszystko ok. Pomału wraca mi też energia bo od 6 tc usypialam na siedząco i stojąco, a teraz widzę że już trochę lepiej i poza mdłości mam ale głównie w przypadku głodu mam tylko zawroty głowy. Staram się jeść co 2 godziny i pić 2 litry wody, zdecydowanie pomaga. Nadal mam luteine 50x2, brzuszek dostrzegam zrobiła mi się taka mała piłka pod pepkiem. Mieszkam na południu więc niestety większość czasu siedzę przy oczyszczaczu powietrza z uwagi na smog.

A ja tęsknię za łażeniem po górach. Chodziłam dużo i często ale teraz jakoś się boję. 17 kwietnia prawdopodobnie lecę z córką do rodziców, Lot krótki, ginekolog poqiedziala, że jeśli wszystko będzie ok, to nie ma przeciwwskazań. A 13go prenatalne

Ja nie mogę się doczekać aż śnieg zejdzie i nie będzie obawy że się poslizgne. Z domu mam taki widok
dd88fc5c766757a8e1756de1f8465174.jpg

28whj6yx23ga2o8q.png

100%pewności nie mam ale oscypki chyba nie sa dla nas dobre. Chyba ze jest pewność że są z mleka pasteryzowanego. Ja też je uwielbiam ale odpuscilam na wszelki ;)

Mój mąż jest własnie w Zakopcu, pojechał służbowo na 4 dni. I zamiast połazić po dolinkach i ponapawać się widokami mają rząd imprez mediowych z piciem do 4 rano :p A ja mu tak zazdroszczę że mógłby po prostu wyjść z hotelu i za 4 minuty być w dolinie Białego :( Ech. Przynajmniej oscypków ma nam przywieźć, syn uwielbia tak samo jak ja :)

reklama
Do góry