HejZgadzam się w 100%!!!
U mnie tak samo wiedzą rodzice i moje rodzeństwo oraz teściowie. Co do moich rodziców i rodzeństwa wiem, że nikomu nie powiedzą oni sami uważają, że nie trzeba się z tym obnosić nie wiadomo jak a w małym gronie też można się cieszyć . Co innego teściowie musiałam im zaraz zaznaczyć, że nie życzę sobie ogłaszania tej nowiny na razie.
Byłam dziś odebrać badania. Wszystkie mam w porządku oprócz glukozy na czczo wyniosła 140. Masakra!! Chyba mam cukrzycę ciążową. Chcę od mamy pożyczyć glukometr i codziennie rano mierzyć cukier. Wizytę mam dopiero za tydzień i jeden dzień. Powinnam do niego pisać już czy lepiej zaczekać do wizyty? Co myślicie?
Radzę zadzwonić do ginekologa jeśli masz taką możliwość.
Ja byłam tak umówiona z moją lekarką że robię badania w tym obciążenie glukozą i dzwonie zapytać jak to wyszły
I tak miałam 107 na czczo i odrazu tego samego dnia miałam się zgłosić po skierowanie do diabetologa.
A ja chodzę na NFZ, i na pierwszej wizycie dostajesz glukometr, oraz broszurki z wytycznymi.
No i receptę na paski do glukometru na NFZ są refundowane.
Więc jak to ma być cukrzyca ciążowa to warto znaleźć diabetologa na NFZ bo tak to jest duża różnica.
Przerabiałam to w pierwszej ciąży.
trzymam mocno kciuki! mam nadzieję, że jednak będzie ok i szpital będzie zbędny.
Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom