reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Zgadzam się w 100%!!!

U mnie tak samo wiedzą rodzice i moje rodzeństwo oraz teściowie. Co do moich rodziców i rodzeństwa wiem, że nikomu nie powiedzą oni sami uważają, że nie trzeba się z tym obnosić nie wiadomo jak a w małym gronie też można się cieszyć ;). Co innego teściowie musiałam im zaraz zaznaczyć, że nie życzę sobie ogłaszania tej nowiny na razie.

Byłam dziś odebrać badania. Wszystkie mam w porządku oprócz glukozy na czczo wyniosła 140. Masakra!! Chyba mam cukrzycę ciążową. Chcę od mamy pożyczyć glukometr i codziennie rano mierzyć cukier. Wizytę mam dopiero za tydzień i jeden dzień. Powinnam do niego pisać już czy lepiej zaczekać do wizyty? Co myślicie?
Hej
Radzę zadzwonić do ginekologa jeśli masz taką możliwość.

Ja byłam tak umówiona z moją lekarką że robię badania w tym obciążenie glukozą i dzwonie zapytać jak to wyszły
I tak miałam 107 na czczo i odrazu tego samego dnia miałam się zgłosić po skierowanie do diabetologa.
A ja chodzę na NFZ, i na pierwszej wizycie dostajesz glukometr, oraz broszurki z wytycznymi.
No i receptę na paski do glukometru na NFZ są refundowane.
Więc jak to ma być cukrzyca ciążowa to warto znaleźć diabetologa na NFZ bo tak to jest duża różnica.
Przerabiałam to w pierwszej ciąży.
trzymam mocno kciuki! mam nadzieję, że jednak będzie ok i szpital będzie zbędny.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
1520348114-b515a45d762280d2-aaaaaa.png

Zaraz was nadrobię.
Odebrałam wyniki. Pomóżcie bo nie wiem czy dobrze rozumiem ale chyba mam aktywną cytomegalię, tak? Jak rozumiecie ten wynik"?

PRENATALNE usg 19.03.18->czekamy

Jeśli chodzi o normy pomiaru glukozy

90 na czczo
Do 120 godzinę po posiłku

Te są normy dla kobiet w ciąży

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję za słowa wsparcia. Mam jeszcze pytanie, bo odebrałam właśnie wyniki badań. Morfologia ok ale niepokoi mnie mocz. Czy ten wynik może oznaczać, że jest już stan zapalny w organizmie spowodowany długim noszeniem nierozwijajacej się ciąży...?
5a9d37fa1de9f7cbefade3b62c573be7.jpg

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Sama urodziłam się dzień po Wigilii, więc taki prezent choinkowo urodzinowy. Taki prezent na 18-stkę :D Mała jest takim bardzo żywym i pozytywnym dzieckiem <3 Choć zaczyna się buntować i nie zawsze mam siłę, ale jest przekochana ;)
Ooo no to widzę że u Ciebie niezwykłe daty są. Ja syna urodziłam w dniu urodzin męża, także dostał chyba najlepszy prezent. Mąż się śmieje że może to dziecko też urodze 7 października [emoji14]. Wolę jak dzieci sa żywe i wesołe. Człowiek się nie nudzi chociaż czasami bywam zmęczona [emoji4]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Ooo no to widzę że u Ciebie niezwykłe daty są. Ja syna urodziłam w dniu urodzin męża, także dostał chyba najlepszy prezent. Mąż się śmieje że może to dziecko też urodze 7 października [emoji14]. Wolę jak dzieci sa żywe i wesołe. Człowiek się nie nudzi chociaż czasami bywam zmęczona [emoji4]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Mój partner ma urodziny 16 października, więc liczy na prezent i chłopczyka ;) Póki co mała jest córeczką tatusia, ale marzy mu się synek
emoji4.png

Też wolę jak dzieci są żywe, niż jak marudzą. Przez to, że jestem młoda i lekko schorowana to ten bunt mnie czasem przerasta, ale coraz lepiej sobie radzę! Uwielbiam jak mała skacze po pokoju i tańczy krzycząc na cały dom. To daje takiego kopa do życia <3

reklama
Do góry