reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja też zawsze piłam 2 kawy białe z ekspresu dziennie, ale odkąd jestem w ciąży w jeden dzień odzywało mi się kilka razy serce i zaczęłam mierzyć ciśnienie które okazało się być podwyższone .Myślałam że nie dam rady funkcjonować bez kawy ale na szczęcie jakoś tak samo odrzuciło mnie od niej i nawet nie wspomnę sobie o kawie ;) i półki co serce też się uspokoiło :)

reklama
Ja też zawsze piłam 2 kawy białe z ekspresu dziennie, ale odkąd jestem w ciąży w jeden dzień odzywało mi się kilka razy serce i zaczęłam mierzyć ciśnienie które okazało się być podwyższone .Myślałam że nie dam rady funkcjonować bez kawy ale na szczęcie jakoś tak samo odrzuciło mnie od niej i nawet nie wspomnę sobie o kawie ;) i półki co serce też się uspokoiło :)
Ja się leczę na nadciśnienie :( A bez kawy nie umiem, no nie umiem.... Teraz mam leki zamienione na ciążowe czyli Dopegyt i trochę mi podskoczyło ciśnienie- tak na 135/85 a miałam już idealne... Trochę się martwię co będzie dalej. No ale schudłam już 3kg, dalej jestem na zdrowej diecie, jestem pod kontrolą kardiologa i gina więc mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

Tylko oczywiście sprawdziłam pierwsze usg moich dzieci i zawsze były większe niż wskazywała na to data om... A tym razem równiutko- z om i z usg 7 tydzień. Ech, kobieta zawsze sobie znajdzie zmartwienie :(

Ja nie pije kawy bo nigdy jej nie pilam, nie lubie [emoji4]

p19u9jcg36lbmzsm.png

-> Druga wizyta 22.03 [emoji173]
Ja również nie jestem nauczona pić kawy tylko towarzysko jak się spotkam na ciastko, ale też nie zawsze. Tak wpada 1-2 na miesiąc z mlekiem

tb73j48aiqbsbsjk.png

h44e9jcgly0fujg4.png

Ja kawę zawsze piłam i teraz też nie umiem sobie odmówić z rana chociaż czasami gorzej mi smakuje. Od nowego roku postanowiłam się przestawić na taką z ekspresu z mlekiem, rozpuszczalnej nie kupuję ewentualnie inka po południu jak jeszcże mam ochotę.

Ja piłam dużo kawy....syfiastej rozpuszczalnej.
Teraz ze względu na mdłości nie mam już na nią ochoty tak jak kiedyś.
W zależności od dnia wypijam w ciągu dnia 1...max 2.
W pierwszej duużo więcej wypijałam :)

PRENATALNE usg 19.03.18->czekamy

reklama
Ja dziś ugotowałam sobie duży garnek zupy ogorkowej [emoji5]. Mąż zajada się smazonym serem camembert a ja tylko zaglądam [emoji14]. Ogólnie to mam taką ochotę na jakieś ciasto z kremem[emoji39].

3jgx3e3k1gesq4j4.png

Do góry