reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
U mnie koniec 8 tygodnia. Pierwsze badania krwi i moczu mam za sobą. We wtorek mam lekarza zobaczymy jak dzidziuś się miewa. Dolegliwości ustapily. Mdłości tylko troszkę było gorzej;-( na wagę boję się wchodzić ;-) na szczęście zaparcia mnie jeszcze nie odpadły i na pewno się im nie dam[emoji123][emoji123] . To moja pierwsza ciąża i boję się strasznie i to wszystkiego na dodatek jestem pracoholikiem i myśl że nie będę mogła pracować mnie przeraża. Ale dziś poszalalam i pije kawę ;-) ogólnie nie jest zabroniona ale patrząc na to jaka siekierą co rano piłam to wolę dzidzi tego oszczędzić;-) miłego dnia Wam życzę. Lecę dobrać moja przyjaciółkę z dwójką dzieciaków z lotniska czeka mnie 8 H w samochodzie ale bardzo lubię jeździć ;-) Pewnie się jej wyglądam o ciąży jak ja tylko zobaczę:-)

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja pierwsza ciąże właściwie spędziłam sama bo mąż ciągle w pracy, rodzinę mam całą za granicą. Moja mama przyjechała jak mała miała 2 miesiące. Więc ten początkowy czas też ogarnialam sama. Było ciężko, ale idzie to ogarnąć :)

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Moj tez po 12 h w pracy..a rodzina 450km.. to tez tak odleglisc ze raz gora 2 razy w roku sie widzimy... na szczescie przed drugim dzieckiem prace zmienil 8h plus 15min dojazdu..a nie godzina jak wczesniej...

Schudłam ponad kilogram :) Yay :D Od tygodnia jestem na bardzo zbilansowanej zdrowej diecie (dziś już zaliczyłam jajka, tuńczyka, ogórki, rzodkiewki i chleb pełnoziarnisty) i rzeczywiście chudnę. Oby tak dalej :) Czasem zdarzy mi się coś podjeść spoza diety ale w pracy wychodzi mi za długa przerwa między głównym posiłkiem o 13:00 a kolejnym dopiero w domu około 18:00 więc podgryzam warzywa. Szczególnie że jak długo nic nie jem to mnie mdli jak cholera. Mąż się ze mnie śmiał bo dwa dni temu o północy podjadałam z lodówki kapuchę kiszoną ;) Też wam się zdarzają takie hity? Poza parówkami Szalonej, co było naprawdę szalone :D
Jakiś dietetyk układał Ci tą dietę? Ja się właśnie zastanawiałam czy nie powinnam się gdzieś udac do profesjonalisty...bo nie chciałabym dużo przytyć a też przy okazji się dowiedzieć jak często jeść i o ile zwiększac kaloryczność posiłków wraz ze wzrostem ciąży.

f2w3yx8dzn9qtsaa.png

Powiem Wam że jak się jest w ciąży to wszystko się zmienia. Ja zawsze marzyłam o synku teraz jest mi to obojętne oby tylko wszystko było dobrze i serduszko bilo. We wtorek pewnie o prenatalnych się dowiem czegoś więcej bo póki co to zielona jestem a im więcej czytam tym się bardziej stresuje ;-( Na dodatek pieprzowy miesniak na macicy który mi wyszedł spędza mi sen z powiek. ;-(

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

NaturalnaMama i Wirki ale się złożyło [emoji1][emoji1] to przeznaczenie. Super!!!

Pysia fajny dzień się zapowiada.[emoji1] No moje przyjaciółki obie wiedzą. Ja z kawy zrezygnowałam. Wiem, że nie jest zabroniona, ale też nie jest niczym dobrym dla łożyska w tych pierwszych tygodniach więc nie ryzykuje. Choć ostatnio napiłam się pepsi grzanej z imbirem by sobie gardło podleczyć...tam też kofeina jest...no ale musiałam jakoś zabić te bakterie [emoji6].
Wiesz...myślę że jak tylko pojawi się Dzidzia to będziesz znów na pełnym etacie [emoji1]...w swoim żywiole...będzie dobrze.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

USG wylicza wiek ciąży na podstawie pomiarów zarodka :) liczone niby od dnia ostatniej miesiączki ale jeśli zarodek jest mniejszy lub większy to się to reguluje jakoś tam.

reklama
Do góry