reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Widzę ze niektóre z Was dopiero teraz dopadają mdłości , ja już mam dobre dwa tygodnie i prawie cały czas od rana do wieczora. Marzę o czasie kiedy to się skończy. Jadę jutro z rodzina na tydzień nad Bałtyk i moje pytanie co uważacie na temat basenów i jacuzzi w ciąży . Jedni zalecają inni absolutnie. Ja raczej jestem w tej pierwszej grupie ale może któraś z Was miała jakieś doświadczenia w wcześniejszych ciążach ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Moja bliska mi koleżanka chodziła prawie całą ciążę na basen 2x w tygodniu. Ale ważne bardzo jest by to była woda jak dla sportowców. Ona jest mniej chlorowana i ma niższą temperaturę. Jacuzzi odpada...to obieg zamknięty i pełno w nim bakterii, po za tym jest za ciepła taka woda. Odradzam też baseny gdzie są spendy ludzi. I ona całą ciążę brała Furagin by nie było problemów z drogami. ...[emoji6]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
a ja dziś kupiłam sobie taka książeczkę i będę uzupełniać [emoji173]️
Zaliczyłam dziś tez pierwszy romans z porcelana

Monami super ten notes [emoji4] bardzo lubię takie pamiątki.
Ja zrobiłam taki album sama...nasz rodzinny. Oczywiście nie ma w nim tego wszystkiego co Ty masz w swoim, ale były miejsca na wpisanie o tym jak się dowiedziałam o ciąży, kto się i kiedy dowiedział...nasze przeżycia z wizyt usg wszystkie zdjęcia i zdjęcia brzuszka jak rośnie....A potem narodziny...i cala,cała reszta do zakończenia przedszkola. Teraz prowadzę album od czasu szkoły Młodego. To wspaniała pamiątka dla naszej rodziny [emoji4]

Monami super ten notes [emoji4] bardzo lubię takie pamiątki.
Ja zrobiłam taki album sama...nasz rodzinny. Oczywiście nie ma w nim tego wszystkiego co Ty masz w swoim, ale były miejsca na wpisanie o tym jak się dowiedziałam o ciąży, kto się i kiedy dowiedział...nasze przeżycia z wizyt usg wszystkie zdjęcia i zdjęcia brzuszka jak rośnie....A potem narodziny...i cala,cała reszta do zakończenia przedszkola. Teraz prowadzę album od czasu szkoły Młodego. To wspaniała pamiątka dla naszej rodziny [emoji4]

Ja nieststy nie mam takich zdolności żeby samej zrobić a tez uważam ze to super pamiątka ! Dlatego poszłam na łatwiznę i kupiłam ;D

Jakiś dietetyk układał Ci tą dietę? Ja się właśnie zastanawiałam czy nie powinnam się gdzieś udac do profesjonalisty...bo nie chciałabym dużo przytyć a też przy okazji się dowiedzieć jak często jeść i o ile zwiększac kaloryczność posiłków wraz ze wzrostem ciąży.

f2w3yx8dzn9qtsaa.png
Dieta jest z vitalii, w teorii układa ją dietetyk a konsultowałam ją z moim ginem ;) Raczej nie zaszkodzi a może pomóc. Ale mam fazę na kwaśne rzeczy teraz, chyba znowu poczęstuję się kapustą kiszoną :D
Szalona, ja w pierwszej ciąży przez trzy miesiące obiadu nie zrobiłam, bo co otworzyłam zamrażarkę pełną mięsa to dostawałam odruchy wymiotnego ;) Tylko wtedy dzieci nie miałam, to mogłam jechać na kanapkach...Ciekawe swoją drogą są te chętki- w obu ciążach przez pierwsze 3 miesiące nie mogłam żyć bez awokado (akurat był sezon), pomidorków koktajlowych i pomarańczy. Teraz tylko pomidorki i kapusta :D Ciekawe co będzie dalej...

Zjesc sledzie czy nie zjeść...? .. ja dalej z mdłościami... nie jadlam 3 h i cos powinnam zjesc..ale boje sie ze zwymiotuje.. bi jakies zacisniete gardlo mam..i żołądek do gardla podchodzi

reklama
Do góry