reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny, jak idzieci na nfz..to na skierowaniu ile max badan dostajecie na jednej wizycie ... ??
Bo na start to jest ogolnie duzo do zrobienia...i czy na raty na kazdej wizycie dostajecie po trochu skierowania..czy moze z 10 badan na raz??

Ja dostałam teraz na HCg i toksoplazmozę tylko. W sumie całą morfologię, TSH, mocz, sód, potas i inne takie miałam zrobione dosłownie 2 tygodnie wcześniej.

reklama
10 badań ? Co ty za badania dostajesz ?

To co muse wypisala.. plus rozyczka..i jakiestam jeszcze..prywatnie tez dostane liste ok 10 badan...Bo tak jest na starcie...
Ale czy na nfz wam taka liste daja..jednorazowo, bo chyba max 3 badania na jednej wizycie mozna zrobic.. ?

Powodzenia...kreska bědzie z dnia na dzień co raz ciemniejsza. Trzymam kciuki.
Nie rozumiem dlaczego u "was" nie można bety zrobić...to nie fair.
A inne badania typu morfologia, cukier czy np na obecność pasożytów możecie sami wykonywać?

Wizyta 19.03.18->czekamy
Tutaj nie ma czegos takiego jak laboratorium, badania krwi i PIERWSZE usg najwczesniej w 12 tygodniu w szpitalu, wczesniej co najwyzej lekarz moze tylko osluchac serduszko dopplerem czy jak to sie nazywa, mozna jezdzic tez prywatnie ale to sie wiaze z duzymi kosztami, dojazd do prywatnej kliniki ok 40km+ do tego wizyta z usg minimum 100euro a lekarz i tak powie to samo co zwykly rodzinny, najwyzej usg zrobi wczesniej a na badanie beta z krwi tez nie ma co liczyc dziwne to wszystko ale nic nie poradze na to niestety

Prosze oto lista badan ktora robilam w 1 ciąży.... i paragon !! 261,60 zl ... a naleza mi sie te badania na nfz.. tylko że na jednej wizycie hurtem nie wypisza.... a prywatnie lekarz..taka liste da.. 14 badan..

Załączniki

• P_20180220_101349_1.jpg
    P_20180220_101349_1.jpg
    838,8 KB · Wyświetleń: 100
  • P_20180220_101331_1.jpg
    P_20180220_101331_1.jpg
    645,2 KB · Wyświetleń: 100
Prosze oto lista badan ktora robilam w 1 ciąży.... i paragon !! 261,60 zl ... a naleza mi sie te badania na nfz.. tylko że na jednej wizycie hurtem nie wypisza.... a prywatnie lekarz..taka liste da.. 14 badan..

O kurde, tym bardziej decyduje się na nfz. Jak wyglada zapisywanie się na wizytę z nfz? Można zadzwonić do którejś z przychodni i spytać o termin czy trzeba przyjść osobiście?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

dhi4vfxmrwrvm3d0.png

Wow bardzo dużo ! A czemu dwie różyczki???

Ja jak się dowiadywałam od koleżanki która chodziła do mojego lekarza to dostaje się ;
Grupę krwi
Morfologię
Mocz
HIV
Różyczkę
Zapalenie wątroby
Toksoplazmoza x2
Glukozę

Potem już tylko morfologię i mocz

Z drugiej sttony, jak mam np ok 12 badan zrobic... a 3 badania na 1 wizycie... to musze 4 wizyty odbyć... na kazda wizyte bede czekac 1h.... nie mozna miec 2 wizyt na nfz u tego samego specjalisty 1 dnia... wiec to kesy 4 h czekania.. ok 1 h na wizytach wszystkich czterech. Plus dojazdy.... 4x w dwie sttony to kolejna 1 h ..czyli 6 h stracone.... kurde czy warto??

Dziewczyny które robiły badania prywatnie. Drogo Wam to wyszło? Ja tez jutro spróbuje się wcisnąć prywatnie( choć w recepcji mi pani powiedziała ze to i tak może być trudne), wizytę mam na 7 marca w lux-medzie ( do mojego gina, udało się tylko dlatego, ze ktoś odwołał- a tak to nawet tam czekanie co najmniej miesiąc).Kurczę strasznie to słabe, ze miejsc do lekarzy nie ma.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry