I ja miałam dziś wizytę, nie pisałam wcześniej bo dopiero wróciłam z kinderbalu, na który wiozłam dzieciaki zaraz po wizycie. Ciąża jest w macicy!!
Jest zarodek
I mimo że jest tak wcześnie udało nam się zobaczyć jak "mruga" do nas serduszko <3 Nie udało nam się go odsłuchać bo zarodek ma dopiero milimetr, ale wszystko zgadza się z moimi obliczeniami, lekarzowi też wyszło że owulacja była 12 dc, wszystko jest w normie jak na swój wiek. Tylko ciśnienie miałam 160:85 ale to z nerwów bo badała mnie pielęgniarka jeszcze przed usg.
Ale ze mnie zeszło.... Ponieważ nie udało nam się uchwycić tętna na aparacie mam kolejną wizytę 02.03- wtedy założymy kartę ciąży. Tymczasem mam milion skierowań na komplet ciążowych badań + hormony i zalecenia zamiany oliwy z oliwek na olej lniany lub rzepakowy i jedzenie ryb morskich dwa razy w tygodniu. I ponieważ mocno przytyłam od zeszłego roku to muszę ograniczyć owoce do minimum. Warzywa, brązowy ryż, kasza, ryby i ogólnie same zdrowe rzeczy
Mdli mnie, ale to dobrze
I już wiem czemu mnie tak prawy jajnik nawala- z niego miałam owulację, ponoć to normalne