reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Na kiedy macie następna wizytę? Mi powiedziała, ze mam przyjść za 3 tyg z wynikami badań. Zastanawiam się czy nie zacząć chodzić z nfz. Jaki jest okres oczekiwania na wizytę z nfz?

U mnie teraz jak czekamy na konkretne badania to wciska mnie mędzy pacjentki. Kobiety w ciąży mają pierwszeństwo w zapisach ;)
Prywatnie nigdy nie byłam i w sumie nie wiem: Ile płacicie za wizyty?

reklama
U mnie teraz jak czekamy na konkretne badania to wciska mnie mędzy pacjentki. Kobiety w ciąży mają pierwszeństwo w zapisach ;)
Prywatnie nigdy nie byłam i w sumie nie wiem: Ile płacicie za wizyty?

Ja płaciłam 250 zł. Tylko nie jestem zapisana tutaj w żadnej przygodni, to nie jest problem?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

dhi4vfxmrwrvm3d0.png

I ja miałam dziś wizytę, nie pisałam wcześniej bo dopiero wróciłam z kinderbalu, na który wiozłam dzieciaki zaraz po wizycie. Ciąża jest w macicy!! :) Jest zarodek :) I mimo że jest tak wcześnie udało nam się zobaczyć jak "mruga" do nas serduszko <3 Nie udało nam się go odsłuchać bo zarodek ma dopiero milimetr, ale wszystko zgadza się z moimi obliczeniami, lekarzowi też wyszło że owulacja była 12 dc, wszystko jest w normie jak na swój wiek. Tylko ciśnienie miałam 160:85 ale to z nerwów bo badała mnie pielęgniarka jeszcze przed usg.
Ale ze mnie zeszło.... Ponieważ nie udało nam się uchwycić tętna na aparacie mam kolejną wizytę 02.03- wtedy założymy kartę ciąży. Tymczasem mam milion skierowań na komplet ciążowych badań + hormony i zalecenia zamiany oliwy z oliwek na olej lniany lub rzepakowy i jedzenie ryb morskich dwa razy w tygodniu. I ponieważ mocno przytyłam od zeszłego roku to muszę ograniczyć owoce do minimum. Warzywa, brązowy ryż, kasza, ryby i ogólnie same zdrowe rzeczy :) Mdli mnie, ale to dobrze :) I już wiem czemu mnie tak prawy jajnik nawala- z niego miałam owulację, ponoć to normalne :)
Który to byl dokladnie tc? [emoji4]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Prywatnie 200zl, ale potem mam fuul obsluge przy porodzie..i osobisce mi cc robi
Na nfz... po to by miec badania

U mnie tydzień. Ale pewnie w każdej przychodni inaczej :)

Ja to nawet nie mam pojęcia- ginekolog to dla mnie jak dentysta, tylko prywatnie ;) Nawet nie wiem gdzie mam jakaś przychodnię z ginekologiem w pobliżu :p W państwowej przychodni pojawiam się wyłącznie z dziećmi na szczepienia.

Prywatnie 200zl, ale potem mam fuul obsluge przy porodzie..i osobisce mi cc robi
Na nfz... po to by miec badania
Planuję zrobić tak samo. Mam namiary na super ginekologa od kuzynki i ona przyjmuje prywatnie i na NFZ. Tyle, że na NFZ trzeba czekac lekko ponad 2 miesiace na wizyte. Nie wiem jak to bedzie w przypadku ciąży- czy wtedy bedzie mozna co miesiac chodzić. Ale postanowilam iść do niej na wizyte na NFZ a potem prywatnie i też tylko wyniki na nfz. A jak to jest - ona podczas wizyt bedzie mogla mi dac skierowanie na badania na nfz czy musze isc do niej na wizyte w ramach nfz zeby tam mi dala skierowania?

Ja też jutro do lekarza ide na 10. A później mam już umówioną wizytę na 14.03. Tyle że jutro będzie to dopiero 4t5d i zastanawiam sie czy chociaz pęcherzyk będzie juz widac czy nie ;/

reklama
Planuję zrobić tak samo. Mam namiary na super ginekologa od kuzynki i ona przyjmuje prywatnie i na NFZ. Tyle, że na NFZ trzeba czekac lekko ponad 2 miesiace na wizyte. Nie wiem jak to bedzie w przypadku ciąży- czy wtedy bedzie mozna co miesiac chodzić. Ale postanowilam iść do niej na wizyte na NFZ a potem prywatnie i też tylko wyniki na nfz. A jak to jest - ona podczas wizyt bedzie mogla mi dac skierowanie na badania na nfz czy musze isc do niej na wizyte w ramach nfz zeby tam mi dala skierowania?
Raczej musi jej sie w papierach zgadzać..i na nfz bedzie trzeba isc..jezeli nie chcesz placic za badania.. a prywatnie tez moze wypisac skierowanie.... ale wtedy sie placi...

Chyba ze cos na lewo da zachachmecic.. ale to nie wiem

Do góry