reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja wyobrażałam sobie,że ciąża to będzie taki piękny i wyjątkowy czas. I właściwie tak jest,ale czuję się strasznie ograniczona. Na krzesło nie wejdę,firanki nie poprawie,zakupów większych nie wniose,nawet wodę w zgrzewce muszę rozparcelowac i wkladac po jednej i w sklepie jak idiotka wyglądam. Boli mnie kręgosłup,w nocy nie dość,że siku to ani się z łóżka szybko podnieść ani przekręcić. I jeszcze te kolejki w aptece z dziadkami i babkami. Każdego przepuszczaj bo stary,a ja ustac przez kręgosłup właśnie albo nagle sikanie nie mogę.
Ponarzekalam. Mogę zjeść śniadanie.
Tez myslalam że ciaza to takie piekny stan.
Tera to jeszcze nic.. niestety najwieksze ograniczenie bedzie od 7~8 miesiaca :/
Przejsc 1 km w 9 miesiacu to jak wejsc na Mont Everest :)
A 2 trymest jest najlepszy. ... mdlosci odchodza a brzuchcnie taki duży... ten czas uwielbiam :)
Zakupow ciezkich nie moze maz zrobic ?
Ja raz w tyg wysylam męża wlasnie po hurtowe ilosci zgrzewki z wodą, worek ziemniaków,

reklama
Jej a Wy tu już rozprawiacie o połówkowych widziałam na poprzednich stronach ;). Ciekawe kiedy mnie czekają. Jak zajrzałam w kalendarz to 20 tc zaczyna mi się pod koniec maja ;).

Ja też czekam jeszcze na wyniki Pappa ale w sumie jak powiedziałam ostatnio na wizycie ginowi, że mam tylko wyniki z usg prenatalnego bez tej krwi to mi odpowiedział, że dla niego najważniejsze jest usg.

Witam , jestem tu nowa na grupie , mam do Was pytanie , jak sie czujecie w 14-15 tc ? I jak Wasze brzuszki , już zaokrąglone czy jeszcze ? pozdrawiam
Ja sie czuje juz swietnie.... nie mam mdlosci...zaczynam 14 tc
brzuch mam duzy od 4 tc, bo to 3 ciaza prawie pod rzad... miesnie juz porozciagane..wiec organizm pamieta ciaze

A tak w ogóle to u mnie zgodnie z moim przewidywaniem (seks w owulację) ma być kolejny chłopak. Trochę szkoda bo marzyłam o siostrze dla córci, no ale wychowamy jak swoje ;) I takie zdjęcie rzekomego siusiaka dostałam:
Zobacz załącznik 846583
Ja mam 2 synow..sex byl codziennie lub co drugi dzien :)

Teraz bylo az 4 dni przed ! I po wyrostku plciowym..blizej do chlopca.niz dziewczynki....
Czekam z niecierpliwoscia na wizyte 9 maja !

Dziewczyny umawiacie sie juz na polowkowe? Na ktory tydzien? Mi lekarz wczoraj mowil zebym sie zapisala no i z tego co powiedzial to wyszlo na 22 tc troche sie boje ze moze byc za pozno choc niby jest czas 22+6

Ja na nfz bylam....
Mi od razu wyznaczyli wizyte na pierwszym polowkowym.. na 13 czerwca.. bede wtedy w 22 tc plus 4 dni...a ciaza o 2 dni mlodsza...

Tez myslalam że ciaza to takie piekny stan.
Tera to jeszcze nic.. niestety najwieksze ograniczenie bedzie od 7~8 miesiaca :/
Przejsc 1 km w 9 miesiacu to jak wejsc na Mont Everest :)
A 2 trymest jest najlepszy. ... mdlosci odchodza a brzuchcnie taki duży... ten czas uwielbiam :)
Zakupow ciezkich nie moze maz zrobic ?
Ja raz w tyg wysylam męża wlasnie po hurtowe ilosci zgrzewki z wodą, worek ziemniaków,
Tak się u nas złożyło,że praktycznie równo z wiadomością o ciąży do domu,który wykanczamy weszla ekipa,a moj K.z nimi. Chałupa 200 km od domu,więc dojeżdżać nie może codziennie,przyjezdza na weekendy. Syn mi sporo pomaga,ale teraz ma egzaminy na głowie i też siedzi caly dzień w szkole.
Tak u nas jakoś się wszystko na raz złożyło:)

Nie potwierdzam ze chłopcy tańsi w utrzymaniu ...:p mój gra w piłkę od 5 roku życia , teraz ma lat 12 i mam wrażenie ze przez te lata zarabiam tylko na jego korki, wyjazdy, mecze, stroje :D

Dziewczynka tez moze isc np na tance.. stroje wyjazdy......zajecia 2x w tyg... etc...
Zajecia dodatkowe sa zarowno dla chlopcow i dla dziewczynek...i to kosztuje niezalezniebod plci...
Bardziej chodzi o to ze chlopakom kupisz spodnie i t - shirt...a dziewczynki...oprocz spodni i bluzek..to sukieneczki..rajstopki....
.. jak podrosnie to i kosmetyki...a chlopak sie nie maluje...

reklama
Tak się u nas złożyło,że praktycznie równo z wiadomością o ciąży do domu,który wykanczamy weszla ekipa,a moj K.z nimi. Chałupa 200 km od domu,więc dojeżdżać nie może codziennie,przyjezdza na weekendy. Syn mi sporo pomaga,ale teraz ma egzaminy na głowie i też siedzi caly dzień w szkole.
Tak u nas jakoś się wszystko na raz złożyło:)
To jak jest na weekend .. niech zrobi te ciezkie zakupy......hurtem..zeby Wam starczylo do kolejnego weekendu.... bo potem nie dasz rady tego dzwigac konpletnie...

Do góry