reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny umawiacie sie juz na polowkowe? Na ktory tydzien? Mi lekarz wczoraj mowil zebym sie zapisala no i z tego co powiedzial to wyszlo na 22 tc troche sie boje ze moze byc za pozno choc niby jest czas 22+6

Acard jest problemem z zagniezdzenia jak jest tendencja właśnie do krwiakow i problem z krzepliwoscia.Pozniej bierze się profilaktycznie w ciąży aby unikać Zakrzepow które mogłyby doprowadzić np do zawału łożyska. Zwiększa przepływy płyn, ogólnie same korzyści.

To może być zmniejszenie luteiny po progesteron wywoluje zaparcia i wzdęcia bo rozleniwia jelita. U mnie po całkowitym odstawieniu luteiny zaparcia przeszły chociaż też wróciły ale mniej nasilone.
Ok dzięki, poczytam [emoji6]. Ja tak właściwie nie do końca wiem dlaczego biorę acard nadal, bo na początku słyszałam od lekarza zebym zaczęła brać żeby ciąża napewno się zawiązała i zarodek na wczesnym etapie był lepiej odżywiony...ale teraz już 14 tyg [emoji848]...mówił żebym brała do 30

Ostatnia edycja:
Dziewczyny umawiacie sie juz na polowkowe? Na ktory tydzien? Mi lekarz wczoraj mowil zebym sie zapisala no i z tego co powiedzial to wyszlo na 22 tc troche sie boje ze moze byc za pozno choc niby jest czas 22+6
Ja właśnie wczoraj mialam wziac skierowanie, zeby sobie zaklepac termin ok. 20 tc, ale zapomnialam :(

Ja ode 21 tC i 3 dzień bo lekarska mówiła że przed 20tc. Serce może jeszcze nie być dokładnie wykształcone jeśli chodzi o echo.
Idę 21 maja :)
Ale już nie robię testu z krwi wiem że można zrobić potrójny ale boję się jak na początku pappa i usg bylo ok a test potrójny to tylko prawdopodobieństwo to jeszcze mi wyjdzie coś źle i będę się denerwować resztę ciąży.

Ja mam dzis 15+7 i tez umowilam sie na 26 wiec wyjdzie 21+7, a wczoraj lekarz wpisal mo 16 tc w karte ciazy a zawsze liczy skonczone jak kazdy lekarz wiec troche zgupialam czy ja zle licze i apka zle mi pokazuje albo on zaokraglil? Dziwne
Tak patrzac po Twoim TP, to moze byc juz skończone 16tc, ale nie liczyłam, tylko porownuje ze swoim. Ja juz mam dosc tych kalkulatorow z neta, kazdy cos innego pokazuje i sama licze wg kalendarza. Te kółka u gina tez jakos roznie obsluguja i roznie wychodzi [emoji14] Aaaa niektorzy licza z dniamo od 0 do 6, inni od 1 do 7. 15t7d to przecież 16t0d.

Ide zaraz do labu. Ono jest w CH, wiec chyba zajrze do sklepu ciazowego, mam ochote na nowa sukienke. Brzuch mam bardziej widoczny niz w 2 miesiace starszej ciazy z corka, ale tez inaczej polozony: teraz wywalilo mi gore. Z pewnoscia sa to gazy. W ciagu ostatniego miesiaca tylko 1 kg przytylam, a w stosunku do 5tc to schudlam, bo wtedy dostalam obrzekow.

reklama
Ja juz jestem w tym klubie od ponad roku.... dywan w auta ... zmieniac nie trzeba.chlopcy sa tansi w utrzymaniu :) wspolne meskie tematy.. jest extra. Pozdrawiam przyszle mamy z klubu 2 synkow :))) ciekawe czy u mnie dolaczy trzeci.... bedzie kuzwa nosil rozowe spodnoe :) hehe
Nie potwierdzam ze chłopcy tańsi w utrzymaniu ...:p mój gra w piłkę od 5 roku życia , teraz ma lat 12 i mam wrażenie ze przez te lata zarabiam tylko na jego korki, wyjazdy, mecze, stroje :D

Do góry