reklama
Kffiatek
Fanka BB :)
Mam chory kregoslup, w pierwszej ciazy bardzo cierpialam palący ból mrowienie odretwienie przez caly 7-8 mies... w tej ciazy jesli mnie to ominie to bedzie cud.
Neurochirudzy mowia mi zeby zamknac temat rozmnazania i operacja wiec tak tez zrobie.
Zreszta wiesz co nie lubie „stanu” ciazy myslalam ze moze pierwsza taka byla ale drugiej tez nie lubie. I oczywiscie bardzo sie ciesze ze jestem drugi raz tego chcielismy, to niezwykle skąd i jak tworzy sie we mnie czlowiek ale poprostu w tym stanie nie jestem soba ciekawa czy ktoras z Was ma podobnie? [emoji16]
A mysle o adopcji bo uwielbiam byc mama ( i to jest szokujace nigdy nie bylam typem matki, brzydziły mnie dziecięce lepkie brudne rączki) i moglabym miec gromadke dzieci wiec jesli sytuacja zyciowa nam pozwoli to chcialabym pomoc dzieciom ktore nie maja tyle szczescia co nasze i sa skazanym na glod choroby analfabetyzm
Ja tez nie lubię stanu ciąży, czuję się ubezwłasnowolniona. Marzę o tym żeby być z powrotem sobą, z dzidkiem pod pachą
Kffiatek
My wrzucamy nasze brzuszki głównie na fb. Jak chcesz dołączyć do tajnej grupy to szalona tym zarządza.
Aha oki dzięki za informacje.
Bardziej może chodziło mi o pytanie , tak ogólnie nie koniecznie o zdjęcie czy już coś u Was widać , w sumie to już skończony 3 mc , taki 3,5 mc ale każda z nas jest inna i każda w innym terminie się zacznie zaokrąglac
Szalona 29
Moderatorka
Ja tez nie doświadczona pierwsze dziecko ale dużo czytam i planuje jakbyś dopracuje to wrzucę może dziewczyny które maja już dzieci coś podpowiedzą ewentualnie co się jeszcze przyda albo jest zupełnie niepotrzebne
Sporo kupuje sie rzeczy niepotrzebnych.... bez wielu mozna sie obejsc....
To nie lata 80te..ze na kartki wszulystko i puste sklepy... na prawde mozna kupic jak sie dziecko urodzi..czy dokupic pewne rzeczy.... ja nie mam podgrzewaczy... etc.. mam inne sposoby/ zamienniki..
Rzeczywiscie mozna taki temat/ watek zrobic..sama robilam meeeega liste w pierwszej ciąży ktore kosmetyki.. bo sa na rynku dobrze rozreklamowane..ale z kiepskim składem...a zeby to ogarnac..to troche naczytac sie trzeba... poczytac opinie na temat....co na odparzenia pupy..czy bepanten..czy sudokrem..czy linomag..czy posypka..czy maka ziemniaczana.... a to tylko temat samego odparzenia pupy..
Wonderful
To jest dobry pomysl z listą co warto kupić, co się sprawdza, co się przydaje + linki do produktów np. Bo na pewno tego mnóstwo będzie, a dużo dziewczyn ma już dzieciaczki i doświadczenie i chętnie bym poczytala Wasze opinie i sugestie. [emoji5][emoji5][emoji5][emoji5]Sporo kupuje sie rzeczy niepotrzebnych.... bez wielu mozna sie obejsc....
To nie lata 80te..ze na kartki wszulystko i puste sklepy... na prawde mozna kupic jak sie dziecko urodzi..czy dokupic pewne rzeczy.... ja nie mam podgrzewaczy... etc.. mam inne sposoby/ zamienniki..
Rzeczywiscie mozna taki temat/ watek zrobic..sama robilam meeeega liste w pierwszej ciąży ktore kosmetyki.. bo sa na rynku dobrze rozreklamowane..ale z kiepskim składem...a zeby to ogarnac..to troche naczytac sie trzeba... poczytac opinie na temat....co na odparzenia pupy..czy bepanten..czy sudokrem..czy linomag..czy posypka..czy maka ziemniaczana.... a to tylko temat samego odparzenia pupy..
Wonderful
U mnie waga stoi i brak brzuszka.Aha oki dzięki za informacje.
Bardziej może chodziło mi o pytanie , tak ogólnie nie koniecznie o zdjęcie czy już coś u Was widać , w sumie to już skończony 3 mc , taki 3,5 mc ale każda z nas jest inna i każda w innym terminie się zacznie zaokrąglac
Emol
Tak wiem. W 1 ciąży było u mnie widać w 17/18 tc. Teraz jestem w końcówka 15 tc i brzuszek widać tak konkretniej ze ciążowy a nie "trochę się zapuscilam" od tygodnia.Aha oki dzięki za informacje.
Wonderful
Kurde nic tu nie widzę. [emoji16][emoji16]A tak w ogóle to u mnie zgodnie z moim przewidywaniem (seks w owulację) ma być kolejny chłopak. Trochę szkoda bo marzyłam o siostrze dla córci, no ale wychowamy jak swoje I takie zdjęcie rzekomego siusiaka dostałam:
Zobacz załącznik 846583
reklama
Kffiatek
To takie zdjęcie jakbyś oglądała dziecko od spodu siedzące Pupa, dwie nóżki a między nimi siusiak. Ja już raz coś takiego widziałam, sześć lat temu i się sprawdziłoKurde nic tu nie widzę. [emoji16][emoji16]