reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Tak wiem. W 1 ciąży było u mnie widać w 17/18 tc. Teraz jestem w końcówka 15 tc i brzuszek widać tak konkretniej ze ciążowy a nie "trochę się zapuscilam" od tygodnia.

Emol....
To widzę mamy podobne terminy porodu chyba? Niby mam 12 października ale z badania ugU dziecko jest większe o ok tydzień i może być też 3 października... A u Ciebie kiedy ?

No ja też dołączam do tego klubu.
Hehe pozostajemy z klimacie
robotów, aut i superbohaterów... dziewczynki :) :)
Ja juz jestem w tym klubie od ponad roku.... dywan w auta ... zmieniac nie trzeba.chlopcy sa tansi w utrzymaniu :) wspolne meskie tematy.. jest extra. Pozdrawiam przyszle mamy z klubu 2 synkow :))) ciekawe czy u mnie dolaczy trzeci.... bedzie kuzwa nosil rozowe spodnoe :) hehe

...ktore kosmetyki.. bo sa na rynku dobrze rozreklamowane..ale z kiepskim składem...a zeby to ogarnac..to troche naczytac sie trzeba... poczytac opinie na temat....co na odparzenia pupy..czy bepanten..czy sudokrem..czy linomag..czy posypka..czy maka ziemniaczana.... a to tylko temat samego odparzenia pupy..

Jeśli chodzi o oparzenia to jedyne co polecam to Krolane Eryteal.
Nam nic nie pomogło co wypisałaś, a lekarze ręce rozkladali...
Młody robił "kwaśne" kupki i było poważnie. Po jednym posmarowaniu była widoczna poprawa a na drugi dzień już wszystko dobrze.
Na prawdę polecam. [emoji4]

Jeśli chodzi o oparzenia to jedyne co polecam to Krolane Eryteal.
Nam nic nie pomogło co wypisałaś, a lekarze ręce rozkladali...
Młody robił "kwaśne" kupki i było poważnie. Po jednym posmarowaniu była widoczna poprawa a na drugi dzień już wszystko dobrze.
Na prawdę polecam. [emoji4]

Ja nie mam problemu z odparzeniami..tylko przyklad dalam.. ale wlasnie nazwy polecanych kosmetykow musimy tez gdzies zbierac..bo tutaj zgina..... zblizamy sie do magicznego 1 tysiaca stron... nie ma szans by wykopac konkretny post...

Następne badania to albo prywatnie NIFTy albo Harmony albo podobne do n9ch jeszcze droższe albo amonopunkcja z ryzykiem poronienia. Mnie wyszło z usg dobrze nt.2.1 trisomia podstawowa 1:518 skorygowane 1:1495 po pappa wyszło ryzyko skorygowane na 1:202 przeplakalam 2 dni dziś dopiero trochę lepiej. Zrobiła NIFTY i wyniki za 8 dni będę mieć. Psychicznie to już mam dość. Mam 31 lat zdrowa jak ryba nigdy na nic nie chorowalam unikam leków. Pierwsza ciąża najpierw miesniak teraz te wynik i....... łatwo nie jest.

Kobieto nie martw się !! Moja koleżanka miała podobne wyniki i nie zdecydowała się na aminopunkcje ani na NIFTY.
Urodziła ZDROWEGO chłopca a po półtora roku ZDROWĄ dziewczynkę.
Zaczynam się zastanawiać czy to straszenie kobiety nie jest po to żeby sięgnąć po kasę na te bardzo drogie badania ....
Bądź spokojna. Nerwy nic nie zmienią.
NIC.
@Szalona 29 dobrze Ci radzi. Zajmij myśli choć wiem, że łatwo powiedzieć.
Bądź dzielna ...

reklama
Do góry