reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
A ja mam taki dziwny problem... od dwóch nie mam wzdętego brzucha wieczorem co powinno cieszyć ale się zastanawiam czy to normalne... :oops: rano brzuszek zawsze miałam płaski a na wieczór robił się wielki... a teraz nie. Może to mieć związek z tym że zmniejszyłam dawkę luteiny? Teraz biorę tylko raz dziennie ale to od ponad tygodnia już.
Może po prostu miałaś wzdęcia? :) u mnie przeszły, potem kilka dni brzuch jak przed ciąża i teraz już cały czas widać :)

Październik będzie miesiącem chłopców ? Z tego co kojarze to chyba wiecej dziewczyn mowilo o chlopcach wlasnie [emoji6]

Ja sie ciesze, u mnie bedzie rok roznicy wiec mam nadzieje ze beda sie razem bawic i miec fajny kontakt a ze beda sie bic i klocic o klocki lego i koparki to tez wiem bo mam braci rok po roku [emoji38]

Wszyscy mi dzis mowili ze trzecia bedzie dziewczynka ale ja trzeciej ciazy nie planuje predzej adopcja [emoji6]

Chciała bym i ja dołączyć do tego grona chłopców bo mam już 2 dziewczynki, ale na prenatalnych nic lekarz nie wyszukaj między nóżkami więc pewnie będzie kolejna dziewczynka :p Z tego co tu podczytuje to już raczej w 13 tyg przy określeniu płci męskiej już raczej coś widać, ale najważniejsze że badania wyszły ok.

To może być zmniejszenie luteiny po progesteron wywoluje zaparcia i wzdęcia bo rozleniwia jelita. U mnie po całkowitym odstawieniu luteiny zaparcia przeszły chociaż też wróciły ale mniej nasilone.

A ja mam taki dziwny problem... od dwóch nie mam wzdętego brzucha wieczorem co powinno cieszyć ale się zastanawiam czy to normalne... :oops: rano brzuszek zawsze miałam płaski a na wieczór robił się wielki... a teraz nie. Może to mieć związek z tym że zmniejszyłam dawkę luteiny? Teraz biorę tylko raz dziennie ale to od ponad tygodnia już.

Raaaaaaany, nadrabiałam Was chyba z godzinę teraz :D

Powtarzałam wczoraj prenatalne, tyle było mowy o tych certyfikatach itp., ze nie mogłam spać spokojnie. Ufam mojej prowadzącej, ale co 2 pary oczu to nie jedna ;)

No i się dowiedziałam, że będzie drugi chłopak :) bez cienia wątpliwości, bezwstydnik ;) zdjęcia mam na płytce, więc muszę najpierw znaleźć jakiś sprzęt do odtworzenia jej. Ale aparat usg jeden drugiemu nierówny, jakież mam piękne zdjęcia 4d ah i ohh :) trochę nam się zeszło na tym usg, bo dziecko niewspółpracujące, a nie przejechałam się 130km po nic :D więc musiałam pójść zjeść i napić się, żeby człowieka uaktywnić - udało się.

Jedyna obawa, to jedna ze stópek wyglądała na szpotawą, niby jeszcze wcześnie i być może to takie chwilowe ułożenie, ale ... :) no cóż, damy radę, rehabilitacja i medycyna niwelują obecnie problem w 100%
Robiłaś dodatkowo pappe?

Czemu predzej adopcja? [emoji846]

Mam chory kregoslup, w pierwszej ciazy bardzo cierpialam palący ból mrowienie odretwienie przez caly 7-8 mies... w tej ciazy jesli mnie to ominie to bedzie cud.
Neurochirudzy mowia mi zeby zamknac temat rozmnazania i operacja wiec tak tez zrobie.

Zreszta wiesz co nie lubie „stanu” ciazy myslalam ze moze pierwsza taka byla ale drugiej tez nie lubie. I oczywiscie bardzo sie ciesze ze jestem drugi raz tego chcielismy, to niezwykle skąd i jak tworzy sie we mnie czlowiek ale poprostu w tym stanie nie jestem soba ciekawa czy ktoras z Was ma podobnie? [emoji16]

A mysle o adopcji bo uwielbiam byc mama ( i to jest szokujace nigdy nie bylam typem matki, brzydziły mnie dziecięce lepkie brudne rączki) i moglabym miec gromadke dzieci wiec jesli sytuacja zyciowa nam pozwoli to chcialabym pomoc dzieciom ktore nie maja tyle szczescia co nasze i sa skazanym na glod choroby analfabetyzm

reklama
Do góry