reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Październik będzie miesiącem chłopców ? Z tego co kojarze to chyba wiecej dziewczyn mowilo o chlopcach wlasnie [emoji6]

Ja sie ciesze, u mnie bedzie rok roznicy wiec mam nadzieje ze beda sie razem bawic i miec fajny kontakt a ze beda sie bic i klocic o klocki lego i koparki to tez wiem bo mam braci rok po roku [emoji38]

Wszyscy mi dzis mowili ze trzecia bedzie dziewczynka ale ja trzeciej ciazy nie planuje predzej adopcja [emoji6]

Też chciałabym chłopaka! Siostra Męża ma już syna, to jak Teściowa brać będzie to będą sobie razem rozrabiać :D
Przy drugim dziecku chciałabym dziewczynkę. No, ale wiadomo chcieć to ja sobie mogę :p

reklama
Do gabinetu, w którym pracuję przychodzą rodzice z dziećmi 2, 3 lata.. Ale to jeszcze za wcześnie. Takie dzieci są jeszcze malutkie i nie chcą współpracować. A żeby były efekty to do ćwiczeń trzeba się troszkę przyłożyć i poświęcić choć 15 min. Dziecku w takim wieku ciężko jest się skupić na poprawnym wykonywaniu tych ćwiczeń. Tak za pół roku, za rok pójść i to skonsultować nie zaszkodzi. Ale wątpię, że dziecko będzie chciało już ćwiczyć. Ja np. z czterolatkami realizuję ćwiczenia poprzez zabawę, inaczej się nie da.

Bylam u prowadzącego. Bardzo sie zdziwil, ze mnie wypuscili z tak obfitym krwawieniem. Wypisal mi mase badan. W szpitalu niby mialam cisnienie 100/60, a u gina znowu 140/95. Ale tez sie zdenerwowalam, bo nie bylo wymazowek i 10 minut lezalam goła a do tego detektor nie znalazl tętna dziecka :( USG dopiero w srode lub w czwartek :(

O kurcze... mam nadzieje ze jakiejs anemi sie nie nabawisz...tez sie dziwie ze Cie w takim stanie wypisali..z drugiej strony rozumiem ze juz mialas dosc szpitala.....moze rzeczywiscie krwiak sie oczyszcza..ale to dluzej trwa
.oby tak bylo..dobrze ze duzo badan zlecili....
Trzymam kciuki

Ostatnia edycja:
Sa jakies proste cwiczenia zeby plaskostopie zniknelo? I czy w wieku 3 lat mozna juz to stwierdzic czy jeszcze taka stopka sie zmienia?
Mozesz w formie zabawy zaproponowac dziecku chwytanie palcami u stop roznych rzeczy np kredki jakies woreczki itp sam ten ruch "chwytania" stopa pomoze, sklepienie stopy sie poprawi i plaskostopia nie bedzie. To latwa do skorygowania wada [emoji846]

Październik będzie miesiącem chłopców ? Z tego co kojarze to chyba wiecej dziewczyn mowilo o chlopcach wlasnie [emoji6]

Ja sie ciesze, u mnie bedzie rok roznicy wiec mam nadzieje ze beda sie razem bawic i miec fajny kontakt a ze beda sie bic i klocic o klocki lego i koparki to tez wiem bo mam braci rok po roku [emoji38]

Wszyscy mi dzis mowili ze trzecia bedzie dziewczynka ale ja trzeciej ciazy nie planuje predzej adopcja [emoji6]
Czemu predzej adopcja? [emoji846]

Ok dziewczyny, ja chyba wszystko mam spakowane, w nocy wyjeżdżamy na lotnisko. O 9:40 powinnam już być w Amsterdamie. Będzie mnie tutaj mniej przez dwa tygodnie, bo tam z internetami kiepsko, ale postaram się pisać co jakiś czas :)

Jedź, odpoczywaj i się nie stresuj. Maluszek śliczny i zdrowy! A Ty to masz pecha do tych lekarzy...
miłego urlopu ;)

Co do nóżek moj synek mial stope serpentynowa... i skrecal jedna noge do srodka......dopiero oropeda drugi zauwazyl ...i jak maly mial 2 lata..to 1.5 miesiaca w gipsie spedzil... naprostowalo to noge... jest super... w 100 % zdrowy.. biega..prosto stopy stawia... ale na noc zakladamy taki... my to nazywamy " gipsik" ..orteze zakladamy.. bo dziecko jest w fazie wzrostu.... i zeby nie bylo nawrotow.... raz w roku trzeba kupic nowy...a taka impreza nawet z refundacja nfz 300~500zl kosztuje

reklama
A ja mam taki dziwny problem... od dwóch nie mam wzdętego brzucha wieczorem co powinno cieszyć ale się zastanawiam czy to normalne... :oops: rano brzuszek zawsze miałam płaski a na wieczór robił się wielki... a teraz nie. Może to mieć związek z tym że zmniejszyłam dawkę luteiny? Teraz biorę tylko raz dziennie ale to od ponad tygodnia już.

Do góry