reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Cześć. U mnie okazało się że mój problem z zatokami to przewlekły katar ciążowy który jest wynikiem podwyższonego estrogenu i obrzęku nosa. Nic nie poradzę mam tylko sól morska. Straszne to nos zatkany, głowa boli, jak się rozchodze w pionie to trochę lżej.

Czy ktoś to przechodzil?,Laryngolog powiedział że to częste i mija dopiero 2 tygodnie po porodzie!!! A mam dopiero 16 tc :/

Nie myslisz ze spacerowka jest za płytka? Takie opinie znalazłam w necie. Tez mi sie podoba balios s [emoji846]
Tak...coś w tym jest. Jak oglądałam film to się właśnie zastanawiałam czy dziecko nie będzie miało za ciasno. W Callisto jest zupełnie inaczej to rozwiązane. No ale do zakupu to jeszcze mnóstwo czasu. Poogladam i poczytam...najlepiej na żywo zobaczyć. [emoji6] bo wygląd to nie wszystko. Ale zalet ma bardzo dużo.

Chyba taki dzień. Mi też się nie chciało a spałam jak kamień ze nawet męża nie słyszałam jak o 3 do pracy się szykował. Choroba nam już mija bo i syn śpi do 6.30 a tak to już o 5 wstawal przez zatkany nos. Zrobiłam sobie z nim jeszcze drzemkę od 9 do 10! Ale takie głupoty mi się snily i o dziwo nie o ciąży tylko ze byłam w pociągu i czułam ze ktoś chce mnie skrzywdzić, że aż wyskoczylam z niego. Spotkałam jakiegoś ciemnoskorego chłopca ok 7 lat i bobasa niecały rok (biały). I ten 7 latek mówi że mama miała wyjść na chwilę ale nie wraca od 5h a on nie wie jak nakarmić dziecko.
I wtedy się obudziłam. I jakoś podświadomie wiedziałam że to ta matkę zabiło.
Masakra!
Teraz idę siebie ogarnąć i syna. Potem do kontroli no przychodni a w weekend uczelnia.

Cześć. U mnie okazało się że mój problem z zatokami to przewlekły katar ciążowy który jest wynikiem podwyższonego estrogenu i obrzęku nosa. Nic nie poradzę mam tylko sól morska. Straszne to nos zatkany, głowa boli, jak się rozchodze w pionie to trochę lżej.

Czy ktoś to przechodzil?,Laryngolog powiedział że to częste i mija dopiero 2 tygodnie po porodzie!!! A mam dopiero 16 tc :/
Ejjjj to ja tez to mam. Ciagly katar i bol glowy [emoji58] myslalam ze to alergia teraz na wiosne wiec juz nie wiem

Chyba taki dzień. Mi też się nie chciało a spałam jak kamień ze nawet męża nie słyszałam jak o 3 do pracy się szykował. Choroba nam już mija bo i syn śpi do 6.30 a tak to już o 5 wstawal przez zatkany nos. Zrobiłam sobie z nim jeszcze drzemkę od 9 do 10! Ale takie głupoty mi się snily i o dziwo nie o ciąży tylko ze byłam w pociągu i czułam ze ktoś chce mnie skrzywdzić, że aż wyskoczylam z niego. Spotkałam jakiegoś ciemnoskorego chłopca ok 7 lat i bobasa niecały rok (biały). I ten 7 latek mówi że mama miała wyjść na chwilę ale nie wraca od 5h a on nie wie jak nakarmić dziecko.
I wtedy się obudziłam. I jakoś podświadomie wiedziałam że to ta matkę zabiło.
Masakra!
Teraz idę siebie ogarnąć i syna. Potem do kontroli no przychodni a w weekend uczelnia.
He he sen rodem z kryminału :)

Ja dziś sama urzęduje , mąż na kurs wyjechał , syn na turniej do Poznania .... a ja nie wiem co zrobić z własnym życiem :laugh2::laugh2:

Raaaaaaany, nadrabiałam Was chyba z godzinę teraz :D

Powtarzałam wczoraj prenatalne, tyle było mowy o tych certyfikatach itp., ze nie mogłam spać spokojnie. Ufam mojej prowadzącej, ale co 2 pary oczu to nie jedna ;)

No i się dowiedziałam, że będzie drugi chłopak :) bez cienia wątpliwości, bezwstydnik ;) zdjęcia mam na płytce, więc muszę najpierw znaleźć jakiś sprzęt do odtworzenia jej. Ale aparat usg jeden drugiemu nierówny, jakież mam piękne zdjęcia 4d ah i ohh :) trochę nam się zeszło na tym usg, bo dziecko niewspółpracujące, a nie przejechałam się 130km po nic :D więc musiałam pójść zjeść i napić się, żeby człowieka uaktywnić - udało się.

Jedyna obawa, to jedna ze stópek wyglądała na szpotawą, niby jeszcze wcześnie i być może to takie chwilowe ułożenie, ale ... :) no cóż, damy radę, rehabilitacja i medycyna niwelują obecnie problem w 100%
Aa..super:D a o stopkę to nie ma co się martwić na zapas
Albo osoby temat zrobić tutaj na wózki. Tak jak z imionami jest. Nie każda jest na fb, a myślę, że każda z wózkami chciałby być na bieżąco ;) Np JA :p
Pewnie! Mnie jest wszystko jedno,po prostu tam już jest post z linkami na alie,więc tak w pierwszej chwili przyszło mi do głowy :)

reklama
Do góry