reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny, mi w poprzedniej ciazy na zakazenie bakteryjne potwierdzone wymazem ginekolog przepisal Multi-gyn Actigel. To bylo w dosc niskiej ciazy, mysle, ze w I trym. Jest bez recepty i wg ulotki nieznane sa przeciwwskazania do stosowania w ciazy. Ja wtedy nie mialam objawow zakazenia (tak naprawde podejrzewam, ze to nie byl moj wymaz), ale wg badan infekcja mi przeszla i nie wrocila (dosc regularnie stosuje globulki z bakteriami kwasu mlekowego). Takze w jakis awaryjnych sytuacjach warto wiedzieć, ze ten zel jest w aptekach. Natomiast najlepiej chyba jednak doprosic sie o konsultacje gin.

Widze teraz na ich stronie, że mają tez Flora-coś na drozdzaki. Ja niestety nie ogarniam jak sprawdzic czy inf jest bakt, czy grzybiczna.

Ostatnia edycja:
Gratuluję mamom wizytującym i zazdroszczę mamom z brzuszkami. Ja mam wieczorem duży, a rano wciąż wręcz płaski, a bardzo już bym chciała mieć większy :)

Ja dziś założyłam stały aparat na zęby (narazie górny łuk). Wszystko miałam gotowe wcześniej (np. zdjęcie rtg) tylko nie zdążyłam założyć. Moja główna wada to krzywy zgryz- zeby górne całkowicie zachodziły na dolne. Ortodonta nie widzi przeciwwskazań, mówi że leczenie w ciąży przebiega szybciej bo wszystko rozmiękczone. Mam nadzieje, ze nie będzie za bardzo bolało.

Mój syn po kąpieli dostał wysypki na połowie twarzy pokrzywkę, a na szyi i uszach czerwonych plam. Swędziało go, podałam zyrtec i wapno. Teraz juz schodzi. Ale ja to jestem panikara, zaraz do lekarza dzwoniłam, mówił że to może być reakcja na słońce... Słyszałyście może o czymś takim jak alergia na słońce izeby tak wysypało?
Nic dziwnego nie zjadł, zresztą dawno było po ostatnim posiłku. Za to bawił sie w piachu jak szalony, może go coś tam ugryzło.
A który masz tydzień? Ja 14tyg +1 dzien. U mnie dokładnie tak samo rano płaska jak deska wieczorem widoczna ciąża, ale raczej spożywcza :-D w poprzedniej ciąży też nosiłam stały aparat i mój ortodonta mówił to samo :) co do alergii to nie pomogę, chociaż takie określenie obiło mi się o uszy

Gratuluję mamom wizytującym i zazdroszczę mamom z brzuszkami. Ja mam wieczorem duży, a rano wciąż wręcz płaski, a bardzo już bym chciała mieć większy :)

Ja dziś założyłam stały aparat na zęby (narazie górny łuk). Wszystko miałam gotowe wcześniej (np. zdjęcie rtg) tylko nie zdążyłam założyć. Moja główna wada to krzywy zgryz- zeby górne całkowicie zachodziły na dolne. Ortodonta nie widzi przeciwwskazań, mówi że leczenie w ciąży przebiega szybciej bo wszystko rozmiękczone. Mam nadzieje, ze nie będzie za bardzo bolało.

Mój syn po kąpieli dostał wysypki na połowie twarzy pokrzywkę, a na szyi i uszach czerwonych plam. Swędziało go, podałam zyrtec i wapno. Teraz juz schodzi. Ale ja to jestem panikara, zaraz do lekarza dzwoniłam, mówił że to może być reakcja na słońce... Słyszałyście może o czymś takim jak alergia na słońce izeby tak wysypało?
Nic dziwnego nie zjadł, zresztą dawno było po ostatnim posiłku. Za to bawił sie w piachu jak szalony, może go coś tam ugryzło.
Ja mam alergie na promienie UV i wystarczy, że pochodzę chwilę po większym słońcu bez posmarowania się kremem z wysokim filtrem i zaraz jest reakcja alergiczna. Kropki, plamy, nawet opuchlizna...

reklama
Będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki :*
@aspekt jak samopoczucie?

Ja za to mam ogromny,napięty brzuch i wbrew pozorom nie zjadam zbyt dużo,wręcz kanapka na śniadanie ciężko przez gardło mi przechodzi. Na plusie 2 kg :(
U mnie też 2kg na plusie i też jem niewiele.
Wczoraj znowu padlam z córką, budziłam się bardzo często w nocy, ale po chwili zasypialam i tak do rana... 11 godzin [emoji50]

Do góry