reklama
sandralevv93
Fanka BB :)
Tak na niego dluzej patrze i coraz bardziej mi sie podoba. Nie myslalas o baliosie M?Ja [emoji4]
ranny.ptaszek
Ja dzis mam wizyte o 10 nie śpię od 4 i mam nerwobole w brzuchu, oby krwiaka nie bylo [emoji1317][emoji1317][emoji1317]
Katrina33
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrzeJa dzis mam wizyte o 10 nie śpię od 4 i mam nerwobole w brzuchu, oby krwiaka nie bylo [emoji1317][emoji1317][emoji1317]
aspekt
Dziewczyny, mi w poprzedniej ciazy na zakazenie bakteryjne potwierdzone wymazem ginekolog przepisal Multi-gyn Actigel. To bylo w dosc niskiej ciazy, mysle, ze w I trym. Jest bez recepty i wg ulotki nieznane sa przeciwwskazania do stosowania w ciazy. Ja wtedy nie mialam objawow zakazenia (tak naprawde podejrzewam, ze to nie byl moj wymaz), ale wg badan infekcja mi przeszla i nie wrocila (dosc regularnie stosuje globulki z bakteriami kwasu mlekowego). Takze w jakis awaryjnych sytuacjach warto wiedzieć, ze ten zel jest w aptekach. Natomiast najlepiej chyba jednak doprosic sie o konsultacje gin.
Widze teraz na ich stronie, że mają tez Flora-coś na drozdzaki. Ja niestety nie ogarniam jak sprawdzic czy inf jest bakt, czy grzybiczna.
Widze teraz na ich stronie, że mają tez Flora-coś na drozdzaki. Ja niestety nie ogarniam jak sprawdzic czy inf jest bakt, czy grzybiczna.
Ostatnia edycja:
Ljanka
A który masz tydzień? Ja 14tyg +1 dzien. U mnie dokładnie tak samo rano płaska jak deska wieczorem widoczna ciąża, ale raczej spożywcza w poprzedniej ciąży też nosiłam stały aparat i mój ortodonta mówił to samo co do alergii to nie pomogę, chociaż takie określenie obiło mi się o uszyGratuluję mamom wizytującym i zazdroszczę mamom z brzuszkami. Ja mam wieczorem duży, a rano wciąż wręcz płaski, a bardzo już bym chciała mieć większy
Ja dziś założyłam stały aparat na zęby (narazie górny łuk). Wszystko miałam gotowe wcześniej (np. zdjęcie rtg) tylko nie zdążyłam założyć. Moja główna wada to krzywy zgryz- zeby górne całkowicie zachodziły na dolne. Ortodonta nie widzi przeciwwskazań, mówi że leczenie w ciąży przebiega szybciej bo wszystko rozmiękczone. Mam nadzieje, ze nie będzie za bardzo bolało.
Mój syn po kąpieli dostał wysypki na połowie twarzy pokrzywkę, a na szyi i uszach czerwonych plam. Swędziało go, podałam zyrtec i wapno. Teraz juz schodzi. Ale ja to jestem panikara, zaraz do lekarza dzwoniłam, mówił że to może być reakcja na słońce... Słyszałyście może o czymś takim jak alergia na słońce izeby tak wysypało?
Nic dziwnego nie zjadł, zresztą dawno było po ostatnim posiłku. Za to bawił sie w piachu jak szalony, może go coś tam ugryzło.
Mamisia83
Priv@Mamisia83
Dawaj, pytaj, spróbuje pomóc :-)
NaturalnaMama
Ja mam alergie na promienie UV i wystarczy, że pochodzę chwilę po większym słońcu bez posmarowania się kremem z wysokim filtrem i zaraz jest reakcja alergiczna. Kropki, plamy, nawet opuchlizna...Gratuluję mamom wizytującym i zazdroszczę mamom z brzuszkami. Ja mam wieczorem duży, a rano wciąż wręcz płaski, a bardzo już bym chciała mieć większy
Ja dziś założyłam stały aparat na zęby (narazie górny łuk). Wszystko miałam gotowe wcześniej (np. zdjęcie rtg) tylko nie zdążyłam założyć. Moja główna wada to krzywy zgryz- zeby górne całkowicie zachodziły na dolne. Ortodonta nie widzi przeciwwskazań, mówi że leczenie w ciąży przebiega szybciej bo wszystko rozmiękczone. Mam nadzieje, ze nie będzie za bardzo bolało.
Mój syn po kąpieli dostał wysypki na połowie twarzy pokrzywkę, a na szyi i uszach czerwonych plam. Swędziało go, podałam zyrtec i wapno. Teraz juz schodzi. Ale ja to jestem panikara, zaraz do lekarza dzwoniłam, mówił że to może być reakcja na słońce... Słyszałyście może o czymś takim jak alergia na słońce izeby tak wysypało?
Nic dziwnego nie zjadł, zresztą dawno było po ostatnim posiłku. Za to bawił sie w piachu jak szalony, może go coś tam ugryzło.
Margonelka
Będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki :*Ja dzis mam wizyte o 10 nie śpię od 4 i mam nerwobole w brzuchu, oby krwiaka nie bylo [emoji1317][emoji1317][emoji1317]
@aspekt jak samopoczucie?
Ja za to mam ogromny,napięty brzuch i wbrew pozorom nie zjadam zbyt dużo,wręcz kanapka na śniadanie ciężko przez gardło mi przechodzi. Na plusie 2 kg
reklama
NaturalnaMama
U mnie też 2kg na plusie i też jem niewiele.Będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki :*
@aspekt jak samopoczucie?
Ja za to mam ogromny,napięty brzuch i wbrew pozorom nie zjadam zbyt dużo,wręcz kanapka na śniadanie ciężko przez gardło mi przechodzi. Na plusie 2 kg
Wczoraj znowu padlam z córką, budziłam się bardzo często w nocy, ale po chwili zasypialam i tak do rana... 11 godzin [emoji50]