reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
CD7B2846-C386-4AA3-967C-E2250FCF267E.jpeg
Czy któraś z was może miała wózek mima xari ?

Załączniki

• CD7B2846-C386-4AA3-967C-E2250FCF267E.jpeg
    CD7B2846-C386-4AA3-967C-E2250FCF267E.jpeg
    78,8 KB · Wyświetleń: 495
A które z was to te księgowe przypomnijcie bo wiem, że kilka jest a chciałam coś podpytać bo na dniach muszę zmienić umowę.

Gratuluję mamom wizytującym i zazdroszczę mamom z brzuszkami. Ja mam wieczorem duży, a rano wciąż wręcz płaski, a bardzo już bym chciała mieć większy :)

Ja dziś założyłam stały aparat na zęby (narazie górny łuk). Wszystko miałam gotowe wcześniej (np. zdjęcie rtg) tylko nie zdążyłam założyć. Moja główna wada to krzywy zgryz- zeby górne całkowicie zachodziły na dolne. Ortodonta nie widzi przeciwwskazań, mówi że leczenie w ciąży przebiega szybciej bo wszystko rozmiękczone. Mam nadzieje, ze nie będzie za bardzo bolało.

Mój syn po kąpieli dostał wysypki na połowie twarzy pokrzywkę, a na szyi i uszach czerwonych plam. Swędziało go, podałam zyrtec i wapno. Teraz juz schodzi. Ale ja to jestem panikara, zaraz do lekarza dzwoniłam, mówił że to może być reakcja na słońce... Słyszałyście może o czymś takim jak alergia na słońce izeby tak wysypało?
Nic dziwnego nie zjadł, zresztą dawno było po ostatnim posiłku. Za to bawił sie w piachu jak szalony, może go coś tam ugryzło.
Moja koleżanka ma uczulenie na słońce i pamiętam, że miała plamy na skórze.

Widze temat zusu pracodawcy i wyplat
U mnie ponad 1000 zatrudnia osob..przelew przez pracodawce..zawsze mam na czas....

Moj 3 letni syn... koszmarnie sie dzis zachowywal.. ciagle plakal o wszystko..bo pilka pod fotel wpadla.. bo cos mu sie popsulo... jazgot krzyk i placz.. normalnoe jak nie on.... placze bo czegos nie chce...a potem zaraz ze jednak chce... jakos bunt 3 latka...skok rozwojowy.... od 4 dni zostaje 3 h dluzej w przedszkolu....i tylko taka zmiana była.... zadne tlumaczenie nie pomaga...dzos piereszy dzień.... ciekawe co bedzie jutro... mam nadzieje ze prawa noga wstanie

Ide sie farbowac.... scielam wlosy na krotkie miesiac temu..a teraz z blondu robie ciemny brąz.... :)
Zrobie sobie spa domowe :)
Do jutra :)

Szalona i jaką farbę kupiłaś?
Jak włosy wyszły? Zadowolona jesteś ?
Ja jestem przed farbowaniem, jeszcze trochę się cykam bo dopiero kończę I trymestr.
Jednak myślę, że za dwa tygodnie, tak w 15 tgodniu sobie pofarbuje...

Ostatnia edycja:
Odnośnie biustonoszy polecam wybrać sie kiedyś w życiu do salonu bra-fittingu, tam profesjonalistki mierzą wszystko dobierają stanik i przeszywają go pod potrzeby danej kobiety. Jak sie znosi można przynieść żeby znów podszyli. Ja miałam tak, że w miskach miałam o wiele więcej niż mi sie wydawało, a pod biustem o wiele mniej niż sie wydawało. Stanik, który tam kupiłam był zajebisty pierwszy raz w życiu czułam, że trzyma biust, i nic nie zwisa. Potem temat trochę zaniedbałam ale teraz biust mi sie powiększył znacząco i chce tam się wybrać. Podobno źle dobrane biustonosze przyczyniają się do raka piersi.

Pewnie, że byłam u takiej Pani i pewnie, że nie zdajemy sobie sprawy jaki rozmiar naprawdę nosimy :-) miałam kilka biustonoszy zakupionych w tych drogich salonach za 300 zł, jednak jeśli znam dokładną rozmiarówkę już nie miałam problemu żeby kupić sobie równie dobry a 5 razy tańszy.
Porady specjalistki bardzo cenne w doborze biustonosza.
Ja zawsze nosiłam rozmiar D co było błędem.
Słyszałam też, że źle dobrany biustonosz w okresie karmienia może doprowadzić do mikrozwapnień a te są bardzo niebezpieczne.. bo dają początek zmianom nowotworowym, także @Pilades masz 100 % racji.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry