reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
CD7B2846-C386-4AA3-967C-E2250FCF267E.jpeg
Czy któraś z was może miała wózek mima xari ?

Załączniki

• CD7B2846-C386-4AA3-967C-E2250FCF267E.jpeg
    CD7B2846-C386-4AA3-967C-E2250FCF267E.jpeg
    78,8 KB · Wyświetleń: 505
A które z was to te księgowe przypomnijcie bo wiem, że kilka jest a chciałam coś podpytać bo na dniach muszę zmienić umowę.

Gratuluję mamom wizytującym i zazdroszczę mamom z brzuszkami. Ja mam wieczorem duży, a rano wciąż wręcz płaski, a bardzo już bym chciała mieć większy :)

Ja dziś założyłam stały aparat na zęby (narazie górny łuk). Wszystko miałam gotowe wcześniej (np. zdjęcie rtg) tylko nie zdążyłam założyć. Moja główna wada to krzywy zgryz- zeby górne całkowicie zachodziły na dolne. Ortodonta nie widzi przeciwwskazań, mówi że leczenie w ciąży przebiega szybciej bo wszystko rozmiękczone. Mam nadzieje, ze nie będzie za bardzo bolało.

Mój syn po kąpieli dostał wysypki na połowie twarzy pokrzywkę, a na szyi i uszach czerwonych plam. Swędziało go, podałam zyrtec i wapno. Teraz juz schodzi. Ale ja to jestem panikara, zaraz do lekarza dzwoniłam, mówił że to może być reakcja na słońce... Słyszałyście może o czymś takim jak alergia na słońce izeby tak wysypało?
Nic dziwnego nie zjadł, zresztą dawno było po ostatnim posiłku. Za to bawił sie w piachu jak szalony, może go coś tam ugryzło.
Moja koleżanka ma uczulenie na słońce i pamiętam, że miała plamy na skórze.

Widze temat zusu pracodawcy i wyplat
U mnie ponad 1000 zatrudnia osob..przelew przez pracodawce..zawsze mam na czas....

Moj 3 letni syn... koszmarnie sie dzis zachowywal.. ciagle plakal o wszystko..bo pilka pod fotel wpadla.. bo cos mu sie popsulo... jazgot krzyk i placz.. normalnoe jak nie on.... placze bo czegos nie chce...a potem zaraz ze jednak chce... jakos bunt 3 latka...skok rozwojowy.... od 4 dni zostaje 3 h dluzej w przedszkolu....i tylko taka zmiana była.... zadne tlumaczenie nie pomaga...dzos piereszy dzień.... ciekawe co bedzie jutro... mam nadzieje ze prawa noga wstanie

Ide sie farbowac.... scielam wlosy na krotkie miesiac temu..a teraz z blondu robie ciemny brąz.... :)
Zrobie sobie spa domowe :)
Do jutra :)

Szalona i jaką farbę kupiłaś?
Jak włosy wyszły? Zadowolona jesteś ?
Ja jestem przed farbowaniem, jeszcze trochę się cykam bo dopiero kończę I trymestr.
Jednak myślę, że za dwa tygodnie, tak w 15 tgodniu sobie pofarbuje...

Ostatnia edycja:
Odnośnie biustonoszy polecam wybrać sie kiedyś w życiu do salonu bra-fittingu, tam profesjonalistki mierzą wszystko dobierają stanik i przeszywają go pod potrzeby danej kobiety. Jak sie znosi można przynieść żeby znów podszyli. Ja miałam tak, że w miskach miałam o wiele więcej niż mi sie wydawało, a pod biustem o wiele mniej niż sie wydawało. Stanik, który tam kupiłam był zajebisty pierwszy raz w życiu czułam, że trzyma biust, i nic nie zwisa. Potem temat trochę zaniedbałam ale teraz biust mi sie powiększył znacząco i chce tam się wybrać. Podobno źle dobrane biustonosze przyczyniają się do raka piersi.

Pewnie, że byłam u takiej Pani i pewnie, że nie zdajemy sobie sprawy jaki rozmiar naprawdę nosimy :-) miałam kilka biustonoszy zakupionych w tych drogich salonach za 300 zł, jednak jeśli znam dokładną rozmiarówkę już nie miałam problemu żeby kupić sobie równie dobry a 5 razy tańszy.
Porady specjalistki bardzo cenne w doborze biustonosza.
Ja zawsze nosiłam rozmiar D co było błędem.
Słyszałam też, że źle dobrany biustonosz w okresie karmienia może doprowadzić do mikrozwapnień a te są bardzo niebezpieczne.. bo dają początek zmianom nowotworowym, także @Pilades masz 100 % racji.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry