reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Profil epuap jest super, założyłam sobie w pierwszej ciąży i do wszystkiego miałam dostęp przez neta. Tylko trzeba się wybrać do ZUS osobiście ale tylko raz :)
A po co do ZUSu iśc? Z tego co czytałam to już nie trzeba, bo można profil zaufany przez konto internetowe w banku założyc i nie trzeba nic potwierdzac.

reklama
Powiem Wam tak... Za chwilę nam stuknie skończony 12tc a brzuch mam taki jak w 6 miesiącu pierwszej ciąży... [emoji23] I to już nie tylko wieczorem, bo zdjęcie z teraz. Kosmos :D na plusie 2 kg
Screenshot_20180412-124539.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180412-124539.jpg
    Screenshot_20180412-124539.jpg
    55,3 KB · Wyświetleń: 414
A jeszcze mam pytanie może się orientujecie jak to wyglada z tym chorobowym z zusu... w ciąży można być na l4 max 9 miesięcy? Ja jestem na L4 od 13grudnia. Pierwsze l4 miałam na 30 dni kod B. Następnie kontynuacja kolejne 30 dni już bez kodu B. Później miałam 1 dnien przerwy - urlop na żądanie i znowu l4 z kodem B które chciałabym kontynuować przez cała ciąże czyli te 9 miesięcy. Czy w tym wypadku będę miała płacony zasiłek tylko za 7 miesiecy bo się zsumują wszystkie l4? Czy ten 1 dzień przerwy wystarczył żeby to był kolejny okres zasiłkowy?

Powiem Wam tak... Za chwilę nam stuknie skończony 12tc a brzuch mam taki jak w 6 miesiącu pierwszej ciąży... [emoji23] I to już nie tylko wieczorem, bo zdjęcie z teraz. Kosmos :D na plusie 2 kgZobacz załącznik 846068
U mnie też podobny brzuszek mam 13+2 dzień ciąży :) dzisiaj odwiedziłam że 100 sklepów internetowych i kupiłam leginsy, bluzki i sukienki ciążowe :) w h&m 20% zniżki dla klubowiczów na wszystko

Dziewczyny, wlasnie dostalam wynik z posiewu moczu i nic z niego nie wiem. Może któraś z Was sie na tym zna ? Zobacz załącznik 846057
Wyniki posiewumożna odebrać po 2-3 dniach w formie opisu z dołączonym antybiogramem. U osoby zdrowej mocz nie zawiera bakterii, a przynajmniej nie więcej niż 1000 na jeden mililitr moczu. Jeśli wynik przekracza 10000 bakterii/ml, badanie należy powtórzyć, natomiast jeśli jest większy niż 100000 oznacza to zakażenie układu moczowego wymagające leczenia.

Powiem Wam tak... Za chwilę nam stuknie skończony 12tc a brzuch mam taki jak w 6 miesiącu pierwszej ciąży... [emoji23] I to już nie tylko wieczorem, bo zdjęcie z teraz. Kosmos :D na plusie 2 kgZobacz załącznik 846068
Jaki ladny brzuszek. Ja po 3 tygodniach przytylam 1,5 kg ale i tak jestem na minusie 0,5 kg od wagi startowej. [emoji16]

Ano właśnie,tylko na zdjęciu tego chyba nie da się zobaczyć

Posprzatalam trochę w domu,nawet odkurzyc nie zdazylam,a czuję,że kręgosłup mi zaraz strzeli :/
Zawsze można zobaczyć czy producent sprzedaje te gumy osobno. To kupić taki używany +wymienić gumki i będzie ok :)
Jak są mocno zniszczone to i na zdjęciu zobaczysz ale ogólnie to lepiej się umówić na odbiór osobisty i zobaczyć przed zakupem

A jeszcze mam pytanie może się orientujecie jak to wyglada z tym chorobowym z zusu... w ciąży można być na l4 max 9 miesięcy? Ja jestem na L4 od 13grudnia. Pierwsze l4 miałam na 30 dni kod B. Następnie kontynuacja kolejne 30 dni już bez kodu B. Później miałam 1 dnien przerwy - urlop na żądanie i znowu l4 z kodem B które chciałabym kontynuować przez cała ciąże czyli te 9 miesięcy. Czy w tym wypadku będę miała płacony zasiłek tylko za 7 miesiecy bo się zsumują wszystkie l4? Czy ten 1 dzień przerwy wystarczył żeby to był kolejny okres zasiłkowy?

nie mam bladego pojęcia, ten temat mnie nie tyczy, myślę że najlepszym rozwiązaniem jest bezpośredni kontakt z ZUSem lub swoimi kadrami w pracy

reklama
Do góry