reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Siadła mi psychika po powrocie do domu, wszystko mnie wkurza, pokłóciłam się z matką, właściwie cały czas płaczę.

Zaczęłam przeglądać używane laktatory,niektóre ogłoszenia deklarują raptem pare użyć. Ale jak poznać czy faktycznie laktator nie jest mocno zużyty?
Rozważam i ten z ali i taki uzywany,ale nie chcę wydać fortuny :-(
Wg mnie z używanego można tylko zostawić mechanizm pompujący. Inne części (przede wszystkim plastykowe), które mają styczność z mlekiem i piersią, dla mnie odpadają z powodów higienicznych, choćby były raz użyte. Teoretycznie można te części plastykowe dokupić nowe, ale ja w 2016 strasznie się nagimnastykowałam przy kupnie lejka do Medeli (chociaż jeszcze w 2011 to się dało zrobić i nie było drogie).

ja nie miałąm laktatora ręcznego, miałam od razu elektryczny, siostra miała ręczny ale był do d*py! tylko odcisków sobie narobiła ona i mąż, od razu rzucili tym w kąt i kupili elektryczny ;)

Siadła mi psychika po powrocie do domu, wszystko mnie wkurza, pokłóciłam się z matką, właściwie cały czas płaczę.

Wg mnie z używanego można tylko zostawić mechanizm pompujący. Inne części (przede wszystkim plastykowe), które mają styczność z mlekiem i piersią, dla mnie odpadają z powodów higienicznych, choćby były raz użyte. Teoretycznie można te części plastykowe dokupić nowe, ale ja w 2016 strasznie się nagimnastykowałam przy kupnie lejka do Medeli (chociaż jeszcze w 2011 to się dało zrobić i nie było drogie).
Skłaniam się do tegp z alie,może jakiś gorszy od tt itd ale nowy przynajmniej. Na razie nie wiem czy wyrobimy się z kasą na taki za 300-400 zl.

Kurcze,co się u Ciebie dzieje? To hormony tak czy po prostu za dużo na głowie? Mam nadzieję,że z mamą to nic poważnego,a ona zrozumie,że masz teraz ciężki czas. Teściowa lepiej też niech się póki co trzyma z daleka z tymi swoimi tekstami.

poczytałam opinie na temat tego laktatora i.... KUPIŁAM! mam nadzieję że jest taki jak opisują i że moje giga suty się zmieszczą ;) zamówiłam też detektor tętna płodu.... dolar nisko stoi także można szastać kasą hah! kurcze to moje pierwsze zakupy dla maluszka!! <3

Ja tez zamierzam zamówić ten laktator jak w końcu mi przyjdzie moja wypłata z zusu [emoji23]

poczytałam opinie na temat tego laktatora i.... KUPIŁAM! mam nadzieję że jest taki jak opisują i że moje giga suty się zmieszczą ;) zamówiłam też detektor tętna płodu.... dolar nisko stoi także można szastać kasą hah! kurcze to moje pierwsze zakupy dla maluszka!! <3
Ten z alie? Kurcze,ja chyba też kupię jak ten dolar tak sie ma ku zakupom :D
Detektora nie pożałujesz :) Wczoraj wieczorem odpaliłam sobie i owszem,serduszko ciężko było złapać bo mam wierciocha okropnego,ale miło było posłuchac jak się przekręca w brzuszku i kopie w detektor :) coś pięknego....

pooglądałam filmików na YT i róznych usg jak radziła @Szalona 29 i stwierdzam sama sobie,że chłopiec będzie :) po mojemu wyrostek odstaje !

reklama
Ten z alie? Kurcze,ja chyba też kupię jak ten dolar tak sie ma ku zakupom :D
Detektora nie pożałujesz :) Wczoraj wieczorem odpaliłam sobie i owszem,serduszko ciężko było złapać bo mam wierciocha okropnego,ale miło było posłuchac jak się przekręca w brzuszku i kopie w detektor :) coś pięknego....

tak ten a z ali ;) jest na fb grupa aliexpress dla mam, w lupce wpisałam co mnie interesuje i tam znalazłam sporo opini na temat laktatora a 80zł to nie jakis majątek, tym bardziej że to na 2 cyce :D a nóż i u mnie się sprawdzi ;)

Do góry