ranny.ptaszek
Fanka BB :)
Dziewczyny co uważacie na temat opalania w ciąży? Wiem, że nie powinno się ale chodzi mi o to czy któraś z Was się opalała lub łaziła trochę po słońcu i ma jakieś przebarwienia czy inne skutki uboczne ? Moje dwie koleżanki opalały się trochę w ciąży i nic się nie działo...dlatego zbieram opinie [emoji4]
![]()
Ja generlanie jestem przeciwnikiem opalania w sensie lezenia na sloncu ale tez choroblowie slonca nie unikam bo wit d niezbedna. Ale jesli chodzi o twarz to nigdy nie wystawiam na slonce a w ciazy to mam bzika. W poprzedniej bylismy 2x w sezonie na wakacjach i nakladalam spf 50 z lancastera na twarz i cialo, kapelusz i caly czas w cieniu siedzialam. Ja polecam jednak na slonce szczegolnie uwazac w ciazy gdzie wystapienie plam pigmentacyjnch naprawde jest realne moze u jednych bardziej u innych mniej a jak juz plama wyskoczy to naprawde bida [emoji12]
A najbardziej co mnie zadziwia jak widze na wakacjach spalone sloncem male dzieci ?! Czesto bez kapeluszy w samych pampersach w pelnym sloncu [emoji43]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom