reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

A ja już nie mogę się doczekać jutra... robimy grilla:cool2: ma być 22 stopnie. Trampolina dzisiaj rozstawiona, mięsko się rozmraza zaraz jadę po warzywka do szaszlyka i już mi ślina leci :-p
My też grill jutro! Chyba dużo ludzi podobny pomysł bo u nas we wsi kiełbasy nie dało się kupić :D wszystko wyprzedane :D

3jgxikgnv87dhgfb.png

reklama
Ja to bede sobie robic obciach, bo wozek mam z 2008, kupiony po dwojgu dzieciach i uzywany przez moich dwoje ;) Parasolke rozkladana na plasko i dosc lekka mam po najstarsztym i mysle, ze dla trzeciego tez posluzy, choc nie jest to Mercedes. Do zmiany wozka moze przekonac mnie tylko zepsucie sie albo brak miejsca w aucie ;)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

To ja wiekszy obciach jestem. :)
bo wszystkie wozk ktore kupujei to używki..co prawda..dokladnie stan ogladamy..i nie kupuje wozkow zajezdzonych i zdezelowanych..a takie sa na rynku wtornym :)..ale to tylko wozek.ma byc wygodny...czysty.bez plesni czy brudu......ja podchodze do tego tak....
wszystko i tak sie pierze... to kawalek materialu..i aluiminium...
Ale Auto kulismy nowe w tym roku...na oponach tez nie oszczedzamy..zawsze nowe..bo przy malych dzieciach cenimy sobie niezawodnosc... i bezpieczenstwo.... a trasy robimy dlugie..i dramat by bylo stanac w polu z malutkimi dziecmi... i auto jest na lata..a wozek.na 2~3.... jak powietrze zacznie schodzic to nowa dentka 10 zl kosztuje...a przy zakupie widac..jaki jest stan wozka :) czy nic nie jest polamane..czy podziurawione...

Juz raz wrzucalam zdjecia.....zaraz znajde....
Oczywiście juz nim jezdze z synkiem w spacerowce... najlepszy ze wszydtkich 4 (3w 1) co do tej pory mialam...i najmniej zajmuje miesca po zlozeniu..i na termos ma.miejsce... i najwazniejsze... jak dziecko spi ..rozklada sie do pozycji lezace.... a jak nagle zacznie wiac..czy padac.... to daszekiem mozna zakryc az po nogi...... dodatkowy material jest schowany za suwakami.... czasem slonce razi a dziecko śpi... wiec daszek nie ogranicza.....i siateczka jest w batdzo dobrym miejscu... zeby dziecko podgladac jak spi..a do tej pory te siateczki byly tak umiejscowiona ze trzeba bylo sie nachylac specjalnie...

A mam jeszcze spacerowke parasolke..ktora tez polecam. Peg perrego piko p3
Ona Jest o tyle fajna..jak sie ma 2 malych dzieci..to ona ma taki podescik juz wbudowany z tylu ..malutki... malo odstajacy.... nic nie trzeba dokupowac... i jedno dziecko jedzie a drugie stoi z tylu... ale minus to szelki..nie sa przymocowane to siedziska z tylu....

Zobacz załącznik 844964 Zobacz załącznik 844965 Zobacz załącznik 844966
Też mam wózek firmy bebetto [emoji4]. Model silvia [emoji4]. Bardzo fajny i sprawdził się [emoji4]. Polecam [emoji4].
c545aed683763fb0b4f48ee10f398398.jpg

rr7luqh.png

U nas dokładnie tak samo [emoji6] tym bardziej, ze jeśli synek będzie to brąz będzie jak najbardziej spoko. Przy Ani marzył mi się biało szary wózek [emoji6]
Ja mialam szaro pomaranczowy
Szaro niebieski
Reraz musial byc taki...ala bez....ala fiolet...ala kawa late :) taki mix...plci jeszcze nie znam..ale na pewno bedzie pasowal do obu

A co do kupowania przy pierworodnym musiałam ze sobą walczyć, kupowałam hurtowo wszystko z netu jakby wojna miała nadejść [emoji23][emoji23][emoji23] przy córce było lepiej, ale jak potwierdziła się płeć następnego dnia wróciłam z dwoma siatami różowych sukienek do domu [emoji23][emoji23][emoji23][emoji1320] teraz mam kartony ciuchów uniwersalnych i takich tylko dla chłopca lub dla dziewczynki plus na pewno śliczności na początku w prezencie kilka dostanę wiec nie kupuje nic. Z odzieży dla ciężarnej dzisiaj wyciągnęłam stare zapasy i całkiem spoko są wiec nic nie planuje. Łóżeczko i gadżety trzymałam w razie wu, tylko matę edukacyjną oddałam osobie potrzebującej to ewentualnie komuś podpowiem jako prezent [emoji6] przez pierwsze pół roku maleństwo będzie z nami w sypialni wiec tylko komodę przestawię z pokoju córki i jej ciuszki do innej szafy przełożę. A w przyszłym roku czeka nas remont, przebijemy się na strych, zrobimy nowe schody i sypialnie przeniesiemy na 4 poziom i zyskamy trzeci pokój dla dziecka. Takie są plany jeśli damy radę finansowo. Jak nie chłopaki dostaną piętrowe łóżko [emoji6]ale się rozpisałam [emoji23][emoji23][emoji23]

To ja jestem wariatka...bo mam neutralnych ciuchow po 2 synach....i na pewno wystarczy na caly rok..bo 2 syn mial domupowane nowe rzeczy...a co ja zrobilam???
w 2 miesiacu nalupilam rozowych rzeczy :) nie znajac plci...nadal nie znam... :p
Ja zeswiruje na.punkcie rozowego jak bedzie dziewczynka..
Pewnie.mi przejdzie...ale mam 3 facetow w domu....i taki niedosyt... 3 syn bedzie mial rozowe body :) zartuje

To prawda - przezorny zawsze ubezpieczony. Między 20 a 30 tygodniem zamierzam się wyrobić ze wszystkim :)

p19ucsqv9zf9v2yk.png

Ja w 1 ciazy zwlekalam z zakupem czegokolwiek do 7 miesiąca.... ale chodzilam..ogladalam...bardzo bardzo chcialam juz zaczac zbierac...no doczekac sie nie moglam.... i co???

W 7 miesiacu. Byl sierpien...goraco..w ciazy to z domu sie nie chcialo wyjsc...masakra..ogladac to fizycznie nie mialo sie sil..ani ochoty..wrzesien tez cieply..to samo..a 9 miesiac..to zrobienie zwyklych zakupow w spozywczym to jak wejsc na Mont Ewerest :)

Najlepiej sie czujemy. Zazwyczaj w 2 trymestrze...ja polecam te miesiace..bo brzuch jeszcze nie duzy...a wiekszosc dolegliwosci przechodzi... i ciaza juz taka nie zagrozona...

Moj maz tak teraz robi..tez czuje ulge... ja na sama myśl mam odruch wymiotny... nie dam rady
Odnośnie płukania to ja stosuję wodę z wodą utleniona...i zawsze przynosilo duża ulgę natomiast ostatnio jak mąż był chory to Pani dr powiedziała mu że ta woda z wodą utleniona pomijajac ulgę w bólu służy też temu żeby nie zarażać innych, to może być dla Ciebie ważne przy dwójce dzieci w domu [emoji4]

nzjdyx8dtnebih09.png

reklama
Do góry