reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Odnośnie płukania to ja stosuję wodę z wodą utleniona...i zawsze przynosilo duża ulgę natomiast ostatnio jak mąż był chory to Pani dr powiedziała mu że ta woda z wodą utleniona pomijajac ulgę w bólu służy też temu żeby nie zarażać innych, to może być dla Ciebie ważne przy dwójce dzieci w domu [emoji4]

nzjdyx8dtnebih09.png
No pewnie.. ! Bo dzieciaki o dziwo zdrowe.... mam nadzieje ze tak zostanie..ale jak to dzieci tula sie... a angina droga kropelkowa sie przenosi
Zaraz zrobie...jakie proporcje ???

reklama
Ja mam wózek po córce z 2013 roku Baby Design lupo fajny był i nie srzedalam bo dobrze się spisał a kupiłam nowy 3w1 więc mam wszystko do niego. Co do ubranek to jeśli by to była dziewczynka to mam mnóstwo ubrań łącznie z tymi pięknymi sukienkami :biggrin2:. No z chłopcem to będę musiala3 coś kupować bo te najmniejsze po synu to oddałam :unsure: . no i napewno łóżeczko chcę nowe kupić bo nasze będzie miało już 13lat no i strasznie się kalacze więc chciałabym zmienić:)

Ja mam wlasnie odwrotnie[emoji16] te ubranka na pierwsze miesiace dzieci maja na sobie doslownie pare razy, ja bardzo chetnie przygarne jakies po innym maluchu. Ceny ubranek sa takie same jak dla doroslych, kiedy my chodzimy w nich o wiele wiele dluzej. Nie wiem jak mozna uwazac za obciach uzywanie wozka po kilku dzieciach. Super, ze aie sprawdza, jest wygodny i dziala. Bardzo lubie korzystac z uzywanych rzeczy i przeraza mnie ilosc smieci i fakt ze chcemy miec wszystkiego duzo i wszystko nowe. Ale ja jestem troche eko swirem —to dlatego[emoji16] lubie minimalizm a pieniadze najchetniej wydaje na przezywanie i poznawanie, podroze i przygody[emoji5]

Napisane na m2 w aplikacji Forum BabyBoom

Zgadzam sie.. :)

ja tez mam po corce baby design dotty ( nowszy model lupo) I tez polece. Wczesniej mielsimy mutsy i mial za mala gondole jak dla mnie. no ale tez na wypasie. Tylko moje dzieci szybko rosna i szybko z tej gondoli wyrostaly.

a co do alkoholi - dziewczyny sa wina bezalkoholowe - takie prawdziwe nie to co z ikei - soczek - ja ich na taragach dzieciecych poznalam, mniami, wyszlam z 5 butelkami. i byly na rozne wazne okazje. Link do: WinaBezalkoholowe.pl - sklep z winami bezalkoholowymi zwlaszcza, ze ja od 2014 nie pilam praktycznie z krotkimi przerwami. No ale polece. Na szczegolne okazje, mozna sobie zamowic.

No to mialam podobnie z ta blizna. Jak polozna przyszla mi szwy sciagnac i zobaczyla to szycie to powiedziala "o ku*** dziewczyno co oni ci zrobili, po sama du** cie rozcieli?". 2 tygodnie nie moglam usiasc, ledwo chodzilam a na dwojeczke do kibelka to szlam jak na skazanie i ze lzami w oczach wychodzilam. Okladalam sie rivanolem i innymi cudami. Odwazylam sie kiedys w lusterku zobaczyc jak to wyglada i sie przerazilam, serio [emoji85] teraz wlasnie chcialabym odmowic nacinania, ale z drugiej strony ponoc jak sie peknie samoistnie to jest jeszcze gorzej, wiec nie wiem sama :/A ja wczoraj wypatrzylam fajny w moim miescie i calkiem tanio, juz mialam kupowac ale maz mnie do pionu sprowadzil, ze zdecydowanie za wczesnie ;)Ja dokladnie tak samo :) nawet na swoim weselu nie pilam ;) umoczylam tylko usta w szampanie.. na panienskim tez na trzezwo :DJa tak samo ;) poki co tylko pieniadze odkladam :)To ja tak mam z mama, jak cos kupi to nie wiem czy sie smiac czy plakac. Tesciowa kupuje fajne ubrania, ma gust ale kupuje duzo na wyrost [emoji85] mlody nosil rozmiar 98, nawet w 92 wchodzil a ona kupila bluzy i spodnie na 116 [emoji23] ale to nic, wkoncu urosnie do nich. Lepiej za duze niz za male ;)

4c3tskjoa7ptmvui.png
To u mnie mama kupuje ubranka..ladne wybiera... lubi to..a tesciowej podpowiadamy jakie zabawki na urodzony czy święta..i tak kupuje...ale z rozmachem na calego..jak umawialismy sie na plasteline PlayDoo
To mozna roznych wielkosci zestawy kupic..to tesciowa wziela taką gigantyczna puszkę..
A.jak mial dostac tylko farby..to dostal farby akrylowe ..farby palaktowe... 6 blokow duzych technicznych..specjalny kubek na wode jak sie rpzewroci to sie nie rozleje...fartuszek ze spider manem.. palete do mieszania kolorow.... no na calego leci :)
Tak wiec zawsze wszystko trafione....

Dzis bylismy na dlugim spacerze, jej, ile mam z wozkami! Czulam sie jak jakis zboczeniec ogladajac sie za nimi i zagladajac do srodka[emoji16] ale jako, ze to pierwsze dziecko i jestem kompletnie zielona to musze przeciez podejrzec jak sie mamy organizuja [emoji5] juz sie nie moge doczekac tych spacerow z wozkiem...ja dopiero zaczne kompletowac rzeczy jakos w wakacje, ale dzis sie tak rozmarzylam i uwierzylam,ze to sie dzieje na prawde. Bedziemy mialy bobasy dziewczyny! Jak sobie wyobraze ze maly czlowiek sobie plywa i rosnie we mnie to mam dreszcze[emoji16]

Napisane na m2 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jeszcze nic nowego nie kupiłam. Na pewno będą nowe body i pajace a reszta po starszym bracie.
Wózek chyba też zostanie stary, urodzi się w październiku więc szkoda mi na zimę i błoto nowy kupować. Poza tym byłam baaardzo zadowolona z mojego Camarelo Carera. Wiktor jeździł ok 9 miesięcy w gondoli w tym ostatnieiesiace w zimie, bo była bardzo duża on do maluszków nie należy :) spacerówka z zestawu taka sobie więc kupiliśmy inglesine i wciąż ja mam

Załączniki

• i-camarelo-carera-ca-14-gleboko-spacerowy.jpg
    i-camarelo-carera-ca-14-gleboko-spacerowy.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 76
Do góry