reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Broń Boże nie zarzucam Ci,że coś...czy coś :-D
Ser pleśniowy...mniam albo oscypek albo deska serów z winkiem :rolleyes:
Ja np.dziś wypilam kawę,już drugą w ciąży od początku. Bo akurat u mnie nic tak nie działa lepiej na ból głowy ciśnieniowy niż właśnie ona. Wyrzuty sumienia mam teraz straszne....
Oo..i szczawiową z jajeczkiem bym zjadła,ale u mnie dziś lasagne szpinakowe

Nic nie bedzie... jakbys nalogowo duzo kawy pila.. po 3 dziennie...a te 2 kawy ... zero wyrzutow... lepiej taka kawe lekka..niz tabletki brac......albo zebys z bólem lezala...

Nie miej wyrzutów..:) glowa do gory

reklama
Wpadam do Ciebie! :D dzis sasiedzi grilluja to takie zapachy ze szok!

4c3tskjoa7ptmvui.png
Zapraszam jutro na 12 :)

Gdzie dostane taka herbatke..tesko auchan biedra ?? Lidl?
2 ciaze bez cukrzycy.... ale tylko w tej mnie od slodkiego odpycha od samego poczatku..... wiec cos jest na rzeczy...organizm wyczuwa zeby nie jesc slodkiego...a słodycze jak narkotyk mnie kiedys przyciagaly.. teraz..to na zwykla cole patrze to widze sam cukier... za slodkie wszystko dla mnie
U mnie w mieście tylko sklepy ze zdrową żywnością, albo zielarskie.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie, nie musza. Ale mnie przy jednym i drugim porodzie "zaszantażowali". Spytali o zgodę, ale przy pierwszym mówili, że od godziny glowa pojawia sie i cofa (faktycznie syn mial duza glowa) a ja juz bylam zaniepokojona. Przy drugim wyglosili: "przy porodzie przedwczesnym powinniśmy naciac dla bezpieczenstwa dziecka". Logiki w tym nie widze, ale co mialam zrobic? To pierwsze naciecie 6 lat temu bylo koszmarne, zle sie goilo, byla mowa nawet o powrocie do szpitala na poprawke. Przez rok bolalo mnie wspolzycie, a do tej pory odczuwam napadowe bole (glownie na zmiane pogody). To drugie nacięcie 1,5 roku temu jakos szybko dalo o sobie zapomniec. Dwa naciecia - dwa rozne kierunki. Nie wiem, czy to standard, czy tez czasami tna w tym samym miejscu?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

O matko ..współczuję

A propo naszego jedzenia w ciąży to dzisiaj byłam na szkoleniu i dowiedziałam się, że ok 4mies. wyształcają się kubki smakowe. Wybory smakowe ciężarnej przełożą się w przyszłości na wybory żywieniowe jej dziecka.
Teraz już wiem dlaczego mój syn nie może żyć bez słodkiego :(

wizyta 30.04 :)

O nieeee zabiję!! Ależ mi ochoty zrobiłaś na sery i wino...chyba zwłaszcza to wino :D
Mnie teściowa kawę taką extra świeżo mieloną zrobiła w święta. Pychota, a od początku ciąży miałam do kawy niechęć. Na szczęście przeszło! Przy moim ciśnieniu średnim 94/44 kawa raz na jakiś czas jest wręcz wymagana :)

Mi sie chce szampana....jeszcze 6 miesiecy...plus jakies 7~8 miesiecy na karmienie...... dlugo...ale czego to sie nie robi dla maleństwa :)

Hej... ostatnie 2 dni coraz gorzej...
Juz nie tylko bol gardla..sliny nie idzie przelykac... zaczely mnie uszy bolec.... mam dreszcze...telepie mnie...i na razie mam stan podgoraczkowy 37.4

Maz mniee zarazil...te same objawy.. angina..wczoraj mial 39 st na zwolnieniu...lezy w lozku...nawet jesc nie ma siły. .. ja was nie mam sily nadrobic.... bo resztki sil na 2 maluszkow przeznaczam.... zakupy sama bylam robic bo jutro zamknięte....oczywiscie z dziecmi pod pacha..bo maz po prostu spi non stop... sil mi juz brakuje... przeciez mamy nie moga chorowac..... na szczescie dzieci zdrowe... ehhh jak wyzdrowieje to wszystko nadrobie.... widze ze na razie 30 stron mam do nadrobienia.... w tym tempie jak piszecie to chyba nocke bede musiala zarwac zeby Was nadrobić :)
Myslami jestem z Wami i mam nadzieje ze same pozytywne wieści naplywaja :)
Ja ide umierac dalej :/
Dużo zdrowia, trzymaj się [emoji4]

nzjdyx8dtnebih09.png

reklama
Bij...sama teraz zapomnieć nie mogę o tych serach i winie,takim lekko schlodzonym,białym najlepiej:cool2:

Też mam właśnie niskie,ale jak mi spada do poziomu jak Twoje to ani ręką ani nogą.
Z cukrem mam podobnie,moj standard to 39:-D ale taka chyba moja 'uroda'

Dziewczyny,kupilyscie już coś dla swoich maluszków?

Ja juz mam cala wyprawkę..wszystko....
Bo po 2 dzieci..ale dokupilam nowych..i wozek 3 w 1 tez juz kupilam..bo poprzedni sprzedac zdazylam....

W lipcu lozko 3 w 1 kupujemy.... zeby mlodszy zwolnil łóżeczko.....

U dzieci w pokoju mam szafe wnekowa
Podzielona na 3 piony..ale jeden pion byl na wieszaki.... a 2 piony dla dzieci ....dzis wlasnie kupilam polki na wymiar....zeby dla 3 dziecka miejsce zorganizowac......wiec moje sukienki zrobia wyjazd stamtad.....
Pelna organizacja..bo wiem z od 7 miesiaca z wielkim brzuchem przy 2 dzieci nawet do sklepu nie bedzie mi sie chcialo jeździć

Do góry