reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dzis bylismy na dlugim spacerze, jej, ile mam z wozkami! Czulam sie jak jakis zboczeniec ogladajac sie za nimi i zagladajac do srodka[emoji16] ale jako, ze to pierwsze dziecko i jestem kompletnie zielona to musze przeciez podejrzec jak sie mamy organizuja [emoji5] juz sie nie moge doczekac tych spacerow z wozkiem...ja dopiero zaczne kompletowac rzeczy jakos w wakacje, ale dzis sie tak rozmarzylam i uwierzylam,ze to sie dzieje na prawde. Bedziemy mialy bobasy dziewczyny! Jak sobie wyobraze ze maly czlowiek sobie plywa i rosnie we mnie to mam dreszcze[emoji16]

Napisane na m2 w aplikacji Forum BabyBoom
Do mnie tez to zaczyna powoli docierać...moze trochę późno ale to też moje pierwsze dziecko i wszystko jest abstrakcja. Narazie coraz bardziej wierzę że to co mam w sobie to już mały człowiek [emoji4] napewno będzie to dla mniej bardziej namacalne jak będę czuła ruchy malucha

nzjdyx8dtnebih09.png

reklama
Do mnie tez to zaczyna powoli docierać...moze trochę późno ale to też moje pierwsze dziecko i wszystko jest abstrakcja. Narazie coraz bardziej wierzę że to co mam w sobie to już mały człowiek [emoji4] napewno będzie to dla mniej bardziej namacalne jak będę czuła ruchy malucha

nzjdyx8dtnebih09.png
No to ja identycznie mysle jak Ty. Narazie to takie "odległe" [emoji846]

p19u9jcgp0rsz4z5.png

Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]

ja tez mam po corce baby design dotty ( nowszy model lupo) I tez polece. Wczesniej mielsimy mutsy i mial za mala gondole jak dla mnie. no ale tez na wypasie. Tylko moje dzieci szybko rosna i szybko z tej gondoli wyrostaly.

a co do alkoholi - dziewczyny sa wina bezalkoholowe - takie prawdziwe nie to co z ikei - soczek - ja ich na taragach dzieciecych poznalam, mniami, wyszlam z 5 butelkami. i byly na rozne wazne okazje. Link do: WinaBezalkoholowe.pl - sklep z winami bezalkoholowymi zwlaszcza, ze ja od 2014 nie pilam praktycznie z krotkimi przerwami. No ale polece. Na szczegolne okazje, mozna sobie zamowic.

Wow! A polecisz któreś z tych win?

nzjdyx8dtnebih09.png
Ja mam tak samo. Do tego praktycznie nie mam objawów ciąży, mdłości w ogóle nie miałam i jakoś tak mimo wszystko do końca jeszcze do mnie nie dotarło :) pewnie po prenatalnych się to zmieni :D

3jgxikgnv87dhgfb.png

O a ja nie mogę spać:crazy: na początku ciąży tak miałam ze dwa tygodnie ale teraz już spałam:sad: a dzisiaj taka niespodzianka obudziłam się o 4 i nie mogę zasnąć:no:. A co do objawów to trzy dni mam znowu mdłości ale mam nadzieję że szybko odpuszczą :) no i piersi bolą mnie codziennie. Dobra wstaje coś zjeść bo głodna jestemb:-) :)

O babydesign slyszalam tylko dobre opinie :)

Ktoras z Was pisala o odczynie Coombsa. Czytalam, ze jak wyjdzie dodatni, to trzeba ustalić jakiego typu przeciwciala tam sa. I ze to robia tylko laboratoria stacji krwiodawstwa. A w praktyce? Jak pojde do Diagnostyki/Alabu na odczyn i bedzie dodatni, to w koncu dostane info o typie przeciwciał, czy musze isc znowu sie kluc?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w 1 ciazy zwlekalam z zakupem czegokolwiek do 7 miesiąca.... ale chodzilam..ogladalam...bardzo bardzo chcialam juz zaczac zbierac...no doczekac sie nie moglam.... i co???

W 7 miesiacu. Byl sierpien...goraco..w ciazy to z domu sie nie chcialo wyjsc...masakra..ogladac to fizycznie nie mialo sie sil..ani ochoty..wrzesien tez cieply..to samo..a 9 miesiac..to zrobienie zwyklych zakupow w spozywczym to jak wejsc na Mont Ewerest :)

Najlepiej sie czujemy. Zazwyczaj w 2 trymestrze...ja polecam te miesiace..bo brzuch jeszcze nie duzy...a wiekszosc dolegliwosci przechodzi... i ciaza juz taka nie zagrozona...

Ale ja i tak preferuje zakupy online, apteczne rzeczy ogarniałam na gemini w rossmanie tez już można zamawiać online, o ubrankach i pościeli nie wspominając ;) w maju tylko się wybiorę żeby wózek gdzieś przetestować w sklepie. Maja gdzieniegdzie w sklepach taki tor przeszkód dla wózków np dróżka z kamyków, coś ala plaża, płytki i chodnik z kostki i jakieś drewniane paliki :)

Wczoraj mi ciężko było przejść na druga stronę galerii, a co dopiero mówić za te 4 miesiące :D
Ale musiałam się wczoraj zapuścić do Warszawy do szkoły, licencjat przed porodem wypadałoby obronić ;)

p19ucsqv9zf9v2yk.png

reklama
My wczoraj byliśmy większość dnia poza domem. Najpierw spacer i na lody. Potem do znajomych bo im się córcia w lutym urodziła i już bardzo nas zapraszali. O rety jaka ona urocza...Ogólnie śpi zawsze w łóżeczku ale i mi i mężowi spala na rękach [emoji1] taka spokojna i cicha....oj marzy mi się taki Dzidziuś [emoji16] i dostałam wyprawkę ciążową [emoji4]
Potem pojechaliśmy na pizzę i do castoramy by się przymierzyć do małych zmian. W domu byliśmy o 20.30 [emoji4][emoji4][emoji4]
A ja nic a nic nie czułam się zmęczona.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry