reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Dzis bylismy na dlugim spacerze, jej, ile mam z wozkami! Czulam sie jak jakis zboczeniec ogladajac sie za nimi i zagladajac do srodka[emoji16] ale jako, ze to pierwsze dziecko i jestem kompletnie zielona to musze przeciez podejrzec jak sie mamy organizuja [emoji5] juz sie nie moge doczekac tych spacerow z wozkiem...ja dopiero zaczne kompletowac rzeczy jakos w wakacje, ale dzis sie tak rozmarzylam i uwierzylam,ze to sie dzieje na prawde. Bedziemy mialy bobasy dziewczyny! Jak sobie wyobraze ze maly czlowiek sobie plywa i rosnie we mnie to mam dreszcze[emoji16]

Napisane na m2 w aplikacji Forum BabyBoom
Do mnie tez to zaczyna powoli docierać...moze trochę późno ale to też moje pierwsze dziecko i wszystko jest abstrakcja. Narazie coraz bardziej wierzę że to co mam w sobie to już mały człowiek [emoji4] napewno będzie to dla mniej bardziej namacalne jak będę czuła ruchy malucha

nzjdyx8dtnebih09.png

reklama
Do mnie tez to zaczyna powoli docierać...moze trochę późno ale to też moje pierwsze dziecko i wszystko jest abstrakcja. Narazie coraz bardziej wierzę że to co mam w sobie to już mały człowiek [emoji4] napewno będzie to dla mniej bardziej namacalne jak będę czuła ruchy malucha

nzjdyx8dtnebih09.png
No to ja identycznie mysle jak Ty. Narazie to takie "odległe" [emoji846]

p19u9jcgp0rsz4z5.png

Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]

ja tez mam po corce baby design dotty ( nowszy model lupo) I tez polece. Wczesniej mielsimy mutsy i mial za mala gondole jak dla mnie. no ale tez na wypasie. Tylko moje dzieci szybko rosna i szybko z tej gondoli wyrostaly.

a co do alkoholi - dziewczyny sa wina bezalkoholowe - takie prawdziwe nie to co z ikei - soczek - ja ich na taragach dzieciecych poznalam, mniami, wyszlam z 5 butelkami. i byly na rozne wazne okazje. Link do: WinaBezalkoholowe.pl - sklep z winami bezalkoholowymi zwlaszcza, ze ja od 2014 nie pilam praktycznie z krotkimi przerwami. No ale polece. Na szczegolne okazje, mozna sobie zamowic.

Wow! A polecisz któreś z tych win?

nzjdyx8dtnebih09.png
Ja mam tak samo. Do tego praktycznie nie mam objawów ciąży, mdłości w ogóle nie miałam i jakoś tak mimo wszystko do końca jeszcze do mnie nie dotarło :) pewnie po prenatalnych się to zmieni :D

3jgxikgnv87dhgfb.png

O a ja nie mogę spać:crazy: na początku ciąży tak miałam ze dwa tygodnie ale teraz już spałam:sad: a dzisiaj taka niespodzianka obudziłam się o 4 i nie mogę zasnąć:no:. A co do objawów to trzy dni mam znowu mdłości ale mam nadzieję że szybko odpuszczą :) no i piersi bolą mnie codziennie. Dobra wstaje coś zjeść bo głodna jestemb:-) :)

O babydesign slyszalam tylko dobre opinie :)

Ktoras z Was pisala o odczynie Coombsa. Czytalam, ze jak wyjdzie dodatni, to trzeba ustalić jakiego typu przeciwciala tam sa. I ze to robia tylko laboratoria stacji krwiodawstwa. A w praktyce? Jak pojde do Diagnostyki/Alabu na odczyn i bedzie dodatni, to w koncu dostane info o typie przeciwciał, czy musze isc znowu sie kluc?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w 1 ciazy zwlekalam z zakupem czegokolwiek do 7 miesiąca.... ale chodzilam..ogladalam...bardzo bardzo chcialam juz zaczac zbierac...no doczekac sie nie moglam.... i co???

W 7 miesiacu. Byl sierpien...goraco..w ciazy to z domu sie nie chcialo wyjsc...masakra..ogladac to fizycznie nie mialo sie sil..ani ochoty..wrzesien tez cieply..to samo..a 9 miesiac..to zrobienie zwyklych zakupow w spozywczym to jak wejsc na Mont Ewerest :)

Najlepiej sie czujemy. Zazwyczaj w 2 trymestrze...ja polecam te miesiace..bo brzuch jeszcze nie duzy...a wiekszosc dolegliwosci przechodzi... i ciaza juz taka nie zagrozona...

Ale ja i tak preferuje zakupy online, apteczne rzeczy ogarniałam na gemini w rossmanie tez już można zamawiać online, o ubrankach i pościeli nie wspominając ;) w maju tylko się wybiorę żeby wózek gdzieś przetestować w sklepie. Maja gdzieniegdzie w sklepach taki tor przeszkód dla wózków np dróżka z kamyków, coś ala plaża, płytki i chodnik z kostki i jakieś drewniane paliki :)

Wczoraj mi ciężko było przejść na druga stronę galerii, a co dopiero mówić za te 4 miesiące :D
Ale musiałam się wczoraj zapuścić do Warszawy do szkoły, licencjat przed porodem wypadałoby obronić ;)

p19ucsqv9zf9v2yk.png

reklama
My wczoraj byliśmy większość dnia poza domem. Najpierw spacer i na lody. Potem do znajomych bo im się córcia w lutym urodziła i już bardzo nas zapraszali. O rety jaka ona urocza...Ogólnie śpi zawsze w łóżeczku ale i mi i mężowi spala na rękach [emoji1] taka spokojna i cicha....oj marzy mi się taki Dzidziuś [emoji16] i dostałam wyprawkę ciążową [emoji4]
Potem pojechaliśmy na pizzę i do castoramy by się przymierzyć do małych zmian. W domu byliśmy o 20.30 [emoji4][emoji4][emoji4]
A ja nic a nic nie czułam się zmęczona.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry