reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Hehe nie wiem. Tak szczegółowo go nie pytałam. Może też chodzi o ułożenie w macicy. Ważne że się sprawdziło. Masz rację że wiadomo teraz czego się spodziewać i jakie to uczucie.

rr7luqh.png
Cudnie że już czujesz. [emoji4] A w którym jesteś tygodniu? Ja jutro zaczynam 17 i w święta jakbym coś czuła, ale się nie pojawiły już później więc nie zaliczam. To moje drugie dziecko i myślałam, że trochę szybciej będę czuła ruchy. W poprzedniej od 19 tyg. Już nie mogę się doczekać [emoji1][emoji1][emoji1]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dla mnie Cybex jest sprawdzony i GENIALNY. Teraz to widziałam tą najnowszą wersję i zrobili wszystko czego brakowało te kilka lat temu. Nie ma problemu na kraweznikach nierównych chodnikach....ech....mogłabym o nim godzinami [emoji23][emoji23][emoji23]

A jaki model cybexa polecasz?

Cześć dziewczyny. Dopisuję się do grona październikowych mam. Z czwartkowego usg prenatalnego termin co prawda wypadł na 29.09, ale podczytuję Was już jakiś czas i jeśli nie macie nic przeciwko chciałabym dołączyć do Waszego grona :)

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

A jaki model cybexa polecasz?
Cybex balios S [emoji7][emoji7][emoji7]
Js głównie marzę o spacerowce. Bo wózek z gondola na zimę to bym chciała chyba na kołach pompowanych...no ale jeszcze o niczym nie zdecydowałam.
Sugeruje się tym jak było z synem...teraz te zimy są takie jakby ich nie było...przynajmniej na pomorzu [emoji1] więc śniegi raczej nie strszne.
Ja te 9 lat temu miałam Cybex Callisto [emoji4] był cudowny!!!!
55039d00122d63030537c447daf1b793.jpg

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny. Dopisuję się do grona październikowych mam. Z czwartkowego usg prenatalnego termin co prawda wypadł na 29.09, ale podczytuję Was już jakiś czas i jeśli nie macie nic przeciwko chciałabym dołączyć do Waszego grona :)

Witaj :) pierwsza ciąża?

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Co do chusteczek nawilżających też używałam tylko dużych wacików i wody a na wyjścia były chusteczki tylko nie pamiętam jakie chyba Rossmann
Pampersy różne ale Pampers jako firma się nie sprawdził odparzały młodego.
Ja nie palę i nie piję alkoholu.
Kawę odstawiłam już jak się staraliśmy o dziecko.
Wczoraj się napiłam pół filizanki słabej kawki z mlekiem...pyycha...ale pobudza Malucha więc ja się ograniczam. [emoji4]
Ciszki na pewno otrzymamy w spadku po koleżance lub koledze...nie widzę w tym nic złego. Dzieci tak szybko rosną...[emoji4][emoji4][emoji4]
Pozdrawiam nowe Mamusie i wszystkie te które już mają prenatalne za sobą. Cieszy mnie to że same zdrowe Maleństwa w nas rosną [emoji1]
Trzymam kciuki za resztę nadchodzących badań.
Ja swoje mam dopiero 23.04 [emoji52]

Cybex balios S [emoji7][emoji7][emoji7]
Js głównie marzę o spacerowce. Bo wózek z gondola na zimę to bym chciała chyba na kołach pompowanych...no ale jeszcze o niczym nie zdecydowałam.
Sugeruje się tym jak było z synem...teraz te zimy są takie jakby ich nie było...przynajmniej na pomorzu [emoji1] więc śniegi raczej nie strszne.
Ja te 9 lat temu miałam Cybex Callisto [emoji4] był cudowny!!!!
55039d00122d63030537c447daf1b793.jpg

Ciekawy ten wózek. Ja myślę bardziej o parasolce takiej naprawdę lekkiej i żeby minimum miejsca w aucie zajmowała. Tego typu jak ten mam britaxa.

Witam nowe dziewczyny!

Kto wizytuje w przyszłym tyg?

Właściwie to już czwarta [emoji14] Pierwszą ciążę poroniłam w 12. tygodniu (stąd też z przezornosci nie pisałam wcześniej). Mam dwoch chlopcow w domu - starszy synek z 2014 w zeszlym miesiacu skończył 4 latka, młodszy jest z listopada 2017 i za dwa dni kończy 5 miesięcy :D także kolejna ciąża była niespodzianką - po poprzedniej nie dostałam jeszcze okresu stąd też mam rozbieżności w terminie porodu ( pierwsza wizyta bez serduszka wskazywała na 18 październik, następna już 7 października a przedwczoraj termin "przeskoczyl" na końcówkę września ). Lekarz kazał trzymać się najnowszego terminu i taki też wpisał do karty ciąży.

reklama
Do góry