NaturalnaMama, teraz taki infekcyjny czas. Miala goraczke powyzej 38,5?
Z calym przekonaniem moge odradzic kupowanie pieluch zerowek. Corka urodzila sie 2400g i 48 cm i te zolto-zielone pampersy rozm.1 musialam solidnie podwijac. Wyslalam wiec meza po biale rozmiar 0 i one byly naprawde maleńkie, dalo sie je zapiac na corci, ale nie zachwycily mi. Widocznie sa dla jeszcze mniejszych dzieciaczkow (na opakowaniu 1-2,5 kg).
Ale tak ogolnie nie bede radzic, bo wg mnie dzieci sa rozne. Chyba warto zaczac od najtanszych pieluch i najwyzej zmienic, jak beda zle. Corce pasuja zielone pampki, po białych babydreamach ma lekkie odparzenia, innych juz mi sie nie chcialo sprawdzac. Dady nie znosi moj maz i niania, bo one sa kolorowe z obu stron i myli im sie przod z tylem (mi sie nie myli, ale nie bede ludziom wciskac). Syn nie mial odparzen tylko po bialych pampkach (to bylo 6 lat temu, troche zmienili pieluchy od tego czasu), potem przeszlismy na pudrowanie pupy i Dade i wracaliśmy do pampkow tylko przy wiekszych odparzeniach.
Ech, mam schiz ze mi sie wody plodowe sacza. Ta ciaza wykonczy mnie psychicznie.
Waham sie, czy isc dzisiaj do kaplicy. Na p ewno bym tylko siedziala, bo od wstawania zwieksza mi sie palmienie (jednego krwotoku dostalam w kosciele i trochę sie teraz boje). Czekalam na ksiedza juz 2 razy i dzisiaj polozna z fochem mi powiedziala, ze ksiadz na ginekologie nie przychodzi, bo tu rozne pacjentki leza i nie chca byc inwigilowane. Tlumaczenie wg mnie średnie, bo kultury odwiedzajacych nikt nie sprawdza, ale niech im bedzie - tylko po co wisi kartka w korytarzu z terminami odwiedzin chorych przez ksiedza, skoro on wcale nie chodzi i nie mozna nikomu zglosic, ze sie chce? Jest telefon, ale nie "odwiedziny proszę zglaszac na nr" tylko "w sprawach pilnych dzwonic na nr". Umierajaca nie jestem, na operacje nie ide z grzechem ciezkim, wiec wg mnie pilne to nie jest. Jakby bylo nas mniej w sali to bym tego księdza zamowila, ale teraz to chyba juz wole zjechac do kaplicy, bo jeszcze któras sie obrazi, skoro ksiądz na ginekologii to takie halo.
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom