reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Zasnęłam chyba koło 3. Temperatura się utrzymuje, doszedł ból głowy i kaszel. Myślę, że to jakiś wirus, ale nie wiem, czy nie jechać sprawdzić... :(

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
To wygląda na wirusa.
Mój syn też kiedyś sie uderzył mocno w głowę i miał gorączkę chyba przez dobę o przeszło.
Nie wiem czy to nie z przeżycia. Innym razem uderzył się tuż przed jakąś podróżą i w aucie wymiotował, ale po jakimś czasie czuł się już dobrze.
W ogole często uderzał sie w głowę więc dużo się naczytałam o wstrząsach mózgu (ani razu nie miał). Gorączka nie jest objawem wstrząsu. Wstrząs mózgu występuje jeżeli uderzenie jest z conajmniej ok 1 metra albo bardzo silne np wypadek samochodowy. Nawet jak jest wstrząs mózgu to i tak sie nic nie robi. Trzeba dużo wypoczywać i spać właśnie. Ale oczywiście nie jestem lekarzem.
Mam nadzieje, że będzie dobrze.

Zasnęłam chyba koło 3. Temperatura się utrzymuje, doszedł ból głowy i kaszel. Myślę, że to jakiś wirus, ale nie wiem, czy nie jechać sprawdzić... :(

Jedź kochana do lekarza bo może faktycznie jakiś wirus :-( zawczasu póki Ciebie nie zaraziła.

Dzień dobry tak w ogóle wszystkim :-) dzisiaj zapowiada się piękny dzionek :-)

Jeżeli chodzi o wózek to mamy Maxi Cosi Mura 4. Kupiliśmy używany po 2 dzieciach. Ale przed kupnem mieliśmy możliwość przetestowania, mąż nawet pojechał do sklepu żeby zobaczyć jak się prowadzi nowy. Teraz gondole mamy pożyczoną dla znajomych. Także będę miała w sumie po 4 dzieci licząc z moim. Ale te wózki są nie do zdarcia :). Wózek dość ciężki ale ma mega dobre koła i bardzo dobrze sie prowadzi. Miałam też parasolkę jakąś zwykłą z allegro. Mój syn jak zaczął chodzić to już za bardzo nie chciał siedzieć w wózku. Dostawki raczej już nie kupie, raczej będzie jeździł obok na rowerku ;)

NaturalnaMama, teraz taki infekcyjny czas. Miala goraczke powyzej 38,5?

Z calym przekonaniem moge odradzic kupowanie pieluch zerowek. Corka urodzila sie 2400g i 48 cm i te zolto-zielone pampersy rozm.1 musialam solidnie podwijac. Wyslalam wiec meza po biale rozmiar 0 i one byly naprawde maleńkie, dalo sie je zapiac na corci, ale nie zachwycily mi. Widocznie sa dla jeszcze mniejszych dzieciaczkow (na opakowaniu 1-2,5 kg).

Ale tak ogolnie nie bede radzic, bo wg mnie dzieci sa rozne. Chyba warto zaczac od najtanszych pieluch i najwyzej zmienic, jak beda zle. Corce pasuja zielone pampki, po białych babydreamach ma lekkie odparzenia, innych juz mi sie nie chcialo sprawdzac. Dady nie znosi moj maz i niania, bo one sa kolorowe z obu stron i myli im sie przod z tylem (mi sie nie myli, ale nie bede ludziom wciskac). Syn nie mial odparzen tylko po bialych pampkach (to bylo 6 lat temu, troche zmienili pieluchy od tego czasu), potem przeszlismy na pudrowanie pupy i Dade i wracaliśmy do pampkow tylko przy wiekszych odparzeniach.

Ech, mam schiz ze mi sie wody plodowe sacza. Ta ciaza wykonczy mnie psychicznie.

Waham sie, czy isc dzisiaj do kaplicy. Na p ewno bym tylko siedziala, bo od wstawania zwieksza mi sie palmienie (jednego krwotoku dostalam w kosciele i trochę sie teraz boje). Czekalam na ksiedza juz 2 razy i dzisiaj polozna z fochem mi powiedziala, ze ksiadz na ginekologie nie przychodzi, bo tu rozne pacjentki leza i nie chca byc inwigilowane. Tlumaczenie wg mnie średnie, bo kultury odwiedzajacych nikt nie sprawdza, ale niech im bedzie - tylko po co wisi kartka w korytarzu z terminami odwiedzin chorych przez ksiedza, skoro on wcale nie chodzi i nie mozna nikomu zglosic, ze sie chce? Jest telefon, ale nie "odwiedziny proszę zglaszac na nr" tylko "w sprawach pilnych dzwonic na nr". Umierajaca nie jestem, na operacje nie ide z grzechem ciezkim, wiec wg mnie pilne to nie jest. Jakby bylo nas mniej w sali to bym tego księdza zamowila, ale teraz to chyba juz wole zjechac do kaplicy, bo jeszcze któras sie obrazi, skoro ksiądz na ginekologii to takie halo.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeżeli chodzi o ubranka to ja od zawsze głownie kupuje w pepco, f&f, biedronce i lidlu. Najbardziej lubie lidlowe. W H&M i smyku na promocjach takie lepsze wyjściowe. Mam bardzo dużo ubrań po dzieciach mojej siostry. Sporo też dostałam w prezentach. Nigdy nie pomyślałam żeby syna ubierać w te ubranka na pokaz, w sensie jak jedziemy do babci to żeby ubrać w te od babci :). Zużywam wszystko co mam, mój syn bardzo brudzi i niszczą się od prania. Od samego początku nic nie nadaje sie na założenie następnego dnia a często musze przebierać w ciągu dnia :)

NaturalnaMama, teraz taki infekcyjny czas. Miala goraczke powyzej 38,5?

Z calym przekonaniem moge odradzic kupowanie pieluch zerowek. Corka urodzila sie 2400g i 48 cm i te zolto-zielone pampersy rozm.1 musialam solidnie podwijac. Wyslalam wiec meza po biale rozmiar 0 i one byly naprawde maleńkie, dalo sie je zapiac na corci, ale nie zachwycily mi. Widocznie sa dla jeszcze mniejszych dzieciaczkow (na opakowaniu 1-2,5 kg).

Ale tak ogolnie nie bede radzic, bo wg mnie dzieci sa rozne. Chyba warto zaczac od najtanszych pieluch i najwyzej zmienic, jak beda zle. Corce pasuja zielone pampki, po białych babydreamach ma lekkie odparzenia, innych juz mi sie nie chcialo sprawdzac. Dady nie znosi moj maz i niania, bo one sa kolorowe z obu stron i myli im sie przod z tylem (mi sie nie myli, ale nie bede ludziom wciskac). Syn nie mial odparzen tylko po bialych pampkach (to bylo 6 lat temu, troche zmienili pieluchy od tego czasu), potem przeszlismy na pudrowanie pupy i Dade i wracaliśmy do pampkow tylko przy wiekszych odparzeniach.

Ech, mam schiz ze mi sie wody plodowe sacza. Ta ciaza wykonczy mnie psychicznie.

Waham sie, czy isc dzisiaj do kaplicy. Na p ewno bym tylko siedziala, bo od wstawania zwieksza mi sie palmienie (jednego krwotoku dostalam w kosciele i trochę sie teraz boje). Czekalam na ksiedza juz 2 razy i dzisiaj polozna z fochem mi powiedziala, ze ksiadz na ginekologie nie przychodzi, bo tu rozne pacjentki leza i nie chca byc inwigilowane. Tlumaczenie wg mnie średnie, bo kultury odwiedzajacych nikt nie sprawdza, ale niech im bedzie - tylko po co wisi kartka w korytarzu z terminami odwiedzin chorych przez ksiedza, skoro on wcale nie chodzi i nie mozna nikomu zglosic, ze sie chce? Jest telefon, ale nie "odwiedziny proszę zglaszac na nr" tylko "w sprawach pilnych dzwonic na nr". Umierajaca nie jestem, na operacje nie ide z grzechem ciezkim, wiec wg mnie pilne to nie jest. Jakby bylo nas mniej w sali to bym tego księdza zamowila, ale teraz to chyba juz wole zjechac do kaplicy, bo jeszcze któras sie obrazi, skoro ksiądz na ginekologii to takie halo.

Nie, teraz już tylko 37,4 w nocy najwięcej 38,1

Co do księdza - masz prawo do rozmowy z nim, po zgłoszeniu takiej potrzeby pielęgniarka powinna go o tym poinformować.

Ja widzę, że nasz wylot do Holandii za tydzień staje pod coraz większym znakiem zapytania.. :(

Co do pieluch my używaliśmy zwykłych pampersów. Z tego co pamietam w Tesco mieli dobre promocje co jakiś czas i robiłam zapasy. Próbowałam też innych dyskontowych ale zawsze dla mnie jakoś śmierdziały. Chusteczki u nas najlepiej sprawdziły sie Bambino takie różowe, ja uwielbiam ten zapach :).
Czy któraś z was próbowała może pieluszek wielorazowych?

Wprost powiedziała, że mam sobie sama zadzwonić...

Tez tak pomyslalam o tej waszej Holandii, ale z drugiej strony tydzień to akurat, zeby podzdrowiec, a Holandia nie jest w Azji. EKUZ macie?

reklama
Wprost powiedziała, że mam sobie sama zadzwonić...

Tez tak pomyslalam o tej waszej Holandii, ale z drugiej strony tydzień to akurat, zeby podzdrowiec, a Holandia nie jest w Azji. EKUZ macie?

Nie mamy. W razie wu rodzina zapłaci za wizytę u lekarza, a ja się postaram o zwrot pieniędzy z nfz po powrocie

Do góry